По повод на самотните майки - поне във Варна това се доказва не със семейно положение, а с акт за раждане, в който пише "баща неизвестен". Това доста стеснява кръга. Аз не се страхувам от конкуренцията на самотните майки-ромки, защото те рядко си пращат децата на ясли и градини, нали трябва да им плащат 40лв такса.
и пак по повод на критериите - разбрах за случаи, в които предимства имат и деца на лекари-ветеринари.
Имам позната, която две години преди детето да тръгне на градина започна да си "опича" работата със съдейсъвиета на личния лекар и детето влезе в градина с предимство като "астматик". Съава въпрос за нормална градина, не санаториална. Е, какво предимство е това? За децата-астматици нормалните градини са по-скоро противопоказани - с честите боледувания и т.н.
..нали трябва да го разкарам.... Помагайте със съвети
.
Онзи ден и ние сложихме последният Пентаксим / лекарката каза, че се бие в ръчичката, незнам защо са ви го били в крачето, но това няма значение/, до вечерта почна да се поддува и зачервява, почнах с компресчетата с Риванолче, постоянно почти беше с компрес. От снощи нищо не съм слагала и ръчичката не е поддута и няма дори червено. Не вдигна и Т /аз очаквах , че ще има поне малко/. Успокой се, това са нормални реакций, не случайно казват, че последният Пентаксим е по-тежък, в смисъл, по -често се получава поддуване и вдигане на лека Т. Слагай Риванолчето и всичко ще се оправи за няколко дена. Бъди спокойна и недей си пълни главата с глупости
И между другото,Ясмина,и аз още не мисля да отбивам.И на мен ми е по-лесно да давам да суче 
Отне й седмица,докато се оправи крачето,но при вас ще е по-бързо,щом слагаш риванол. 

Нормалното било 200 гр. за седмица
не знам, кажете и вие