Отговори
# 135
  • Добрич
Добро утро!

Ваня,стискай кълки!Като те гледах на клипчето имаш много малко тумбаче!

Хелън,и аз съм същата с гърнето.А пък да видите какви тържества бяха като се изака в него!!!!Пляскам,викам,бурни овации се сипят отвред та дано се повтори постижението.

Сега за пастите-да ,те имат почистваща сила,НО тя не толкова могъща както тръбят някои производители.Най-важното при почистването е техниката на четкане-по всичкиповърхности скръгови движения в двете посоки,измитащи движения.Хоризонтални движения напред-назад само по дъвкателните повърхности(за съжаление повечето хора само такива ползват и си влачат и последствията)Това се отнася за всички възрасти.(Още нещо да вметна па ако ще да си изям боя.Не си увреждайте емайла с избелващи пасти.Ефект никакъв,но силния абразив вътре не си поплюва спрямо емайла в опита си да го избели.)

# 136
Добро утро!

Цветомир  с дрехите е 11кг. на домашния кантар, не знам колко е висок, но изобщо не ми изглежда дребничък  Rolling Eyes Явно повечето дечица са по-височки и за това ви се виждат фини.   Wink

Ивейн, и при мен така голямото ми бебе след раждането на малкото автоматично порастна. Но аз не съжалявам, даже много искам така да успея да се държа и с Мишо. Когато се държиш с тях като с големи по-бързо порастват, разбират, помагат и слушат. А за вниманието - мога да кажа, че Мишо е пак ощетения, но от скоро и той си иска и внимание и повечко грижи. Но Цецко вече свикна и не вярвам от сега да се появят някакви проблеми от тоя сорт.

helenblondy, и аз така действам с пастата - първо четкам само с водичка, за да има стимул да ми отваря устата и да ми се зъби, че да мога да му ги поизчеткам горе-долу, а за десерт пастата!  Mr. Green

Vanyivan, споко душа! Стискай още малко и не го мисли толкова - всичко ще се подреди! Ама ти все пак вземи изпери нещата за бебето Simple Smile и си приготви чантата, ей така за собствено успокоение.

Ясмина, ЧРД на патеричка!   bouquet Здраве, късмет и много успехи ти желая!

# 137
Здравейте, мами!!!

Да ви поздравя за Новата година.Пожелавам на всички най-много здраве ,весела и изпълнена с много смях и детски игри година!!!Да не забравя и да пожелая на мамите , които им предстои връщане на работа много професионални успехи......На подновените мами с малки бебчовци много прекрасни мигове.

Ясминка,ЧРД на патеричка-всичко , което си пожелаеш да се сбъдне и много здраве и успехи на всички около теб!!!!

Сис много е хубаво детето ти да има РД на такъв голям празник-атмосферата допълнително става още по-тържествена.Говоря от личен опит Калоян се роди навръх ВЕЛИК ДЕН !!!

Ласи , мила за теб и всички , които имат желание и търпение да изчетат:Да дам отчет за нас , Калоянчо след последната консултация е 12 500 кг  и 85 см.Със здравето за момента е що-годе добре-ходим на редовни профилактични прегледи и може би на пролет ще се наложи още едно изследване-сцинтиграфия.Едното бъбрече изостава с размерите (в момента няма повод за притеснение) има много хора с такива физиологични особености.Имаме и друг проблем с очичките криви едното към нослето,ако някой може да се включи с опит по въпроса.Благодаря ви предварително!!

Четох обсъждате кръщенета-ние нашето момче го кръстихме на 5 месеца в Троянския манастир-много красиво място.....Сташно доволни останахме.

За свалянето на пампито сме много далеч ми се струва.Караме я на настроение и незнам кога ще сме с траен резултат инъче при помолване си върши "пишото","ако" само на памперса.

Много си бърбаросва,но освен баба,мама,тати и разни други прости думички трудно му се разбира,казва"дайче"-зайче",Много звуци и жестове така успяваме да се разберем  какво иска.Обича да гледа "Ну пагади","Ледена епоха","Цар лъв","Колите"и разни други филмчета.

Чета ви с огромно удоволствие и се питам как бързо мина времето когато бяха едни бебоци ,а сега са едни страхотни дечица.

ЦЕЛУВКИ !!!

# 138

Вени Б и другите мами дето имат опит, кажете как става тая работа с махането на памперса, отведнъж, как така децата ви си казват? показват ли, че са свършили нещо? какво точно казват? как ги научихте? споделете малко челен опит, че и аз обмислям бавно, бавно да вървя в тази посока ...

Ясмина вече ти обясни, но и аз да драсна- значи първо наистина трябва да е готово детето. Да знае що е то гърне и с кеф да прави вътре туй онуй като го сложиш и да седи. Дмек да знае за какво служи гърнето. Пампера се маха от раз за да пресечеш стария навик , защото до сега знае че там може да прави всичко когато поиска. Зареждаш много дрехи и обясняваш за какво иде реч всеки път като се изходи в гащите. Подсещаш го първоначално честичко и го слагаш на гърне, като го хвалиш че е сух и пълни гърнето ,ако е готово за 2-3 дни обикновенно си казва и само!

Момичета за излизането по диско, нямах в прадвид че не се ходи, а че никога вече няма да е по същия начин какгто и без деца!! Аз поне където и да отида и да ги оставя и с дни на някой все провирявам какво става и как са - поне аз не съм от майките дето ще изключат в мозъка си присъствието им!Няма го онова безгрижно шляене по цели нощи  Rolling Eyes
Сега се сетих за една случка- бяха само 2 деца, Ицо на 6, Маги на ок. 1,8 , мъжа ми извън Пловдив , а едни приятелки ми се обаждат да излезем на по бира надвечер. Оставям аз децата на майка ми и баща ми, вече в легата и уж заспали. И след няма и 1 ч. ми звънят в несваст на ГСМ- а и ми ги бутат на слушалката пищящи и ревящи и двама за мама  Twisted Evil , ха познайте дали останах или се прибрах Cry

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 11:19 от veni-b

# 139
Здравейте,
Дари е някъде между 12 и 13 кила..незнам , не я меря, не ходим на консултации. Бая голяма си изглежда вече Simple Smile С гърнето сме за никъде, няколко изпишквания в него и това е. И аз скачам от радост и пада голям купон. Но аз все още не съм много постоянна. На пролет, ще я оставя без памперс и ще се научи. С миенето на зъбките и на мен ми е трудно. Особено предните - тя не се зъби и устните й ми пречат и не мога да ги изчеткам качествено. Почнах пак да давам зимафлоур, след като бях спряла, но зъболекарят се скара.
Ваняиван, спокойно, всичко ще се подреди, важното е да мине леко Simple SmileА пък, то си знае, кога ще му дойде момента да излиза.
Ясмина, честит рожден ден със закъснение и от мен  bouquet
Вени-Б, права си, и аз не мога вече толкова безгрижна да съм..иначе, и аз си ходя по разни забавления, слава Богу има на кой да оставя малката, ама я мисля - последен пример на 31 декември, до 8 вечерта не знаехме на лекар ли да ходим или на парти-малката беше с разтройство..Освен това, след раждането започнах да се тревожа доста повече за разни принципни неща - катастрофи, болести, и всевъзможни други трагедии, които за жалост ни заобикалят отвсякъде, и никой не е застрахован... и много ме е яд, когато някой ми каже, че трябва да съм позитивна и нали на мен всичко ми е на 6, е , да , ама във всеки един момент може да се обърнат нещата и тогава ще разчитам на същите тея "позитивни" и неангажирани хора (които не виждат по-далеч от тяхното положение)..не ме разбирайте грешно, иначе, съм с две ръце за положителна настройка към света и пр.
За водата, Дари също пие доста, но аз за нея не се притеснявам. Вижте за мен обаче се чудя, аз буквално пия по над 3-4 л на ден, и все още ми се пие..едно, че е вкусна много, ама май може и да имам някой диабет и аз, ама хич и не искам да се изследвам. Сега съм почнала да се ограничавам (пак), да не ям сладко (е ям мед и плодове де), и пр. и ако не започна да свалям, май ще трябва да се тръгне по лекари...

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 11:28 от Анонимен

# 140
Имаме и друг проблем с очичките криви едното към нослето,ако някой може да се включи с опит по въпроса.Благодаря ви предварително!!
Филип има същият проблем и ще се  раздвам някой да сподели мнение. До кога се счита за нормално и въобще счита ли се за нормално едното оче да "бяга" на тая възраст.
Да го заведа на очен ли?
Личната не ми обърна внимание предния път  Rolling Eyes

Хелън - не знам коя е мацката, ама ме успокоява и за туй съм си я турнала  Laughing

# 141
Здравейте.
да си включа и аз по обсъжданите теми.
Ники на гърне стой когато го сложа и почти винаги нещо е свършил. Напоследък ми казва и когато има ако,но в процес на вършене  Mr. Green.неможе да се усети още милото.
За зъбките. Мия му ги само с вода,2 пъти на ден. Паста за зъби няма да включвам поне преди 2 години. те така или иначе ги ядът.Не виждам смисъл от нея.
Преди месец беше 81см. 13 кг.Скоро трябва да ходим пак при личната,че да видим и колко още е пораснал.
Момичета,знам че по едно врме писахте,но беше отдавна и не си спомням много.Моля припомнете ми какви бяха реакциите от последния пентаксим,защото тези дни ако не ни чуе дявола,ще я слагаме последната,че доста окъсняхме  Thinking.

# 142
Ей с това гърне много се смях. Одеве идва и ми вика " На кукуто " ( ние така му викаме на гърнето), водя го аз, сяда и ми вика "Дай нига" ( да му дам книга да чете )   ooooh! седя, седя, сигурно 5 минути, нищо не направи, стана и след 3 минути се наака в памперса  Joy

А между другото този път го заведох на хомеопат и съм много доволна, без АБ за един ден се оправи, това е нечувано и невиждано за него.  Rolling Eyes

После пак ще пиша, лек ден на всички  Hug

# 143
  • София
Нана, моля те като ти остане време да споделиш мнение  за манипулацията избелване на зъби . На мен много ми се иска, но инфото е много противоречиво.

# 144
  • Временно
Привет!
Ние имаме проблем с миенето на зъбките - не дава.Гледа ме мен с интерес,но щом понеча да мия нейните стисва устата и плаче.Давам и четката уж сама да се мие,но тя само я дъвче.Не знам как да процедирам,че да започне да си отваря доброволно устата.А определено има нужда,защото забелязвам как се насъбира храна върху зъбките.Купих и силиконов накрайник,но и с него успеха е минимален.
milisa,последния Пентаксим го сложихме към средата на декември.Реакцията и беше повишена температура два дена - максимум 37,8.Предните пъти не е вдигала температура,само се зачервяваше и втвърдяваше мястото около убождането и много топла беше там кожата й,но отшумяваше за около 2-3 дни.Не знам дали изобщо има някакво значение,но предните пъти слагаха ваксината в крачето,а сега я боднаха в ръчичката.
За гърнето и ние сме до никъде.Знае какво се прави в него.Всеки път,когато си свърши работата в памперса и казам,че трябва да ми казва "Мамо,аки!" и аз ще я сложа на гърнето и там ще прави аки.И всеки път,докато и сменям памперса ми казва "Мамо,аки,гънето!" Laughing
Вени е абсолютно права за излизанията.Нещата никога не могат да са постарому.И аз съм така.Не мога да се отпусна и това е.Не че много излизам(а определено имам нужда Confused).За последно излизах лятото,когато бяхме на морето.Тук не мога да я оставя на свеки.
nikitto ,и аз съм така.Все ме налягат едни черни мисли...и все си казвам,че каквото има да се случи ще се случи,независимо дали мисля за него или не.
Ваня,стискай още малко!!!Не остана!!!
Хелън,клипчето е супер.Много са сладки и дечицата,и майките им! Hug
За водата пък ние сме от малко пиещите...Сиана не пие на ден повече от 400-500 мл,че понякога и толкова дали изпива newsm78
Аз пък мога да си карам на една чашка вода цял ден,хич не се сещам...Но сега тука от десетина дена съм започнала да си пълня едно шише 1,5 литра с вода всеки ден и навсякъде си го мъкна с мен,да не забравям да пия Laughing обаче аз каквото изпия и след няма и 5 мин го изпишквам Embarassed Освен това спрях да ям хляб,тестени изделия и сладко и съм свалила почти 2 кг.Искам още 4-5 и ще съм доволна!!
nikitto,аз мисля,че ако ти е завишена захарта се отслабва.Поне при баща ми стана така - за 3 месеца смъкна 10 кг без видима причина и му откриха завишена захар.

# 145
  • Варна
Ха, добър ви ден!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Като чета и слушам как говорят децата ви, какви песнички пеят и как си играят, имам чувството че сме светлини години назад. Кви песнички, кви пет лева - казваме 4-5 думички само и това е, но все още не се притеснявам по този въпрос, тя във всичко май си върви назад  Laughing Laughing Laughing За гърнето - след сън винаги пишка в него, аз през другото време не я и слагам като е в къщи. В яслата казват че там си стои на гърнето без проблем и понякога си върши и акото там, което си било доста добре, понеже други деца не можели да ги накарат да седнат дори. Незнам какво правят там, но от 1-2 седмици насам й е голям мерак да си събува гащите в къщи, дори и без да вижда гърнето пред погледа си. Като го взема и я сложа и тя започва една игра - става, сяда, вдига гащи, сваля гащи и като прибера гърнето почва единннн рев, все едно съм й взела хапката от устата. Иначе въобще няма и наченки да казва че има да върши нещо, само заема поза на едно и също място в къщи като има ако.
Зъбки още не мием, чакам и отдолу да зареди 4, че поне да има какво да търкаме, ако въобще даде  Laughing Съвсем скоро й изби третия отдолу отпред, досега си стоеше само с два, но си има някой друг кътник.  Wink
Нана, Борко наистина изглежда голям левент. Пу-пу. Поздравления за Ава и Сиана, и всички останали дечица напред с материала. Ама хайде и другите качете някоя снимка да се порадваме на децата  Hug

Ясмина, ЧРД със закъснение, много здраве, щастие и късмет!!!   bouquet  bouquet  bouquet Дай да видим Невенка колко е порастнала  Wink

# 146
  • София
И при нас реакцията на последния Пентаксим беше точно като при Сианка - температура 2 дена под 38, подуто и горещо място на бодване (в крачето и като вървеше го болеше, добре, че тук прочетох, че е по-добре да е в ръчичката и за следващата ще предложа на док  Peace) и като цяло нервен и неспокоен 2-3 дена. Не знам защо последния Пентаксим го понесе толкова зле, чак се стреснах и аз.

Вени, много си права за постоянното безпокойство. И аз където и да изляза все ще се обаждам да проверявам как са нещата вкъщи, просто не мога да изключвам. Аз по принцип съм си такава, че трудно изключвам за нещата. Примерно ако имам проблеми на работа, неизменно си докарвам кофти настроението вкъщи и продължавам да ги мисля.

Велин си "мие" зъбите с една хомеопатична паста за зъби на Билка, няма флуор, няма подсладители. Никой не ми я препоръчвал, аз на своя глава реших, че е по-малко вредна от другите, мислите ли, че съм права? Все забравям да питам, ако трябва да я спирам  Laughing.

Ваня, колко много замислени икони си сложила в поста си -  Rolling Eyes, и твойта хич не е лесна, особено ако наистина таткото не е тук като родиш да ти носи разни неща... Дано устискаш до 20-ти  Peace

И ние започнахме с гърнето. Хелън, същата съм и аз като свърши работа, то не е пляскане, викане, целуване, скачане. На маймуни ни направиха тия деца  Laughing.

# 147
Здравейте.

Ясмина , честит рожден ден на патерица. Да си жива и здрава !!!

eva_merry , много сладко говори Сияна. Все едно слушам моя син . По същия начин изговаря думите. Но не мога да му направя клип . Само като включа апарата и се втурва да го вземе.

Vanyivan  , айде , не остана. Желая ти леко раждане  Hug Hug    И да си приготвиш багажа .

За гърнето   - все още нямаме напредък. Аз го питам :- Къде се ака ?  А той вика : - В пасена ( в памперса ). Аз му казвам  : - Не , в гърнето .  А той пак   : -  В пасена  Joy Joy

За пиенето на вода - пие много малко вода , но обожава соковете. В този ред на мисли да ви питам нещо - Давате ли на децата от тези натурални сокчета в кутийките ???     Знам , че не са подходящи за деца до 3-годишна възраст , но аз му давам чат-пат.

# 148
  • Варна
Alokazia утре ако успея да хвана Невена в кадър, ще постна снимка. Много трудно ми се удава вече.  Mr. Green

зъбите още не ги мием. Тя има само 7 резци и два кътника не напълно излезли. Е, от време на време дъвче четката по време на баня, но това не се брои.

за ваксините освен Пентаксима, коя беше другата нова ваксина по ЗК, Ротарикс ли? И знаете ли на нашите деца дали ще я слагаме?

Vanyivan леко раждане ти желая!  Hug

алес Поздрави на Калоянчо! Невена също много обича "Ну погоди" (у нас е известен с кодовото име "Кучом" - от Кумчо Вълчо, разменя някои звукове, например вместо "сняг" казва "сянг" и пр.)

за кривенето на оченцето - Невена също го правеше това, но като по-малка. Знам, че е нормално за малки бебета, но ако го има след годинката, трябва да се потърси лекар. Невена се оправи някъде към 9-тия месец.

# 149
Не знаех,че Пентаксима може да се бие и в ръчичката  Thinking. А давате ли температуропонижаващи медикаменти?  Щом е под 38,предполагам,че не  Rolling Eyes.
milenag ,аз сокчета от кутии не съм давала. давам му от шишета,ама им забравих името  Embarassed,нямамви специално за деца,био сокове.
koalkata,аз за себе си използвам хомеопатична паста за зъби.Съдържа няколко билки,поради което незнам до колко може да се използва за деца.Надявам че някой да даде инфо,защото въпросът ти е много хубав.  Аз загледах тази паста и мисля да започнем с нея когато му дойде времето http://www.krasnaya-bg.com/bilka/bg/bilka7.html.

Общи условия

Активация на акаунт