Отговори
# 150
  • София
Ето тази паста ползва Велин: http://www.krasnaya-bg.com/bilka/bg/products3_natural_products.html?p175

Но май наистина не става за деца, а? Сега видях линка на milisa с детските пасти на Билка, ще взема да потърся тази за над 2 години.

Панадол давах след Пентаксима, педиатърката така каза, а мен ме беше страх от високи температури и дадох 2-3 пъти.

А Велин не харесва особено водата (лятото доста пиеше, но сега не иска) и му правя чайчета (лайка, мента, маточина, каквото имаме вкъщи) с мед, много ги обича и почти на екс ги изпива.

# 151
Имаме и друг проблем с очичките криви едното към нослето,ако някой може да се включи с опит по въпроса.Благодаря ви предварително!!
Филип има същият проблем и ще се  раздвам някой да сподели мнение. До кога се счита за нормално и въобще счита ли се за нормално едното оче да "бяга" на тая възраст.
Да го заведа на очен ли?
Личната не ми обърна внимание предния път  Rolling Eyes

Хелън - не знам коя е мацката, ама ме успокоява и за туй съм си я турнала  Laughing

София е така. Водихме я ва офталмолог (аз бях споделила, ама нейсе). Вече й изписаха очила и сега се учим да ги носим.

# 152
Привет на всички ,аз тамън наготвих пуснах една пералня ,мъжо отиде да приспива Габи и викам да погледна какво сте написали във форума  Simple Smile
за зъбите - Габи си ги мие самичка както и падне върти четката или по скоро я дъвче ,защото на мен недава въобще дори да опра четката до устата й,паста отначало слагах тая ненедент ,но Габи искаше само да я яде даже смучеше тубичката  Mr. Green и аз реших че няма смисъл от тази паста защото ние първо я изяждаме и тогава почваме да мием зъбите  Blush.
за гърнето - през деня сме без памперс ,но да не си помислите че казва когато има нещо НЕ в никакъв случай ,просто аз я слагам на гърнето по честичко и така откарваме цял ден като се напишква само един или два пъти за деня  Peace.Все си мисля че ще дойде тоя ден дето ще се усети и ще започне да казва ,ама кога ли ще е при нас май май няма да е сроко

Цитат
Като чета и слушам как говорят децата ви, какви песнички пеят и как си играят, имам чувството че сме светлини години назад. Кви песнички, кви пет лева - казваме 4-5 думички само и това е, но все още не се притеснявам по този въпрос, тя във всичко май си върви назад  
Alokazia  и ние сме така спокойно не сте само вие ,Габи казва само няколко думички и това си е ,като я питам кажи това ,кажи онова и тя саммо ми вика НЕ ,НЕ ,НЕ  и мята този пръст че неиска нищо да казва. Naughty  Naughty Та по този случай намерих една тема за трудно проговарящите деца ето я http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=319994.690 който иска да я погледне ,та покрай тази тема си вкарах параноя и аз че на Габи нещо и има и неможе да говори ужас ви казвам  #Crazy #Crazy #Crazy ,но както и да е майка ми ме убеди, че няма смисъл да я водя на какъвто и да било доктор поне до тригодишна възраст ,защото още била малка. По нщкаква случайност сега в Пловдив правят Ден на Отворените Врати  сигурно сте чували за това и то е точно в тази насока за ЗА БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ НА ДЕЦА С РЕЧЕВИ, ЕМОЦИОНАЛНИ И ПОВЕДЕНЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ
В ЕКИП ОТ ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНИ И ОПИТНИ СПЕЦИАЛИСТИ
ЛОГОПЕДИ, ПСИХОЛОЗИ И СПЕЦИАЛНИ ПЕДАГОЗИ. Решила съм поне там да отида да видя иде реч за какво става на въпрос и да се консултирам за неговоренето на Габи  Peace

Днес най -добрата ми приятелка ми съобще ,че ще се жени и иска ние да сме им кумуве много съм щастлива просто думи нямам ,датата е 14 ти август . Hug Hug Hug

П.П.Абе момичета защо така с тази среща няма интерес към нея ,неискате ли да се видим пак ,миналата година беше супер готино на Априлци. Гледам ,че темата за срещата нещо невърви айде да  задвижим нещата пък колкото се съберем

# 153
Ехо, здарвейте  Laughing

Момичета, благодаря ви за подкрепата, много ми помагате с пожеланията и успокоенията си  Hug
Аз почти не се включвам по разискваните теми, за което моля за извинение.

Стефинка, според мен имате нужда от лекар, кривенето май е нормално до към годинка, но едва ли е нещо страшно. Аз по принцип се интересувам чат пат от такива работи, че и Бобката го бяхме водили, сега е време пак да завторим, да видим и той дали няма някакъв проблем. Той не криви очето, но една докторка, голяма специалистка уж, каза,че имал диоптър и трябва пак да ходим ,аз много не и хващам вяра, та сега ще запиша час при някой друг, но съм сигурна, че ако има проблем и се хване по-рано се оправя по-бързо и лесно. Стискам палци, да не се налага при вас и при нас и при никой  Hug

За гърнето, от преди месец започнах да го слагам всеки ден, след сън винаги пишка там, не е акал до сега, всъщност само веднъж. Като се изпишка и винаги скача пляска и казва : "Бавуууууу"(браво  Mr. Green)

Тифани, точно както при вас и Боби не иска да ака в гърнето, предпочита на тайничко местенце да се завре, хубавичко да се надупе и тогава може да свърши работата, такива публични изяви например по средата на хола не са възможни все още  Mr. Green

Стегнах чантата, останаха ми дреболии, почнах да пера за бебето  Peace

# 154
За гърнето - понякога не иска да сваляме гащите и си седи на гърнето с пампа, друг път сама тръгва да се събува, въобще всеки път различно! Simple Smile

Същото е и за миенето на зъбките - кога ги мием сутрин, кога не, кога пък тя не дава. Ползвам пастата на Веледа, доста й се услажда, сигурно е вкусна. Laughing

За заспиването вечер - почна да ни прави номерца! #Crazy Не иска да си ляга, реве, уж й се доаква точно като си лягаме (тука на френски е ка-ка Mr. Green и се почва едно провлачено по бебефона ма-ма, ка-ка Mr. Green), или иска да яде (ам), а пък от 2-3 дена иска да я къпем, да се плацика и да си играе естествено. Днеска обаче решихме да не я къпем, и какъв рев настана като разбра, че няма да се къпем! Като бебе на 4 месеца като изкараш от водата, ама рев ви казвам. Разбира много вече и само се лъжеме, даже днеска уж говорихме с баба по телефона, която даде наставления да си ляга и да заспива бързо.  Rolling Eyes Whistling

Ванче, сега имаш други задачки, приема се извинението, че не се включваш по разискваните теми! Naughty Hug  Mr. Green

Всички болнички да оздравят! Praynig

# 155
Здавейте и ние да се отчетем Simple Smile От август не бяхме ходили на консултация  /почти 6месеца  Shocked/ и днес най-накрая бихме последния Пентаксим Simple Smile Иначе у нас я премерихме 12,300 и 87 см Simple Smile

За миенето на зъбите още от първият път много и хареса и сега с удоволствие сутрин си ги мие сама, а вечер и ги мия аз Simple Smile Ползваме една страхотна паста на Ненедент /Нанче ти я беше препоръчала в темата и от теб узнах за нея/ Simple Smile

Габи е  много далеч от казване на стихотворения и песнички, опитва се да повтаря всяка дума и да навързва изречения и постоянно джомоли , но до там Simple Smile

За гърнето , тъкмо почна да си ака редовно в него, а понякога и на късмет да пишка и я заведохме при бабите и от там край, пак сме на начално положение. Ясминка благодаря за съветите, ценни са за мен, тъй като идея си нямах че така трябва да се действа от раз Simple Smile  Hug

# 156
  • Временно
Влизам да споделя нещо..снощи имах много неприятен инцидент.Сиана падна от спалнята,докато спеше. Cry
Към 12 се разплака(тя си спи в кошарката) и аз я взех при мен на спалнята и съм откъртила,ама супер яко.И изведнъж чувам звук от падане и рев...няма такова събуждане..милата..и аз ревах с нея,как можах да заспа като знам,че много се върти...Но е добре,да чукам на дърво,има само лека драскотинка на едната бузка!!!

Иначе вчера най-после успях да отида на кино,гледахме "Аватар".Уникален е филма,страхотно ме зареди!!!

# 157
Здравейте! Отдавна не съм се включвала, но ви следя  Simple Smile. малко отчет и от нас: Лилито е 11,700кг., 87 см. Щяхме да слагаме последния Пентаксим, но решихме да изчакаме, защото брат и е болен /пак/ и тя вчера покашля два-три пъти, иначе друго всичко и е ок.
За миенето на зъбки - не ги мием вече, защото не дава да и бръкна в устата. Иначе пастата ако я дам много и се услажда...
Ева Мери, не си виновна, на всеки може да се случи да заспи през нощта, Simple Smile
Ласи, като разглеждах снимчиците от кръщенето на Емата открих познати лица - Йоанка и майка и. Тя е едно от дечицата, с които се засичаме в местния парк, а с Васко са в една детска градина.
Теоилео, тези очила колко време ще ги носите?
Танзен, и аз търся хомеопат, ако не е проблем пиши към кой сте се ориентирали, явно е добър.

"Аватар" ми е вече в програмата, ще го гледам на кино, но "Новолунието" нещо са го забранили в мрежата  Confused

# 158
Вчера бяхме на консултация: 12,840гр. и 84см.
cow,да не мислиш на компа да го гледаш?В  никакъв слачай  Naughty Аватар само на кино.
Теоилео,забравям все да ти пиша за очилата..дано свикне София с тях и с какъв диоптър са?С течение на времето няма ли да се оправи ? (диоптъра) Ти ли беше споделила,че брака ви не върви последно време,даже сте били пред развод Rolling EyesКак са сега нещата?Ако те бъркам с някой друг...извинявай Hug
tanzen,дано хомеопатията се отрази добре на Аси и да не му се налага толкова често да пие АБ  Peace
milenag,сокове от кутийки пие.Чай също пие,вода-не.
Ева,не се обвинявай Naughty Всички деца са падали от леглото.Повече се е стреснала,отколкото да я заболяло.

Мия му зъбите всяка вечер с Ненедент Peace Понякога дава да му ги търкам ,друг път не.
Вашите деца пият ли все още АМ?Кога?

# 159
Cow, колко е малък света Laughing

Ние като едни бивши пловдивчани имаме  много приятели там. Специално Йоанка и родителите й са ни едни от най-близките семейни приятели и много тъгуваме за тях ама...Добре, че имаме поводи да се виждаме.

Ева, добре, че сте се разминали само с леса драскотинка и уплах!

Сис, АМ не пием вече .- правя и го като мляко с бисквитки някай път за закуска.

# 160
A пък аз не мога да накарам Габи да пие нищо др освен вода, не ще сокове, нито пресни, нито купешки, нищо освен вода  Simple SmileИначе и тя изпива доста като количество Simple Smile

Ева нямаш никаква вина, все пак си човек, заспала си , случва се. Не се обвинявай. И аз така една вечер взех Габи при мен, но съм я сложила от външната страна на леглото и по едно време чувам "туп" и тя пада и си удря главата в крака на масата,  порева си и това е Simple Smile А веднъж падна между леглото и радиатора /бях я сложила отвътре/ и си падна на главата. Simple Smile Те са овнета, имат здрави глави Simple Smile

Сисе, Габи не е пила АМ от родилния дом, но още се кърмим ако това има значение де Simple Smile Останаха ли кърмачки, мислите ли да спирате. Аз все се каня да започвам отбиването, но ето сега е с ваксина и не ми се ще, нали трябва да е спокойна.Ще почвам директно с хапчетата за спиране на кърмата. Иначе просто незнам какво става, но Габи е като малко кърмаче, иска постоянно да се кърмим, просто незнам как ще стане номера с отбиването.Знам , че ще се заредя с много нерви и търпение:)

# 161
  • София
Косьо пие АМ - задължително за лека нощ и 1-2 пъти през нощта, понякога и сутрин като се събуди. Една доза му е 120-150 мл....колкото да захапе плувката.

Сокове му давам от всички, т.е. "позволявам", "предлагам"...щото той почти не ги пие.

Вода го научиха да пие в яслата. Както и чай.

Ева-Мери, Косьо на няколко пъти така ми е падал от леглото докато спи. Винаги ми е било много гадно. Въпреки, че единия път като падна изобщо не се събуди от това, а продължи да си спи  Rolling Eyes Но във всички останали случаи беше голям рев...най-вече от стрес Sad

Зъби не мия. Миенето на зъби при него се свежда до пиене на вода от четка (топи я на струята от чешмата и после я осмуква) и ядене на паста. Ми не искам да му създавам такива навици  Rolling Eyes На мен не ми дава да му докосна устата.

И не само устата... Не ми дава да му докосна и лъжицата. Яде сам на 100%. Даже и супа. Много е сладък като се храни сам  Heart Eyes Е, аз му държа чинията под брадата почти, за да минимизирам последствията, но по-гъста храна си яде съвсем сам.

Гърнето го ползва по всички предназначения, но еднократно на ден - само като стане сутрин. Не си казва, т.е. казва си за голямата работа след като вече я е свършил. Абе..."казва" е много силно казано. Застава пред мен и вика " Мама, мама" тупайки се артистично отзад.

И накрая да ви се похваля : Оказа се, че Алба на OVID и Косьо са в една и съща група в яслата. Верно е малък света  Laughing

# 162
ВаняМ - верно е малък света - с Алба на ОВИД се запознахме на кафето пред театър Иван Вазов...И тогава бях писала, че Алба е голяма красавица Hug ЕваМери - както казва Кау, на всеки му се случва да заспи през нощта....И Елица е падала...като падна за първи път още  на 4-5 месеца, една приятелка ми каза: "Е, значи и тя няма да е гений - затова гениите са толкова малко - защото гений, гений, ама всеки е имал майка като малък Simple Smile".

А иначе тази нощ прекарах с мъжа на Галиво  Wink пред яслата  Mr. Green Безумия, момичета - днес беше записването в една ясла (защото директорката на 04.01 беше в опуска  Wink) - та се заредихме от около 3 часа и сме 54!!! 3 часа през нощта - 54 номер - а приемат според някои 15, според други-40 деца Rolling Eyes Ненормална работа - и то и ние сме участници в та ненормалщина!!! Шансът ми не е особен, но пък се оказа, ч след 6 отказали се сутринта см цели 48 номер и освен тов аимало шанс и за допълнителна паралека - нали знаете - надежда! Днес бях като омагьосана на работа!
А в първата ясла отидохме в 6 и сме 62 - и там никакъв шанс...
Айде да не ви занимавам с изтъркани софийски теми...както майка ми все мърмори - цяла БГ е една София - новините 90% са само за Сф - по едно време като чуеше каквото и да е за боклука на Сф изключваше ТВ-то и излизаше сърдито от стаята!
Целуууууууууууууувки!

# 163
  • Временно
Благодаря ви,момичета!Друго си е човек да знае,че не е сам в неволите си. Hug

Сиска,Сиана още пие АМ.Понякога вечер преди лягане,ако не е вечеряла както трябва.И задължително сутрин още със събуждането изпива около 210 мл.А на обяд  си иска каша,пак я пие от шишето.

# 164
Ненормална работа - и то и ние сме участници в та ненормалщина!!!

Мда, отвратително е. Аз обаче в крайна сметка се отказах да съм част от тази ненормалщина и изобщо не знам какво ще правя Sad.

Общи условия

Активация на акаунт