Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 57-ма тема

• 86 041
  • 736
  •   1
Отговори
Заповядайте в новата 57-ма хипнотично-наркотична тема !!!

МОЛЯ, СНИМКИТЕ, КОИТО ПУБЛИКУВАТЕ В ТЕМАТА, ДА НЕ НАДВИШАВАТ РАЗМЕРА НА ГОРНИТЕ ДВЕ ИЛИ ДА БЪДАТ ПОНЕ БЛИЗКИ ДО ТЯХ!

За намаляване на размера на дадено изображение може да използвате произволна програма за обработка на графични изображения или да използвате някой от сайтовете, предоставящи възможност да оразмерите картинката/снимката си.

http://www.resize2mail.com/advanced.php
Тук е необходимо чрез бутона Browse да укажете изображението (което се намира на Вашия компютър), което искате да намалите, орежете или завъртите.

След това е необходимо да въведете стойност в пиксели за ширина ИЛИ за височина на изображението.
Внимание!!! За да бъде пропорционално намалено изображението, въвеждайте само една от стойностите - или ширина, или височина.

Ако е нужно изображението да се завърти, маркирайте check-box-a I also want to rotate the image и изберете опция как искате да бъде завъртяно - на ляво, на дясно или на 180 градуса.

Когато сте готови, натиснете бутона Okay. Щесе зареди нова страница, в дъното (най-долу) на която ще видите Вашето намалено/завъртяно изображение. Кликнете с десния бутон върху него (но не върху сивата част) и изберете Save Picture As... (запис на изображението като...), за да съхраните намаленото изображение на Вашия компютър.

За да използвате картинката (снимката) във форумите или в друг сайт е необходимо да я качите в някой онлайн албум и да вземете нейния адрес (в по-горния постинг има няколко примени адреси на сайтове, предлагащи такава услуга, както и указания как да вземете адреса на картинката).

http://www.shrinkpictures.com/
В този сайт стъпките за намаляване на изображение са почти същите.
Чрез Browse указвате файла с изображението, което искате да намалите.
След това указвате в какъв размер да бъде намаленото изображение.
Може да укажете ефект, който да бъде приложен върху снимката.
Указвате качеството, с което да бъде компресирано изображението.
Натискате бутона Resize.

След като страницата се презареди, може да съхраните намаленото изображение или директно да го "качите" в интернет, като натиснете линка Host this image.
Ако изберете този вариант, ще се отвори нова страница, на която е показано самото изображение, както и точния му адрес, който може да ползвате, за да го публикувате във форумите.

http://picresize.com/legacy/
Стъпките са аналогични:
- чрез Browse указвате снимката и натискате бутона Continue
- задавате максимална ширина (в пиксели)
- ако искате - задавате ефект
- избирате формат за съхранение - jpg, gif, png (не избирайте gif ако изображението е пълноцветно или снимка, тъй като този формат поддъжа само до 256 цвята)
- натискате бутона Resize Pic

След като страницата се презареди, може да изберете един от двата линка
View Resized Image - за да видите изображението
Click Here to Download/Save As - за да го съхраните на Вашия компютър

Ето още няколко адреса на сайтове за намаляване на изображения.
http://www.webresizer.com/resizer/
http://www.photosize.com/ (в дъното на страницата са полетата за указване на размер)
http://www.resizr.com
http://www.resizepictures.com
http://mypictr.com
http://snipshot.com/
http://www.resizeyourimage.com/
http://resizr.lord-lance.com

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 12:05 от L e o

# 1
Знаех си, че докато го напиша и Пепика ще пусне нова тема  Joy Joy Айде копвам си поста от предната  Heart Eyes
Ох, сега докато ви изредя и сигурно ще пусне Пепика нова тема.
Леля Ог, на 42 страница има едни гъбки и морково май, изглеждат страхотно, ще ми кажеш ли рецептата, моля те? П.П. Не съм забравила за рецептата, просто още не са ми я дали  Hug
Меридит, невероятни неща си показала, тази салатка с чери доматите изглежда супер, какъв е соса?
А може ли някой да ми каже как прави тази гладка глазура за тортите? Искам и аз да направя, но не знам как става, някоя рецептичка? Меридит е правила такава торта виждам.
Нордина, пилето с ориз и шунка е страхотно? Какво още има вътре? А къпкейкчетата, ммммм
Пети, много апетитно изглежда пиленцето.
Хъни - Бъни, у вас е много вкусно.
Ягодка, у вас също.
Селма, едно чудесно Панадолко видях  Heart Eyes
Краси.мира, искам да изразя специални благодарности, за нова година правих питка Цвете по троя рецепта и обрах овациите на тайфата, невероятно красива стана  Hug Мерси за рецептичката
Лабрекс, много красиви картофени слънчогледи, записах си рецептичката, ще ги правя и аз  Mr. Green
Марабу, вкусно вкусно  Hug
Пускам коментарите и отивам да си кача снимките от фотоапарата, после ще пускам  Peace

# 2
Пепика,благодаря за новата темичка  bouquet
Записвам се с една картофено пилешка запеканка,която ще е утрешния ни обяд.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 13:43 от delicate

# 3
Айде ето малко снимки и от мен най - сетне

Слепени сладки от маслено тесто

Сладки от същото маслено тесто, със сладко по средата

Сладки подкова

Боровинкови мъфини

Ягодови мъфини

И едно коктейлче от ягоди и банани

Лека и спокойна нощ на всички ( за майките с малки деца - безревова пожелавам. Моя юнак днес се ококори в 5 часа и взе да си приказва. Дано днес да спи малко по-докъсно)

# 4
.

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 18:35 от delicate

# 5
За днес децата пожелаха пиле фрикасе.

# 6
Хайде и аз тук  55 Нордина, чудна баница виждам, имам материал и аз да я спретна     chef

Менюто днес - трушия и кавърма с гъби в гювеч:

# 7
tracy_t , сладките ти са прекрасни.  Heart Eyes
Какви са съставките на коктейла?

# 8
Добра вечер!
Пепика, благодаря за темичката!   bouquet Момичета да ви е честита и да я напълните с вкусотии!  Hug

polin_a, bliznacite2004, polin4eto, megans,  mery_poppins1, благодаря ви, много сте мили! Днес цял ден чета похвалите и се усмихвам доволно! Благодаря!  Heart Eyes Hug
esy, наистина много вкусно джоланчето и хич не беше мазно или тежко, а съвсем крехко и ароматно месце!
Marieta, ако няма да я ядете тортата, дай я на нас! Ние ядем всичко, в което има захар и/или какао, дори и да е с вкус на туршия  Laughing
suni4ka, честити формички! Със здраве да ги ползваш за най-прекрасни поводи! И като гледам колко торти си наравила, дай да комбинираме нещо с Мариета и да пращате към мен  Laughing
vesi_nn, забавно, оригинално, супер както винаги!
labrex, страхотни са слънчогледите!!!  #Crazy Гледам ги всеки път като вляза в темата. Много много ми допадат, ще се харесат на моите лакомници! Благодаря за идеята и рецептата, а също и за рецептата за рибката и соса!   bouquet
Krische, пъстървата изглежда впечатляващо! Ще взаимствам, да знаеш  Hug
tracy_t, че то няма рецепта!!! Слагаш масло и сол в тиганя и пражиш, дето викаше бабата на един познат  Laughing Просто задушено-запърженки гъбки и морковки в масълце с малко сол, стават страхотно вкуснички! А рецептата за сладките си я чакам и преглъщам  при спомена  Laughing И днес ми насълзяваш очите с тия вкусни сладкишчета!

Аз тази вечер вечер съм с цветя за didibu   bouquet Kissing Heart Направих нещо, което първоначално беше замислено като твоите пържолки с бри и грахово пюре. Разбира се, както често ми се случва, купих пиле, вместо свинско и някакво холанско пушено сирене, вместо бри  Joy На външен вид дори не успях да го докарам като твоето, затова не ми се смей, моля! Ето и финалния вариант:

Но пък стана толкова вкусно и различно на вкус, от обикновените ми бъркочи, че първите 15 минути се чуваше само "Мммм... страхотно... мммм много вкусно... Мммм... "  Joy Отново много благодаря за рецептата!  bouquet Представям си какво щеше да е, ако я бях спазила точно, ама другия път!  Laughing
Лека нощ на всички!

# 9
  • В сърцето на живота!
За днес мусака.

# 10
Да се зашиша и аз с моите коледни сладки  Embarassed

И за вечеря вкусните купчинки на Лабрекс

berina може ли рецептата за Пиде с кайма
Venetta може ли рецептата за месеницата от предната тема

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 00:33 от desi_go

# 11
  • София
Пепика ,благодаря за красивата тема  Heart Eyes  Hug ! Особено за чашата с кафето  Mr. Green !

Не смогвам да се добера до компютъра напоследък ... Включвам го , отварям страница ... и съм до там. Стои си включен цял ден  ooooh! . Ще пробвам утре да кача снимки .

# 12
  • пак на Рив Гош
Пепика, благодарности за новата тема! (първата за годината  Grinning)   bouquet

Вече една страница напълннена с вкусотии видях, че и от предната тема доразгледах.  Laughing
Мариета, присъединявам се към Леля Ог - тортата ти от предната тема не знам как е на вкус, ама много добре изглежда, тъй че съм кандидат за част от нея, ако на вас не ви харесва  Wink.
Лельо Ог, с тези апетитни пържолки ще ме подкокоросаш да пробвам рецептата на Дидибу  Grinning
Трейси, чудесни сладки!  Grinning. Те момичетата ще си кажат, но ако не се лъжа, тортеното покритие, за което питаш е фондан или моделираща маса  Peace. Провери в Тортената библиотека (темата е закована отгоре на първа страница, там има най-често ползваните рецепти за покрития, както и отговори на най-често поставяните въпроси).

Аз може ли да се запиша без снимка, само с рецепта - чийзкейка с козе сирене, мед, лавандула и розмарин от предната тема - за Аелис и всички интересуващи се. По този повод отговарям и на Краси - с печене е  Grinning. Аз по принцип повече харесвам тези с печене, чийзкейк с желатин съм правила само веднъж.

# 13
Хайде,честита първа тема за новата година!
Pety, има ли я някъде рецептата за плоския хляб с розмарин?   chef
Pinki, много интересни мъфини с тиква  Peace
Селма,сега го гледах твоето изкусително Панадолко, и аз правя подобен кейк - рецепта от майка ми, тя го дупчеше с химикалка,та и аз като нея......но с пипета от Панадол е къде -къде по-лесно Blush
Леля Ог, радвам се ,че е имало доволни у вас  Heart Eyes, изглежда страхотно това,което си приготвила и съм сигурна,че с тези продукти е много вкусно   bouquet ( на мен пюрето много ми допадна като гарнитура - леко е и ястието въобще не е тежко като цяло,нищо че е с месо )......и както често се случва в тази тема пак сме в съвпадение   Grinning - и аз днес снимах манджа със зрънца розов пипер, но не съм оправила снимките още...

от снощи - спагети с микс от разни гъби

и кейк със шоколад и сушени череши

Ееее,Роца,този път ме изпревари с натискането на  Enter .....виждам,че първите ни изречения са почти еднакви Grinning - явно сме ги писали  едновременно ..... Blush

# 14
Аз може ли да се запиша без снимка, само с рецепта - чийзкейка с козе сирене, мед, лавандула и розмарин от предната тема - за Аелис и всички интересуващи се. По този повод отговарям и на Краси - с печене е  Grinning. Аз по принцип повече харесвам тези с печене, чийзкейк с желатин съм правила само веднъж.

Роца, сиренето дава ли по-специфичен аромат? И както е цялото в опаковката ли да го ползвам, или се маха плесента? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт