Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 57-ма тема

• 86 045
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
Ягодке честито и от мене! Да си жива и здрава и с новия апарт да овековечиш много хубави мигове, спомени и вкуснотии! Тортатат ти е направо разкошна! Hug

party023 newsm59  bigdance2

# 31
Цитат
Дес: ...........Видях че Лео е редактирала огромните снимки ..... То бива да не се усети човек ама то пък тва си бяха плакати направ

Дес, мислиш ли, че човек с 42 мнения във форума ще знае колко големи трябва да са снимките, когато ги поставя за пръв път? Модераторите са затова, да напомнят и помогнат. Има доста "по-стари" във форума, които качват големи и размазани снимки въпреки многократните напомняния на Лео. А тези на момичета са хубави поне.

Ягодкееееееее, да си жива и здрава, от късмет и щастие да не се оттървеш! Много обич ти пожелавам!   bouquet А тортата така с начупения шоколад е страхотна  Peace

Танче, дълъг отчет бе  Wink

Supermint, аз също бих искала да зная с какво са напълнени гърдите, много са апетитни  Peace

От  понеделник сарми с пилешко месо / с месо от пиле между сармите, нищо не се губи/

снощи яйца, салата, млечна и добавки.

Тази сутрин Лахмаджун /или нещо такова, детенце каза "Пица с кайма е"

# 32
Селма, благодаря ти! Ти такива комплименти правиш, че бузите ми станаха ей така: Blush  Hug

Тортата е с бишкоти, потопени в сока на компот от череши. Кремът е на торта Тирамису на Таннита  bouquet: http://tanitaang.blogspot.com/search/label/торти. Редувах бишкоти и крем. По средата има и ред череши - това е.
Кремът много го харесваме вкъщи и често правя тортички с него. Grinning Определено не става за ядене, а за преяждане! Laughing

Доро, Пепчо, благодаря! Heart Eyes Hug

# 33
Честит имен ден на всички именници!   bouquet

От снощи:
Крем супа от Праз лук, и Тирамису

# 34
  • София
Баница с пиле (пак само мини дозичка, за проба. Определено и голяма ще я правя, много ми хареса)

t_ilieva, може ли рецептата за картофените хапки, моля!

Yagodka, при тортата определено дефектът се е превърнал в чудесен ефект   Peace

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 11:13 от Rumya

# 35
Здравейте на всички и в новата тема,взима си от кафето на 1 страничка имам нужда Laughing
tracy_tстрахотни сладки си показала,само се чудя кой ги изяжда толкова много(разглеждала съм ти снимките,и двамата с мъжа ти слабички ми се виждате Laughing) Mr. Green та мисълта ми е,ако са ви много да пратиш малко Wink
Леля Ог много голяма вкуснотия си спретнала пак  bouquet
didibu спагетите ти изглеждат много вкусни Heart Eyesа за сладиша да не говоря,може ли рецептата Praynig
Supermint фантазия   bouquetммммм
Ягодка честит рожден ден на патерици,бъди здрава,щастлива и обгърната с любов,честит ти подарък,да ни опсипеш с хубави снимки Heart Eyes
Момичета на мен все по трудно ще ми бъде влизането в тази тема Mr. Greenвчера бях на доктор и се потвърди,че съм бремена,много съм щастлива Grinningсега какво папкане ме чака,на корем,колкото ми душа иска Grinning
И сега от мен отчета,той е за два дни.
пилешки хапки в масло,таратор,зелена салатка и печена тиква.
И за вчера,мусака,люти чушки и прекрасния панадолко на Селма Heart Eyes

Приятен ден на всички ви желая  bouquet

# 36
  • Някъде на път....
Rumya, заповядай!  Hug

Картофени хапки

# около 1кг. картофи
# 300гр. сирене
# 1 стрък праз
# 50мл. зехтин (или олио)
# 1 яйце
# 1с.л. царевичен грис
# черен пипер, кимион и чубрица на вкус

Картофите се сваряват, обелват и настъргват на най-едрото ренде.
Омесват се заедно с намачканото сирене, нарязания на ситно праз, зехтина, яйцето, гриса и подправките.
С ръце се оформят малки топчета, които се пекат на около 220 градуса, на вентилатор, около 30 мин.

# 37
Краси.мира, искам да изразя специални благодарности, за нова година правих питка Цвете по троя рецепта и обрах овациите на тайфата, невероятно красива стана  Hug Мерси за рецептичката
Много се радвам,че ви е допаднала!    Hug
yagodka , Честит рожден ден! Много красива торта!
alximika , честито !Лека бременност ти пожелавам и едно сладко,здраво бебче на края!    Peace

Честито на всички именици днес!Да са живи,здрави и с много късмет!  

При мен няма снимки...боря се с една торта за довечера и няма време за готвене...      
Роца,   благодаря ти!    Peace
И аз тези с печене много повече ги харесвам...Ще се възползвам при първа възможност!   

# 38
  • София
Честит Имен Ден на всички празнуващи!

Doro,  bubina - правих пилешките гърди по тази рецепта, но вместо меко сирене сложих обикновено изкиснато и сложих сушени мариновани домати вместо чесън Simple Smile

# 39
t_ilieva,с кеф бих изяла една твоя супичка Blush
Пеп-4о,уникална както винаги Heart Eyes
zaika baika,страхотна трапеза.
За тортата на yagodka нямам думи.Честит ти празник    bouquet
Rumya, alximika,чудесни сте Hug

Честит Имен Ден на всички празнуващи!   bouquet

# 40
Yagodka честит рожден ден страхотна рошава торта ммм и хубави снимки
Лабрекс да питам нещо тези невероятно изглеждащи питки за хамбургери не е ли много течността 0,5 вода+0,5 мляко или аз нещо не съм разбрала
Леля Ог - благодаря за комплиментите  Blush
Мaia4444 аз правих торта крем а ля крем по тази рецепта на Petty от форума само, че с два пудинга в крема +мляко и захар за да стане повече

Торта "Крем а ля крем"
Продукти:
Блат:
1 пакет шоколадов пудинг "Paradies creme" на д-р Йоткер (оригиналната рецепта е с друг, но в Бг този се намира);
6 яйца (аз сложих 5);
6 с.л. захар

Крем:
2 пакет ванилови пудинга "Paradies creme" (аз ползвах ягодов поради липса на ванилов), 2ч.ч. мляко+4-5 с.л. захар, 250 мл течна разбита сметана (напр. "Hopla").

Глазура:
100 г шоколад (в оригинал - черен, аз използвах млечен), 100 г масло, 2 с.л. захар, 2 с.л. вода, 2 с.л. бренди (може и без него).

Приготовление:
За блата: Разбиваме белтъците със захарта, после добавяме жълтъците и продължавайки да бием, добавяме шоколадовия пудинг. Пече се около 30 мин. при 180 градуса, във форма с диаметър 26 см.

За крема: Разбиваме ваниловия пудинг с млякото, смесваме с разбитата сметана.
Изстиналият блат се намазва с крема.

За глазурата: Захарта се разтапя във водата на слаб огън. Добавят се брендито и шоколадът. Когато шоколадът се разтопи, се прибавя маслото. За да не се втвърди прекалено глазурата, може да й се добави малко течна сметана.

Когато глазурата поизстине и се стегне малко, се излива върху крема и тортата се слага в хладилник. Както вече написах, е добре да престои в него поне една нощ. Украсява се по желание с кокосови стърготини, захарни пръчици и пр.

Ето и нещичко от вчера - таратор с МОРКОВИ /много го обичаме вкъщи/ Grinning и постен гювеч

П.П. Алхимика честито - леко бременеене

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 11:30 от suni4ka

# 41
    Алхимика,много се радвам за Панадолко! Hug
    Имам една нескромна молба  Blush ,ако нямаш нищо против.....Постни го и в темата за "Панадолко",че да се развеят съмненията относно рецептата,появили се при някои..... Rolling Eyes
    Благодаря ти!  bouquet

Ягодке,благодаря за рецептата!Да си жива и здрава!Явно тортичката е много лека и свежа! Grinning
  Пеп-4о,сармите ги искам "райт нау"!!! newsm22  Толкова рядко ги правя за съжаление......

# 42
  • под тепетата
suni4ka ,точно ги преписвам - става дума за 0,5 чаена чаша мляко и толкова вода. Обаче аз пък недолюбвам сухата мая. На колко прясна мая се равнява 1ч.л. суха мая ?

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 11:44 от bilqna_69

# 43
Ягодке, честит истински рожден ден! Прекрасна торта!   bouquet
Пеп-4о тези сармички избиват рибата. Много апетитно изглеждат. Simple Smile
От старата тема, за Madam Stasita (разбира се и за всички желаещи Wink), пускам рецептата за ябълковия пай. А за малко да забравя, на всички именици честит имен ден, да са живи и здрави и много, много усмихнати!   bouquet

# 44
Лабрекс да питам нещо тези невероятно изглеждащи питки за хамбургери не е ли много течността 0,5 вода+0,5 мляко или аз нещо не съм разбрала

suni4ka,  0,5 ч.ч. прясно мляко и  0,5 ч.ч. вода - помислих, че съм пропуснала ч.ч., погледнах в рецептата, но съм го написала. Иначе много ще ти станат хамбургерите, ще трябва и на комшиите да раздаваш! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт