Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 57-ма тема

• 86 056
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
ilrai78, bliznacite2004, Pinki_81, Smiley*, megans, много благодаря и на вас за похвалите! Алекс направо грее от щастие  Hug
Kafenceto, ей това се казва количество! Колко души изядоха десет тави за няма и два дни?!
Marieta, много идейни купички! Пълни са още по-хубави!
Пепика, всичко, което си приготвила изглежда много вкусно и красиво! Особено съм впечатлена от сармичките! Подредила си ги като баница и са толкова много и толкова спретнати! Едва ли бих могла да направя толкова много и толкова вкусни неща! А също и неаполитанската палачинка е много интересна, ще чакам рецептата.  Hug   bouquet
Pety, много ми харесаха джоб питките!

Тази вечер много се изложих  Embarassed Правих нещо като чийзкейк с боровинки, стана изключително вкусно, облизахме чиниита, но не стегнал желатина и всичко се изсипа! Много ме е яд, но ще опитам пак, този път истински чийзкейк като на Роца.

Вечерята е с букет за Esy bouquet Esy, отново ти благодаря за идеите, които ми даваш! Правих пиле с оризово фиде, стана вкусно, въпреки, че нещо не се справих с оризовото фиде. Esy, какво точно го правиш, дойде малко безвкусно и жилавко ?
Ето и снимка:

Лека вечер на всички! Дано утре имам повече кухненски късмет!

# 106
Мале прекрасни неща сте показали да си оближе човек пръстите  Grinning
При нас вечерята беше по скромна...
зелена салата 

това е предястие може да се сервира както топло така и студено  Simple Smile
 ...имаше и мусака, но забравих да я снимам  ooooh!

за десерт направих малки кексчета

това е с вкус на какао

това е с вкус на портокал

а това е с вкус на диня

а това е кравайче с мармаладче вътре  Simple Smile

лека вечер момичета  Simple Smile

# 107
  • Варна
Успях да кача снимката.  bouquet

Мъфини, мисля че бяха на Танита. Hug
Много вкусни. Мерси за хубавата рецепта.  chef
Е стига де.
]merydit , какви са тези кексчета с различни вкусове.
И предястието ,ако може.
 Засега лека вечер от мен Laughing

# 108
НЕАПОЛИТАНСКА ПАЛАЧИНКА

За палачинката:
6 яйца
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. брашно, щипка сол

За плънката:

400 гр. кайма
1-но малко бурканче гъбки - нарязани
2 с.л. доматено пюре или лютеница
2 кисели краставички на кубчета
половин глава лук на ситно и три скилидки чесън на ситно, риган

/по желание може и топено сирене, но за мен е много тежко/

едно масло - 125 грама за тавата
кашкавал за поръсване

В тавата от фурната - дълбоката, разтопяваме маслото до кафяво, изсипваме сместа за палачинките /рядка каша/ и печем в гореща фурна 220 градуса, докато се надуе, като гъба и отдолу придобие златистия цвят. Приблизително 15 минути.
През това време си правите плънката: Запържвате лука, прибавяте каймата с разтворената вода от бурканчето на гъбките и след като каймата е готова, прибавяте гъбите, краставичките и една супена лъжица брашно - за спойка на плънката, подправки по желание, аз сложих риган и черен пипер. Да остане на гъстота. Тази плънка се прави за максимум 10 минути.
След като е готова палачинката, вадим от фурната и още топла, но не да се изгорите, изсипвате плънката и я навивате на руло. Отгоре наръсваме с настъргания кашкавал и връщаме във фурната, докато кашкавалчето се разтопи и зачерви. Хубаво е да се сервира в плато, украсено с марулки и нарязана на филийки, за по-лесна консумация  Hug Ефектно предястие, бон апети...

http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00104-1.jpg
http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00110-3.jpg

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 21:55 от Пепика

# 109
merydit много интересни кексчета  Peace

при нас две бързи пици тип "прочистване на хладилника"  Laughing

и една тортичка с "Баварски крем"

Хубава вечер кулинарки   bouquet

# 110
Просто нямам думи за красотите, дето сте ги наредили на вече осем страници   bouquet Hug Crazy

~*~*~*~*~*
Топла салатка от цикория, зеле, кълнове, месце и готово сосче. И сиренца със солени бисквитки за хрупкане пред телевизора  Mr. Green

# 111

Вечерята е с букет за Esy bouquet Esy, отново ти благодаря за идеите, които ми даваш! Правих пиле с оризово фиде, стана вкусно, въпреки, че нещо не се справих с оризовото фиде. Esy, какво точно го правиш, дойде малко безвкусно и жилавко ?

Леля Ог, единственото, което се сещам и виждам от снимката е, че ми се вижда по-дебеличко и вероятно е трябвало да го вариш според указанието на пакета, аз го накиснах само, но ми беше от най-тънкото Embarassed Изглежда и доста беличко, трябвало е да увеличиш соевият сос към ястието, за да се овкуси по-добре при ръзбъркването със зеленчуците и пилешкото  Rolling Eyes

Пепика, какви са тези баници?  ooooh! Окапах се по никое време   bouquet

Какви вкусотии има из темета, докато се включа ще свърши, браво на вас!  bouquet

Ягодка, за теб! Много здраве ти пожелавам, всичко друго е суета..... така казват някои хора! Hug

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 00:16 от esy

# 112
                                                Честит Имен Ден на всички именници!
Здраве и много късмет ви желая!   bouquet  bouquet  bouquet

Не можах да се стърпя и снощи направих тези бонбони от пюрето, което приготвих с тиква.

Шоколадови бонбони с тиква

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 11:34 от nordina

# 113
  • Пазарджик/Лондон
                                Честит имен ден на всички, които празнуват днес   bouquet  bouquet  bouquet!

Emmilly , как приготвяш пилето със сметана?Много вкусно изглежда Hug.

megans , благодаря ти за комплимента, и твоята сладка пита изглежда много апетитно Heart Eyes.

ивка27 , стискам палци да ти се получи крем - питата Hug.Много са ти хубави мъфините на Танита , и аз съм ги правила - вкуснотия Heart Eyes.

Pety , много интересни са тези питки, как ги направи?После пълниш ли ги с нещо отвътре?

matze , би ли споделила как приготвяш кюфтенцата с кашкавал?

Marieta , много ми хареса салатата в кошничка от кашкавал- ефектна и без съмнение - много вкусна Hug.

Леля Ог , на снимката много вкусно изглежда това пиле с фиде, веднага бих го пробвала, но голямата ми дъщеря не иска да види фиде Sad.Жалко, защото аз много го обичам, а се налага да го пренебрегвам Wink.

merydit , много сладки изкушения си приготвила Hug.Може ли рецептата за кравайчето с мармалад?

Пепика
, копирах си рецептата за Неаполитанската палачинка Hug.Моята тава от фурната обаче е доста голяма - специално я измерих 37/ 45 см., да не е прекалено голяма за целта?Ако е, друга ще търся, че тази палачинка направо ми взе ума, няма да си намеря място, докато не я направя Crazy.

Veseto_ , много добре изглежда тортичката, може ли рецептата?

Кремче Ванилия , и у дома много обичаме "  нещо за хрупкане пред телевизора" Joy.

Вчерашната ни вечеря :

Печени сандвичи по идея на Трейси  bouquet, наистина са много вкусни:

И свинско с гъби и картофи:

# 114
  • Русе/София
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!  bouquet
  От мене скромна вечеря,защото се приготвяме за голямо празнуване в събота,че вчера имахме годишнина ,а и синчето беше именник,а днес и мъжлето е именник.Така,че голям празник ни чака в събота.

кюфтета в сос
приятен ден

# 115
Честит Имен Ден на всички празнуващи!!! Живи, здрави и много щастливи  и обичани!

Veseto, страхотна торта...

# 116
Здравейте момичета Simple Smile
Честит имен ден, на всички именници!Да ви е живо и здраво името!
Букетче за настроение в този прекрасен слънчев и празничен ден....за всички вас и за тези които правят впечатляващи кулинарни изкушения  Grinning

Аелис ,благодаря ти  Hug Значи това е съвсем обикновенно тесто за питка,ако не ти се меси можеш да ползваш и купешко тесто ,пак става  Peace
щипка сол,щипка захар,с.л. олио,кубче мая,едно яйце и брашно колкото поеме.След като омесиш тестото ,го разточваш намазваш леко с маргарин и слагаш сладко /не много дебел слой защото ще излезе/.Сладкото може да е мармалад,домашно някакво ,по принцип каквото решиш...аз ползвам сладко от кайсии/домашно/...След това навиваш на руло и мяташ да се пече почти накрая намазваш с яйце отгоре за придаване на този вкусен цвят  Wink Hug

ивка27  Simple Smile предястието се състои от....шунка,кисели краставички,сладка царевица,риба тон,пресен лук,чесън,сирене бри,майонеза,ювка.Да поясня първо че това което съм показала аз не стана много сполучливо ,защото ювката която купих се вари около три минути и се разкашка и не знам защо така се получи/но вкусът накрая е същия..прекрасно вкусен/  Peace...Всички продукти ги нарязваш както ти прецениш,сваряваш ювката /може и топла да се обърка с всички други съставки, а може и студена/,слагаш и майонезата и отгоре слагаш сиренето бри,ако е топло сиренето се разтапя и става да си оближеш пръстите.Имай предвид че е доста тежко това ястие и някой може да се нахрани и само с него  Peace това доста често си го правихме когато живеех в италия  Simple Smile

За кексчетата ,значи рецептата е следната:6 яйца,1ч.ч захар,1с.л. олио,1ч.ч брашно .Смесвате яйцата с захарта и се разбива до три пъти вдигане на обема /около 15-20 мин/,добавяте олиото и брашното разбивате до толкова  че да се смесят хубаво продуктите...тази рецепта става и за блатове на торта и за кекс...аз разделих сместа на три и в едната сложих какао,в другите две/тъй като не можах да намеря за пореден път в кауфланд ,сладкарски бои реших да импровизирам/ ...купих степчета за сокове /но гледах да са по хубави/...взех с вкус на диня и портокал и ябълка....в едната смес сложих с динята, в другата с ябълка и портокал ,обърква се хубаво и се мятат в фурната,проверяват се с клечка ,бързо стават....после ги полях с шоколадов и карамелен топинг и ги поръсих с пръчици....и наистина стават с вкус на това на което е степчето ароматът е превъзходен...може вместо с топингите да ги сиропирате и да им сложите отгоре сметана..стават супер  Peace

Veseto_ ,много хубава тортичка си направила..направо не спрях да и се наслаждавам...може ли рецептата,само не ми казвай ,че има сладкарси бои в нея,защото пак ще импровизирам  Laughing  Peace

# 117
  • София
Момичета да ви почерпя, днес имам имен ден, заповядайте:

# 118
Момичета, хиляди, хиляди, хиляди благодарности за поздравите и пожеланията за рождения ми ден, както и за комплиментите за тортичката ми!    newsm51  newsm51 newsm51

vangobi, честит имен ден!   bouquet

Честит имен ден и на всички именници!  bouquet

Алхимика, аз се чудех как с толкова малко детенце успяваш толкова много манджи да сготвиш, ама то си имало извинителна Laughing причина! Честита бременност! Да е лека ти пожелавам!  Hug
Смайли, вярно, че доста козирози сме в тази темичка. Hug
Пепика, съжалявам за всичко, което ти се е случило! Пожелавам ти само хубави моменти да имаш през новата година! Hug
Илрай, пилето ти с доматен сос ме заинтригува!
Петя, моля за рецептата за джоб питките.

Нашата вчерашна вечеря беше спагети "Болонезе":

# 119
  • Пазарджик/Лондон
vangobi , честит имен ден  bouquet  bouquet  bouquet!

Общи условия

Активация на акаунт