Отговори
# 180
Здравейте,

благодаря за пожеланияа Аси да оздравява, наистина е супер, все едно нищо не е било. Тази лекарка ми я препоръча една приятелка, но още я изпробвам, за сега съм доволна, надявам се наистина да излезе добра.

Аси си пие мляко всяка вечер, та и през нощта понякога, само че не е АМ, а соево, нали е с алергия. Мирка, Ясмина, направо не мога д повярвам колко сте надъхани за кърменето, браво на вас, аз отдавна не си спомням това какво е.

Вода пие нормално количество - около едно негово шише на ден, отделно понякога пие сок и т.н.

Като ви слушам за яслите - това е ужасно, ужасноооо - да ни карат да се редим като ... де да знам, много унизително е.

охх аси ми пречи да пиша, после пак

# 181
  • Варна
tanzen радвам се, че сте доволни от хомеопатията и най-важното, че Аси се е оправил. Дано хомеопатът ви да излезе добър и все така да ви помага.
А за кърменето - аз карам по линията на най-малкото съпротивление, за мен е по-лесно да кърмя, отколкото да не кърмя.  Laughing Не съм се вманиачила и не полагам някакви усилия да продължаваме, просто детето иска да суче, на мен ми е приятно и така.

nikitto имах предвид, че при системата на подаване на молби, когато децата са новородени, предимство ще имат тези, родени в началото на годината.  Mr. Green Наясно съм, че докато има такъв недостиг на места, винаги ще има панаири и недоволни, няма как да е иначе.  Mr. Green

# 182
Аууу, без малко да изтърва да се изходя по въпроса за сериалите  Mr. Green. nikitto, аз бях голям фен на Prison Break,  True blood  Mr. Green, а от снощи започнах и Dexter, но не съм сигурна дали ще ти допаднат такъв тип филмчета  Laughing. А от "по-спокойните" гледам Grey's Anatomy, The Vampire Diaries и може да се каже Melrose Place. Ето тук има много сериали по азбучен ред-разгледай ако искаш.

# 183
  • Варна
Добър ден,
ний вече втори ден сме си в къщи... За пръв път ми се случи да се върнем от консултация с Т, но я усетих чак в къщи. Доки я прегледа там, нищо й няма и предполагам пак от зъб ще да е, щото не е висока... дано днес приключим с Т, поне засега няма....
Иначе сме със завидните мерки на дама миньонче - 10760 гр и 83 см. За три месеца е порастнала с 1 см и няма и 200 гр,   newsm78 луда работа... В момента Ина има голям интерес към клипчетата на "Дади", демек Дани на Сиска, не мога да я отлепя от компа, по цял ден ги гледа  Laughing
Иначе и аз като Сиска знам че от миналата година вече няма автоматичен прием от ОДЗ в ясла, подават се документи наново и съответно се чака наново, но все пак всичко зависи май от директорката на ОДЗ-то.
Милена, аз мажа на Малвина белега вече близо  два месеца с Дерматикс ултра, също за заличаване на белези, и няма особен резултат, така че една седмица е твърде малко време.... Като питах хирурга защо така, той ми вика "Спокойно, майче, докато стане мома за женене ще се заличи" - е, бива ли такъв отговор ми кажете  newsm78 newsm78 newsm78
АМ пием вечер преди заспиване  Peace

# 184
Мерси много за предложенията за филмчета, сега ще разгледам Simple Smile
Ясмина, при тая система, дето я разказах, просто се гледа входящия номер, няма значение кой кога е роден, само трябва да ви е дошъл ред според броя на свободните места, е, да и да има 10 месеца бебето де  Peace
Леле, аз тва не го знам, че трябва пак да се кандидатства..не ми се иска да е вярно, защото гледам от моята черга де, но пък така ще има равни шансове за всички, та можеби е по-правилно да е така.
охх днес се улях да се включвам, хайде аз отивам на бач Simple Smile

# 185
  • Варна
nikitto имах предвиди ако детето е родено, да речем януари, може през март да вземе входящ номер. Децата, родени през декември, ще вземат доста по-задни номера. Но това е съвсем хипотетично и не е толкова важно, едва ли всички ще се юрнат да подават документи толкова рано.

за предхода от ясла към градина в ОДЗ-тата. Според една директорка на ОДЗ във Варна, имало определен брой деца, които се приемат автоматично от яслата в градината 'по преценка на ръководството' (това който иска, така да го разбира  Mr. Green)

# 186
Емата, само разваляш дисциплината с тез почерпки Grinning. Днес по случай новолунието ще се почерпя с гола водица, кафенцето и сока, че нещо доста съм се  Animal Pig  
Никито, свали си "Перла". Шегувам се. Сис, "Аватар" само на кино, разбира се. Да видим, обаче, кой ще се навие да гледа двата овена.

# 187
  • София
nikitto, аз пък ти препоръчвам Gossip girl / Клюкарката (май са започнали да го дават по Нова, но аз отдавна съм го изгледала  Mr. Green), а също мен ме кефи и Триумфът на червилата  Peace. Иначе Анатомията на Грей съм я изгледала до последния сезон и оня ден си дръпнах първите серийки от новия и да ви кажа, ми то лошо ми стана от тия кървища и драми  Sick. Явно аз съм се променила, но вече търся нещо леко и разтоварващо (точно поради тази причина и Д-р Хаус избягвам вече, макар че по едно време бях голям фен).

Сега да се оплача - сутринта Велин се събуди с температура  ooooh!. Бавно, но сигурно от 37 се качи на 39, ужасна работа. Няма абсолютно никакви симптоми, нито хрема, нито кашлица, гърлото много леко било зачервено (водих го на док) и така. Сега му дадох панадол и спинка и мисля да давам осцилококцинум и да се надявам да мине леко. Много ме е яд, защото страшно много внимавам и го пазя и въпреки това ей го на  Tired.

# 188
  • Варна
Здрасти и от мен!
Рали вече се оправи от обрива,вероятно бе от Аугментина.
От малка около 9 месец си върши "работата" в гърнето. И сега е така,но все още не си казва сама,аз я усещам кога се напъва и отвреме на време я слагам да се изпишва.
АМ не пие от преди около 6 месеца,сама си реши,че не иска вече.Но пък си хапва всеки ден кисело мляко.
Вода пие около литър че и повече,какво му стана на това дете и посред нощ все вода иска. Напоследък е много нервна и си мисля че вероятно е от кучешките зъби които и никнат отдолу. Всичко гризе с настървение,хапе,стиска,щипе,ужас е просто за изтънелите ми нерви.  ooooh!  Tired
Иначе поне зъбките мие с желание и с паста и без паста.Друг въпрос е колко често аз се сещам да и дам четката. newsm78
А пък за яслите се моля на Бога мъжът ми по-скоро да си намери работа,че без документ от работодател сме в края на опашката.И от Бюрото по труда му отказаха бележка,защото имал наказание една година,заради неявяване за подпис.  ooooh!
Хайде,толкова от мен засега.Много здраве и късмет на всички вас и вашите семейства! Simple Smile

# 189
  • Варна
коалката осцилококциума няма да помогне кой знае колко - той се дава профилактично и при най-първи симптоми. При изявена картина, напр.температура е добре да се дава друго подходящо лекарство. Но пък и да даваш няма да навреди. Желая ви бързо сваляне на температурата и скростно оздравяване.  Hug

# 190
Момичета гледам всички  споделяте мерки и теглилки ... само моето джи пи ли не ни вика вече на проф. прегледи???? А иначе от яслите ни ги искат на 1,9 г. newsm78
По въпроса за ясли градини и кухня- подадох молби за такива още когато Ива беше малко бебе , като вътре се пише от кога искам да ги ползвам  Peace

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 21:54 от veni-b

# 191
анабанана ми загубих се, защото, както на всеки тук се е случвало минах през даден период Simple Smile

За сериалите, нищо не следя, нямам никакво време.Иначе преди гледах Герои, Хаус, др.Грей, Изгубени, 4400 и отчаяните съпруги Simple Smile

Много ми се ходи на Аватар, на Шерлок и на др.Парнасус, ама просто няма на кой да оставим Габи дори и за 1 час  ooooh!

# 192
Здравейте и от мен!
Днес и ние бяхме на мерки и теглилки и резултата е 13,910кг и 90,5 см .Направихме и последния пентаксим и на Мони я сложиха в ръчичката.Сега се надявам да няма реакция Praynig,педито каза да не давам панадол само ако вдигне 38 и нагоре.
По обсъжданите въпроси зъби мием ако може да се нарече миене ,защото иска сам и май е повече ядене на паста.
По въпроса с гърнето слагам го преди сън и след като се събуди пак почти винаги пишка ,до миналата седмица бягаше и се криеше ако пълни пампата.Но от една седмица  4-5 пъти вече и другото върши в гърнето даже 2 пъти сам е подсказал  хваща се за памперса и казва долу.Аз още не съм го видяла това ,че нали бяхме малко из Родопите ,а после на работа,но бях много щастлива от този факт.Все при майка ми прави нови неща или нещо за първи път  Wink
АМ пием все още само вечер преди лягане,течности пием много поне литър на ден чай ,вода,компоти ,сокчета съм му давала от кутия ,но гледам да е по рядко.
И нас ни тормозят тез кучешки зъби едни лиги точим,нервнички сме буди се нощем ,пием водаааа много.
Утре ако успея ще пиша пак ,че заспивам и една глава ме цепи ooooh!

# 193
Хм, Аватар наистина е страхотно зареждащ филм!!! Ей сега се въщам...препоръчвам и аз Peace
Маги   да не забравя да ти отговоря - не работя до театъра - далееееече, далеч от там съм - срещу Метро на Цариградско...БелАми - а какви са твоите планове? Да не второ бебче да планираш? Никитто, Емма - ама как ви остава време изобщо сериали да гледате  bouquet newsm78 Браво! Емма - не можахме да отидем да чакаме по-рано на яслата, защото Иван се прибра посред нощите от командировка само заради моите болни амбиции да чакам на великата ясла до южния парк...та бях сама с Елица и нямаше на кой да я оставя...и каква е таз постничка почерпка, наистина, от твоя страна? Ей, скръндзав народ, хей!!! Коалка - дано бързо ти се закрепи Велини дано е от зъбки тази Т. Тъй като гледам не сме единствните, които пият по литри вода на ден и само си чешат зъбите с биберона!
Ехмея - ти дали не си ровила за частни детски градини са СамИ? Я сподели идеи...аз я записах на една частна ДГ, която ми се вижда доста читава - и най-вече работното й време - от 7,30 до 19!
В "Арена" (и в двете Арени) има едни много хубави масажни столове - до кинозалите на втория етаж - по левче за 5 минути - сядаш и започва доста приятен и не много лек (абе направо си е як) масаж на гърба. Препоръчвам Peace и предупреждавам, че от време на време нещо ти се впива в дупЕто Laughing

П.С. За неразбралите великата система на Сф детски заведения - има 3 типа заведения - само ясла, ясла+детска градина (ОДЗ) и детска градина. За яслите записването започва от първия работен ден всяка година, а приемът е септември. Ако искаш може и август да се запишеш - може би ще си 389-ти номер Mr. Green За другите 2 кандидатстването е по интернет:) Аз последно бях на 70 и някое място - сега не знам на кое съм. Ако се откаже някой от 15-те приети деца, ако никой от следващите 10 с по-висок резултат от моя не иска да се запише и ако изтеглят жребий от 70 човека мен - е, тогава може и да я запиша на ОДЗ-то...така че, знам, че е по-добрият вариант - ама ми се струва невъзможен...аз честно да ви кажа направо се чудя на всички деца как тръгнаха на ясла - струва ми се някакъв омагьосан кръг на мен! Дето вика един приятел - радвай се, че детето не ти е прието в ОДЗ - това значи, че има двама здрави и прави работещи родители и си е живо и здраво детето (демек, нямам всички социални, здравни и др предимства...)...Но все пак някои неща откровено си ме дразнят,. ОК, многодетните майки са с предимство и съм твърдо за това. С предимства са и децата, които имат брат или сестра в същото ОДЗ - и това ми е логично. Но защо пък самотните майки са с предимство??? Не е ли хубаво да се насърчава раждаемост от несамотни майки? Ами извинявам се за арогантността, ама нали се сещате коя по-тъмнокожа част от популията са самотни майки...А защо пък децата с роднина, който работи в детско заведение имат 3 точки предимство?Това пък съвсем ме вбесява!!!За да се избегне корупцията ли? Ега си и идиотщината!!! Или пък детето е с предимство, има родител, който работи в системата на образованието! Е това не е ли противоконституционно? За какви равни права на децата говорим в този случай?? Ами мисля от утре да обявя, че децата на лекарите са с предимство - ако нещо стане - те ще се приемат с предимтво в болниците! Ей така официално ще го напиша!...аре стига съм се палила...

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 00:26 от helenblondy

# 194
Добро утро Simple Smile
Блонди, и мен ме дразнят някои от критериите, особено тоя с роднината в системата..ми нямаше нужда, така или иначе, и сега и преди те си влизат. за самотните майки въпроса е много спорен, според мен, защото някои наистина са самотни, а други не...За приема, нас ни изтеглиха с жребий, голям късмет, ама отделно това ОДЗ нямаше чак тоолкова наплив, колкото в някои по-близки. Явно само яслите в моя квартал са на друг принцип, защото можеш да кажеш, че подаваш молба не за тоя, а за следващия септември..За филмите имам време, ама малката си ляга в 8 Simple Smile
Хубав уикенд на всички

Общи условия

Активация на акаунт