Как да сготвя щука?

• 7 262
  • 6
  •   1
Отговори
Дайте идея за щука.Имам няколко в камерата и не знам какво да я направя.Преди съм пържила,но все пържено...Пекох веднъж чиста във фурна,но стана много суха.Какво вържи на щуката.

# 1
  • В светлината на слънцето
Зависи колко големи са рибите. Ако са едри, може да ги нарежеш на шайби и да ги печеш на скара - става стахотно. Но наистина е само за едри и по-тлъсти риби, иначе остават сухи. Ако са по-дребни, може да ги пробваш във фолио с малко масло в коремчето, тънки резенчета лимон - в коремчето и върху рибата, и пресен розмарин.

# 2
Около 300 гр. рибата.То щуката като цяло няма как да е тлъста,защото има само бяло месо и е суха риба.

# 3
  • В светлината на слънцето
Значи пробвай, ако искаш във фолио. Аз обикновено купувам от едрите, нарязани направо на шайби и те са си доста мазнички. Но става дума за огромни риби - 2-3 шайби или филета от тях излизат към кило. Това имах предвид като писах едри риби. Иначе дребната е постна наистина и доста суха. Ако нямаш розмарин под ръка, може да го замениш с дафинов лист, който се пъха в коремчето. Рецептата с розмарина е италианска, а вариантът с дафиновия лист е български, по-точно созополски и с него се приготвя чудна скумрия. Предполагам, че и за щука ще стане. Аз на този принцип съм готвила най-различни видове риба и се получава - почти универсална рецепта е. Но с розмарина става много ароматно. Но имай предвид, че с него не бива да се прекалява, тъй като е наистина доста ароматен.

# 4
щом е суха - на плакия, с много лук и домати, и олио  Peace

# 5
На фурна ще стане добре със сметана, чесън и розмарин.

# 6
Увита във фолио с 1 връзка копър, морска сол и лимонов сок.  eat

Общи условия

Активация на акаунт