лазер за лечение на стрии

• 30 826
  • 41
  •   1
Отговори
# 15
  • София
И аз в кюпа със старите стрии. Моля те, пробвай наистина да снимаш и да покажеш  Praynig

# 16
Ухааааа!
Моля за снимки. Ще следа резултатите. Имам още от пубертета по целия ханш и положението е трагично.

За съвсем пресни мога да кажа моя успешен опит - родих и започнаха една след друга да се появяват по талията. Усетих ги, защото започна леко да ме сърби и се появяваха червени петна и спукани капиляри. Започнах да се мажа с крема против белези, който ползвах за белега от секциото - Контрактубекс.

Хабях по една тубичка на 6-8 мазания, защото мажех целите паласки и леко към ханша. Не беше много евтино - една тубичка е 12 лв., но реших, че е по-евтино от всичко против стрии после. Изхабих около 15 тубички. Стрии по талията нямам!!!!

# 17
  • Варна
Доктора е във Варна, казва се Пенев.....работи в терапията. Незнам как ще е на по-голям участък, мен лично изобщо не ме болеше. Ще пробвам да снимам ама трябва да е светло, че да се види нещо. А и той ми направи само показно на една стрия и както се сещате няма да се вижда както трябва на снимка.

# 18
Преди да се опита това искам да попитам , при втриването на крем или олио против стрии има нещо по специфично или се втриват като обикновен крем ...?

# 19
Записвам се и аз да следя  Peace
Във Военна болница са внесли нов лазер, но нямам време да разуча за какво става въпрос.

# 20
sentex стрии не се заличават макар и с лазер. Не ми се вярва да са се заличили, по-скоро правиш реклама на някакъв дерматолог. Ако не съм права пусни снимките, за да ме обориш

# 21
  • Варна
Каква реклама бе хора, казах, че човека ми показа пробно върху една стрия и каза, че ако съм доволна да отида пак. Не съм казала, че маха стрии, защото още не съм видяла дали ми е изчезнала стрията. Ако не се махне ще ви кажа, ако пък се оправи ще отида да ми махне и другите. Все пак аз плащам за процедурата и не карам никой да ходи, а просто споделям наблюденията си до момента. Снимах мястото обаче абсолютно нищо не се вижда, аз самата вече едва си я виждам, защото мястото е много малко. Моята цел е ако има ефект да си махна проблема, пък дали вие ще ходите си е ваша работа. Аз просто искам да помогна и на други с моя проблем, защото знам, че стриите са неприятни.

# 22
  • Варна
Освен това попитах някой ходил ли е изобщо на такава процедура, за да знам дали да се надявам на ефект, обаче никой не се обади.

# 23
Момичета, аз живея в Dubai и родих преди 4 месеца. Следващият месец отивам на лазерна терапия за премахване на стрий. Дерматологът (www.cosmesurge.com)ми каза,че може и да се премахнат напълно ако се реагира бързо,т.е. 5 месеца след раждането,докато стрийте са още червени или лилави на цвят. Естествено зависи от големината и броят им.Лазерат които ще използва моят дерматолог е Fraxel може да се поразтърсите в нета и да научите малко повече за този вид лазерна терапия.Излиза скъпо около 1000 лева на терапия.Ще ви кажа какъв е резултата след първата процедура,но според доктора трябват поне 5 до 7 терапии за да се заличат успешно. Доста е скъпичко,но ще видим дали си заслужава.Само ви предупреждавам какво каза доктора, че дермобразиото и CO2 множе да навреди много на кожата и да останат незаличими белези. Внимавайте на какви процедури се подлагате!!! Питайте всичко и бъдете подготвени когато отивате на преглед при дерматолог. Не вярвайте на всичко! През бременността получих стрий само по дупето. Това беше единствената част от тялото която не съм третирала с кремчета.Междо другото бях луднала на тази тема и толкова се бях уплашила,че ще ми се появят по корема и за това се мажех с 4 различни продукта на всеки 2 часа:Mustela 9, Lierac, Bio Oil и домашно приготвен крем от витамин А,Е и чист зехтин. Доста скъпичко излезна!Не спях по цели нощи от страх,че тези гадини ще се появят по милото ми коремче.Е, успях да се преборя,но за мое съжаление не обръщах достатъчно внимание на останалите части от тялото(дупето) и в 6 месец се появиха-тънички и лилаво-червени на цвят. Бъдете постоянни с мазането с кремове против стрий и ви уверявам,че няма да се появат. Е,дано третирането с лазер бъде успешно! При всички положения др. месец ще пиша какъв е резултатът. Пожелаите ми успех и дано този нов лазер най накрая има ефект върху премахването им. Praynig Моля да ме извините ако има правописни грешки,но използвам КРЕДОР

# 24
Сега и аз проучвам въпросите с лазерите по друг въпрос. Един инженер от фирма за подръжка на медицинска техника ми обясни, че били много различни видове, въобще ме замая с техническа информация която не разбрах много много но основното, че различните видове лазер били за различни неща. По неговите думи зависи 50/50 и от лазера и от доктора за всяка манипулация с лазар. За това което търся ми каза че имало точно два апарата вкарани.

# 25
Само ви предупреждавам какво каза доктора, че дермобразиото и CO2 множе да навреди много на кожата и да останат незаличими белези.

silviya, предпочитам белези, които съм си ги причинила аз от суета/глупост/отчаяние пред такива, с които природата ме е наказала безпричинно - не съм раждала, не съм пълна, не съм сваляла или качвала рязко килограми, но въпреки това стриите ми продължават да се разпространяват и да растат на ширина и дължина.. Sad

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 23:11 от Hellena_

# 26
  • Варна
Ми незнам за дермоабразиото, ама аз съм си правила и green peel и ефекта беше много добър. Много от дребните стрии изчезнаха. Ако си го бях направила още два, три пъти сигурно всичко щеше да изчезне...ама много боли бе  #Crazy

# 27
Ми незнам за дермоабразиото, ама аз съм си правила и green peel и ефекта беше много добър. Много от дребните стрии изчезнаха. Ако си го бях направила още два, три пъти сигурно всичко щеше да изчезне...ама много боли бе  #Crazy

sentex, я разкажи малко за тоя green peel..  аз го google-нах, но не можах да разбера какво точно представлява.. някакъв вид доста агресивен пилинг доколкото разбирам? С какво и как го правят? Подходящ ли е за суха и чувствителна кожа? А много ли е травмирана кожата след това Shocked?

Аз теб и на лични, и тук те погнах.. направо кръстосан разпит, извинявай, за което  Embarassed

# 28
  • Варна
Хм. ами green peel е доста агресивен пилинг, но го водят по-лек от химическия (за, което аз не съм сигурна). Прави се и в козметичните салони, но не бих си го направила на лицето при козметик, защото може да се възпалиш после. Правят една зелена смес и те намазват, и започват да търкат с ръце, като обикновен пилинг. Усещането е, че все едно те жулят с коприва или си много изгорял на слънце. После 10 дена без баня и без да си седна на задника  #Crazy. На 10-тия ден отиваш и ти свалят кожата (не боли), намазват те с крем и те пускат да си ходиш. Свалят епидермиса общо взето. Кожата става много хубава. Гладка, мека и определено маха някои дребни недостатъци. Но имам позната с много дълбоки белези от акне, която ходи два - три пъти годишно вече няколко години и лицето и е като стъкло. Явно има ефект с постоянство ама трябват здрави нерви и дебел джоб  Rolling Eyes

# 29
  • София
Sentex, грийн пийл за стрии? И как така, 10 дни не се мокриш ли?  Shocked Аз имам едни старички, едва забележими, не са релефни, на хълбока. Ако става с пилинг, ще се пробвам и аз (въпреки, че не знам -10 дни без баня....Колко да е скъпо? За лице е около 120 -+до 200лв, колко струва?

Общи условия

Активация на акаунт