Отговори
# 195
  • Варна
критериите за прием за измислени, за да се отсеят по някакъв начин децата. Не. че са справедливи, но когато за едно място кандидатстват 100 деца как да ги приемат всичките наведнъж? И се започва с дискриминационни критерии като местоработата на родителите и прочие.

По повод на самотните майки - поне във Варна това се доказва не със семейно положение, а с акт за раждане, в който пише "баща неизвестен". Това доста стеснява кръга. Аз не се страхувам от конкуренцията на самотните майки-ромки, защото те рядко си пращат децата на ясли и градини, нали трябва да им плащат 40лв такса.

и пак по повод на критериите - разбрах за случаи, в които предимства имат и деца на лекари-ветеринари.  Mr. Green

Имам позната, която две години преди детето да тръгне на градина започна да си "опича" работата със съдейсъвиета на личния лекар и детето влезе в градина с предимство като "астматик". Съава въпрос за нормална градина, не санаториална. Е, какво предимство е това? За децата-астматици нормалните градини са по-скоро противопоказани - с честите боледувания и т.н.

# 196
Мда, определено е много порочна системата за детските, ама след като не достигат със хиляди местата...просто е много. Sad
Аз не ползвам никакви предимства и май нямам шанс, поне от прочетеното и чутото от различни хора стигам логично до този извод. Имам някаква част от точка затова че сме работещи и двамата, ама общо взето не е цяла точка и е малко.

Хелън, не съм търсила още частна, но май натам отиват нещата, ще споделя непременно като се заема.
Ясмина, то това с уж астматичното дете наистина е показателно колко е ненормална системата. Sad От друга страна няма какво да се сърдим на такива хора, че намират пролуки.

# 197
Здравейте. Много съм притеснена. На Ники в четвъртък следобяд му биха последния Пентаксим. Никога не е имал никакви реакции след ваксина. Вчера следобяд за 1 час му се наду крачето,мястото стана много червено и ся появи бучка,колкото голям орех. Обадих на докторката,каза че било нормално и да му слагам постоянно компреси с риванол. Така и правя.Това обаче не ми пречи да продължавам да с епритеснявам. Днес мястото е все така,може би има малко подобрение и спадане на отока,но можи и просто да си го представям,защото така ми се иска....Като се опитвам да го разтривам,го боли. Незнам обаче дали да трябва да го разтривам  Thinking..нали трябва да го разкарам.... Помагайте със съвети  Praynig.

# 198
Здравейте. Много съм притеснена. На Ники в четвъртък следобяд му биха последния Пентаксим. Никога не е имал никакви реакции след ваксина. Вчера следобяд за 1 час му се наду крачето,мястото стана много червено и ся появи бучка,колкото голям орех. Обадих на докторката,каза че било нормално и да му слагам постоянно компреси с риванол. Така и правя.Това обаче не ми пречи да продължавам да с епритеснявам. Днес мястото е все така,може би има малко подобрение и спадане на отока,но можи и просто да си го представям,защото така ми се иска....Като се опитвам да го разтривам,го боли. Незнам обаче дали да трябва да го разтривам  Thinking..нали трябва да го разкарам.... Помагайте със съвети  Praynig.
Milisa успокой се, всичко ще е наред. На Габи и бяха били Превенара и така се подду ръчичката и вдигна Т, с риванолчето всичко мина за 2 дена Simple Smile Онзи ден и ние сложихме последният Пентаксим / лекарката каза, че се бие в ръчичката, незнам защо са ви го били в крачето, но това няма значение/, до вечерта почна да се поддува и зачервява, почнах с компресчетата с Риванолче, постоянно почти беше с компрес. От снощи нищо не съм слагала и ръчичката не е поддута и няма дори червено. Не вдигна и Т /аз очаквах , че ще има поне малко/. Успокой се, това са нормални реакций, не случайно казват, че последният Пентаксим е по-тежък, в смисъл, по -често се получава поддуване и вдигане на лека Т. Слагай Риванолчето и всичко ще се оправи за няколко дена. Бъди спокойна и недей си пълни главата с глупости Simple Smile

# 199
  • Варна
Ехмея двама работещи родители и адрес в района, не ги броя въобще за предимства, защото 99.9% от всички кандидатстващи са така. Дори и да не работят, си вземат бележки от близки и познати, адресната регистрация се вади толкова лесно - никой не прави проверка къде живееш. Ами какво да кажем за случаите, когато майката се води на един адрес, бащата - на друг, а семейството живее на трети.  Mr. Green

Наистина не мога да обвинявам родителите, които се възползват от системата както могат. Забравих да спомена, че въпросните познати чакаха цяла седмица пред градината, за да подадат документи.

А пък както смятат да въвеждат задължителното обучение от 5г., не знам къде ща им намират места на всички дечица.  Shocked

# 200
Ясмина, какви бележки, искаш да кажеш, че хората си взимат бележка че работят ? Това не се ли проверява в НОИ  Shocked
Ако е така наистина значи съм много, много наивна  Sad

# 201
А пък както смятат да въвеждат задължителното обучение от 5г., не знам къде ща им намират места на всички дечица.  Shocked
Мдаааа,много добър въпрос! newsm78 И между другото,Ясмина,и аз още не мисля да отбивам.И на мен ми е по-лесно да давам да суче Wink
Milisa,не се шашкай,както повечето писахме,такава е реакцията от последния Пентаксим!На Калина,освен,че беше подуто и твърдо,и червено мястото на крачето (и беше с диаметър към 6 см.),болеше я дори,когато ходеше,ами после и посиня!Но затова май помогна и сестрата,която й сложи ваксината за секунда и половина,понеже Калина пищеше и не даваше,а аз и лекарката се опитвахме да я държим... ooooh! Отне й седмица,докато се оправи крачето,но при вас ще е по-бързо,щом слагаш риванол.

# 202
ОПА! Честито бебче, Барби! Много се радвам за вас Hug

Тази седмица Ава беше с гледачката. Готина е жената ама нещо не съм сигурна дали ще се справи. Чудя се за частна ясла - ново 20 Rolling Eyes

Ето ви филмче с музикални поздрави  Grinning
http://www.youtube.com/watch?v=KugFDeERX40

# 203
Ех,то кой друг ще ме разбере ако не вие момичета  Hug,благодаря ви за коментарите. Сега съм една идея по-спокойна,щом наистина това са нормални реакции,но изминалата нощ като луда ставах десетки пъти да му разкопчавам чувала,да му оголя крачето да видя да не би да е на зле работата  ooooh!.

# 204
  • Временно
milisa ,на Сиана предните пъти когато и слагаха ваксината в крачето получаваше същата реакция - подуване,зачервяване и втвърдяване.Сигурно я е боляло.Аз не го пипах,дори не го мажех с риванол и си отшумяаше за около 3-4 дена.

# 205
А мойто дете от БЦЖ ваксината има нещо на рамото, едно зачервено колкото лещено зърно. По-рано имаше гной, звъняхме, питахме, било нормално. Сега още седи, май е взело да завяхва. Ужас с тия ваксини просто! Close
На нас също ни предстои последна ваксина, мисля че е тази, за която говорите вие, само че е друго името тука.

А да се оплача - от отбора на болните сме! Температура, хрема, кашля... Да минава бързо и всички болни дечица да се оправят бързо! Praynig Hug

# 206
ОПА! Честито бебче, Барби! Много се радвам за вас Hug

Чудя се за частна ясла - ново 20 Rolling Eyes

Аз също /това ми е резервния план, Еленче Simple Smile/. Ава е разкошна и много сладка, много чаровна певица Simple Smile

Милиса  Hug

ЛУРДЕС бързо да ви минава  Praynig Hug Целувки на малката принцеска Simple Smile

# 207
ехооо.. Приевт момичета

За яслата и Йони е в редиците на чакащите, но без реални шансове като гледам записаните за сега. Мен пък най-много ме дразни критерия за родител работещ в детско заведение. Това не ми се вижда справедлив критерии, ми така де ако си многодетна майка или с близнаци получаваш по 2 точки, а за работещ в детско заведение 3  Naughty

И да ви де оплача от 4 дена съм с някаква тахикардия ли е, какво е, само се влача от доктор на доктор и никой не знае какво ми е, а пулса ми е между 110 и 140 и не пада. Вече съвсем взех да се притеснявам. Дали на някой му се е случвало нещо подобно да каже как се е лекувал. Един лекар ми вика хормоните не са ти добре, друг ми казва, че са в норма на горна граница. не знам какво да си мисля.

Верчо прекрасна е Ава. Браво на детето пее песнички на 2 езика, много е сладка  Hug
Целувки на всички!

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 22:01 от nesinesi

# 208
  • София
Здравейте от нас с Кати Simple Smile Благораря ви за милите думи Simple Smile Ние сме добре... Simple Smile е вече е леко не спокойна, започнаха май коликите Sad Кърмим се, наддаваме... На 15-ти бяхме на консултация, мадамата е наддала 400 гр.  Shocked  и още 2 см. Simple Smile докторката като видя и направо ей така  #Crazy  Нормалното било 200 гр. за седмица  Mr. Green Каза да спра едното нощно кърмене, макар, че не виждам как ще стане това и мисля да не го спирам... то детето си яде и си е гладно през 3 часа... мисля си, че самичка ще се откаже когато му дойде времето  Peace не знам, кажете и вие Mr. Green
Иначе е много жилава и жизнена, обръща си главата, вдига си я сама, направо е много сладка Simple Smile

Искам да попитам долу горе колко трябва да изяжда на тази възраст ? Аз и правих вчера пробно кърмене, изцедих кърма и и дадох с шишето и изяде 80 мл.  newsm78 дали е добре ?

Другото което искам да питам е някой използвал ли е Colief капки за колики ? Ако да, може ли да ми каже как ги е давал? Защото в листовката пише, че се дават с 3 - 4 лъжички кърма разредени и с лъжичка, но тя ги плюе и аз започнах с една лъжичка само да ги разреждам  newsm78

Ааа да и да ви питам какво долу горе не трябва и трябва да ям заради кърменето ? Тя педи ми каза набързо ама Кати плачкаше, та почти нищо не разбрах, само разбрах, че може по малко шоколад и винце, че и цитруси Mr. Green Ама кажете и вие  Hug

И последно за съхранението на кърмата - трябва ли веднага като я изцедя да замръзя или може например да се изцедя, да съхраня в хладилник и после пак да се изцедя след другото хранене и заедно за я замръзя, защото чашките на авент са много големи ?  newsm78

Ох, затрупах ви с въпроси ама  ooooh!

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 17:05 от Barbie^girl

# 209
  • София
Ето малко снимчици Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт