Къде ще учат първокласниците ни във ВАРНА?

• 48 132
  • 428
  •   1
Отговори
# 375
odri 1, защо си  с толкова лошо мнение за Климент??

# 376
  • гр.Варна
Незнам ,защо така негативно за Климент.  Моя приятелка е много доволна от там . То си зависи от госпожата.  Униформите им са много приятни.
ИМа ли някой приет в Кирил и Методий? Как е тази година там,колко класа са? Аз останах с впечатление че тази година имат повече кандидати,но онзи ден една майка ми каза че все още приемат молби и нямали хора  Thinking
Моят син е приет в Славейков,има ли други там?  Изчезнаха пишещите....
И аз не харесвам другата тема поради пренаселеност а и там пишат основно  за  София. Аз предпочитам да чета  за училищата из Варна.

# 377
  • Varna, Bulgaria
И моята дъщеря е в Славейков, имаме приятели чийто син беше приет в Кирил и Методий но не знам подровбости. Иначе в Климент имам приятелки, чиито деца са там и сега ще бъдат 3 клас, много са доволни.

# 378
ИМа ли някой приет в Кирил и Методий? Как е тази година там,колко класа са? Аз останах с впечатление че тази година имат повече кандидати,но онзи ден една майка ми каза че все още приемат молби и нямали хора  Thinking

И аз разбрах, че тази година Кирил са зле с приема. Който е навътре в нещата знае причината, това се очакваше. За Климент отзивите са добри, за руското и Славейков имам резерви, но това си е мое лично мнение.

# 379
ние сме в Климент бяхме и в ПДГ там.
Доволна съм, но всичко си зависи от учителя.
Униформите много ми допадат и е ужасно удобно с тях.

# 380
Може в началния курс(от 1 до 4 клас) да са добри учителите,не знам,но половината от тези ,които поемат учениците от 5 кл. са пълна трагедия,а дисциплината е просто трагична! А на майката,която определи училището като добро,защото им била хубава и удобна униформата......    #Crazy -не униформата прави училището,майче. Wink

# 381
  • най-шареното място
Odri1, aз лично не съм от почитателите на Климент, но това ч еима добри начални учители може да го направи добър избор заначално училище. Някои хора правят точно така изборът си замо за начално училище.

И макар далеч да не е основния фактор за избор училище, има значение в какви дрехи прекарва всеки ден по-голямата част от годината дните си детето ти.

# 382
 моя избор беше за Климент
1. факт, че тази година имах инфо за добри учители
2. защото имам наблюдение лично /една година сина ми беше там ПДГ/ и мога да каже, че дисциплината затегната
3. Това ми е най-близкото учебно заведение.

Затова исках да знам от майката която беше толкова критична, дали са ти лични наблюденията и какво толкова си възмутена .   bouquet

# 383
На мен ми е още рано, но отсега започвам да се информирам.

Бих искала да попитам майките кой е основният критерий  при избор на училище- мнението за учители, общото реноме на училището, близостта до дома, до месторабота?То, ясно е, че всичко е от значение, но ако трябва да се избира, кое е водещо в предпочитанията?

на мен ми е близо Климент до месторабота, до дома също не е особено далече.Но се колебая, защото до дома има по-близки училища.Още от времето когато аз бях ученичка Климент беше едно  от най-добрите училища/ руското още не съществуваше/.Нашата класна все ни сравняваше с децата от Климент, едва ли не ни внушаваше, че са някаква по-висока категория, чак малко се дразнехме.Сега в Климент учат повечето деца на мои колеги и познати.Но това ,което чувам вкл. от майка на първокласник е, че критериите са изключително завишени, натоварването е голямо , а дисциплинта не  особено добра.Освен това  ми  е притеснено от непосредствената близост на улици с много движещи се автомобили.

А дали за вас е критерий за избор напр. близостта до ДГ, в която е било детето, за да бъде и в училище с познати деца, с  неговите си приятелчета?

Ще съм благодарна, да ми отговорите.

# 384
  • най-шареното място
Малко наопаки, но:

:: Приятелите в класа за мен не са фактор, но поне едно-две познати лица в класа или набора не пречат никак Simple Smile

:: Близостта до дома или работата е фактор. Кое е с по-голяма тежест зависи от това как ще се води и взема детето - дали от някой, който си е вкъщи в необходимите часове или от работещия в близост.

:: Най-ценя мнението на родители. Учителите малко или много са пристрастни, а и има конфликт на интереси. И родители и учители обаче за да мога да им се доверя, трябва да знам какво ценят в обучените и харесването на нешо от тях, как се превежда в обективни категории - някой държат на ред, други на свободна мисъл примерно.

:: За Климент конкретно, моите съображения са, че се води престижно, което води до натиск и наплив на мастити родители и натиск от страна на учителите към децата. До колко това води до знания нямам преки наблюдения, но резултатите им от публикувани състезания не са чак блестящи по мои наблюдения. Все пак добрия учител компенсира тези неща първите 4 години.

ПС По мое време руското беше известно, но по обективни /състезателни/ данни по-добри бяха съвсем други и неизвестни училища.

# 385
  • гр.Варна
За мен  най важна е учителката. Но избора е труден , в така наречените елитни училища не дават да избираш / освен с връзки/ , а и няма как да имаш лични впечатления ,трябва да се довериш на мнения на родители или учители,които се разминават от твоите. В другите училища имаш избор ,но пак се доверяваш на мнения на други.  А дори и аз да я харесвам ,не се знае детето как ще се чувства. Малко си е на късмет Wink
Важно е и мястото , според мен близо до дома. Там ще е до 7 клас , един ден трябва  да се прибира и само.
Децата от ДГ или ПГ не ги разпределят в един клас ,разпръскват ги по класове. Не се знае дали ще попадне в един клас с приятелчета.  Но чак сега разбрах ,че е можело в заявлението си да посочиш, ако искаш да са в един клас с някое дете. Ако могат се съобразяват с желанието.
 Тази година голямо влияние оказа и целодневното обучение. Това е възможност да се спестят 300 лв от частна занималня,училищата които го осигуриха понапълниха класовете.

# 386
Как постъпих аз с моите деца:
1. Избрах училището, което ми е най-близко / за малките ученици това е най-добре /.
2. Избрах учител в съответното училище.
3. Ясно зявих, че детето ми ще учи точно при избрания от мен учител  newsm62

Познатите от ДГ деца да бъдат в един клас си е нож с две остриета. И да не е сред тях, детето бързо ще завърже нови приятелства.

# 387
  • Varna, Bulgaria
Аз избрах училището, където аз съм учила и познавам доста от учителите.
1)Съвсем близко ми е, нашия вход е на 50 м. от училището
2)Няма деца от нашата група в ДГ , които да са в нашия клас, но съм доволна за това. Така или иначе ще се завържат нови приятелства.
Проучих учителите, до колкото успях, харесах си  и нищо, че нямаше в заявлението място , където да посочиш предпочитан учител. Аз си написах и ми обърнаха внимание!

# 388
Много благодаря за отговорите!  bouquet

Наистина, още ни е рано, но е добре поне да имам нагласа и критерий.
А как правите преценка на учителите- според  мненията на други родители?
Мисля, началните учители винаги са харесвани от децата, от пети клас вече се получават "особените мнения" Simple Smile

# 389
Ние сме приети в класа на Незабравка Събева в "Добри Чинтулов". Някой чувал ли е нещо за нея?

Общи условия

Активация на акаунт