Отговори
# 210
Барби, перфектна е г-цата!!!!
Кърмата можеш да съхраняваш до 2 ч.на стайна темп. до 24 в хладилник, виж в кърмаческия има подробни указания!!! За изяждането- кърмачето винаги изсуква повече от колкото ти изцеждаш, на 1 м. нормално е до 100-110 гр! На 1 седмица 70-80 и супер!!! Аз лично не виждам смисъл да я лишаваш от нощното хранене, по скоро не я оставяю да суче много дълго и да виси с часове на цокито! За коликите- има едни капки дето много ги фалят- с бактерии , не са п-в колики само, - био гайя, пробвай ги Peace Вит. Д винаги изписват ок 20-ия ден, особенно зимата и при едро бебе е добре да даваш Hug

# 211
  • София
Барби, перфектна е г-цата!!!!
Кърмата можеш да съхраняваш до 2 ч.на стайна темп. до 24 в хладилник, виж в кърмаческия има подробни указания!!! За изяждането- кърмачето винаги изсуква повече от колкото ти изцеждаш, на 1 м. нормално е до 100-110 гр! На 1 седмица 70-80 и супер!!! Аз лично не виждам смисъл да я лишаваш от нощното хранене, по скоро не я оставяю да суче много дълго и да виси с часове на цокито! За коликите- има едни капки дето много ги фалят- с бактерии , не са п-в колики само, - био гайя, пробвай ги Peace

Да, да знам ги, ние с тях започнахме Simple Smile Благодаря за инфото  Hug Тя иначе повече от 10 - 15 минутки не стои на гърдата  newsm78

Абе искам да питам май, че Сиска беше си слагала една линийка която показва дните и часовете на бебето ? Или се бъркам  newsm78

# 212
  • София
Барби, малката е страхотна! Както и ти, разбира се  Hug Бъдете здрави и мнооого щастливи!

А аз влизам специално да изклюкам кой се подвизава на 1-ва страница на в."24 Часа" днес :
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=345321

Още сутринта видях, но форума нещо се гъбаркаше и не успях да публикувам . Несинеси  Hug

Ти говориш са тахикардия, а аз днес такава хипертонична криза направих, че мислех, че умирам Sad Не че съм съвсем наред и сега, де.... За първи път ми се случва и мнооого се уплаших Sad 

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 08:04 от ВаняМ

# 213
Ехей,Барби,давай да помагам с каквото мога! Hug Но първо да ти кажа,че Кати става все по-красива(не съм и очаквала друго Mr. Green)!
Второ,браво,че наддава така добре!Какво, като е наддала малко повече за една седмица?И каква е гаранцията,че следващата седмица няма да наддаде само 100 гр.,примерно?Всеизвестно е,че кърмените бебета не изяждат еднакво количество всеки път!Гледай колко наддава за месец,но никога не се шашкай,защото няма по-добър показател за това, колко трябва да яде едно бебе,от самото бебе!Всяко си има различни нужди,също като големите хора.А освен това си имат периоди на растеж,когато ядат повече и други периоди,когато папкат,колкото да отбият номера,но щом не плачат,спокойни са, и игриви-значи всичко е наред!
А това,за "спри му нощното кърмене" или "давай му водичка,вместо мляко..."направо нямам думи! LaughingЩо не каза на докторката,да обясни на Кати,че от тази нощ не трябва да се буди на три часа да папка,ами чаааааак след щест! Joy Това в кръга на шегата,разбира се.Но на практика няма как да стане.И тук ми го казаха-това са инстинкти,не трябва да караме детето да не яде или да спи по цяла нощ,само защото "така трябва"!
Трябваше да публикувам,но сега продължавам.
По колко трябва да изяжда- след 10-ия ден е нормално по 100-ина мл.на ядене,до края на първия месец.После за всеки следващ месец +10мл.,например втория 120,третия-130...нещо такова беше,но не помня точно,защото записките от курса за бременни ми останаха в Бг.Аз не съм се водела по това правило,защото кърмех,а както вече казах,при кърмене,не може да се разбере точно колко изяжда бебето.
Също ползвахме капките Колийф.Много доволна бях от тях!Изцеждах малко кърма в една лъжичка и слагах капките,и й ги давах преди кърмене.Така 3 месеца Laughing
За съхранението на кърма не мога да помогна,защото никога не съм се цедила и не съм  съхранявала! Но както знаеш кърмя и до днес Laughing
А за яденето при кърмене, честно да ти кажа вече не си спомням,какво не трябваше.Помня,че се ограничавах доста.Шоколад,цитруси,алкохол,газирано не близвах,както и газообразуващи храни-боб,леща...Знам,че като ядох веднъж зеле със свинско Mr. Green,Калина много я боля коремчето.После пробвах пак след 2 месеца някъде и ефекта беше същия-еми не опитах повече зеле,май до тази есен(което пък вече е прекалено),но така си бях втълпила,че зелето е "лоша"храна,че...Чела съм обаче,че към храната ,която майката е яла по време на бременност,бебето вече било свикнало и няма проблем да си я яде,и когато кърми!Така,че опитай!
Ох,толкова от мен,засега! Целувки от нашето семейство! Hug

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 20:32 от anabana

# 214
  • Стара Загора
Привет и от нас Hug

Барби, страшна красавица е малката Hug
За съхранението на кърмата - http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=1047 и http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0
В момента и аз давам Колийф, ама много ме мъчи това цедене ooooh!, особено пък както го дават по указанията да се дава с 20мл мляко. Аз ги слагам в около 8-10мл мляко, имам една лъжица за лекарства и с нея. В началото също ги изплюваше повече от половината, но вече се научи как да пие от лъжицата и няма разхищения Mr. Green Другото, което правя, е два пъти дневно изцеждам по около 40-50мл за следващите няколко хранения за да не цедя всеки път. Държа го в едно контейнерче на авент в хладилника и после само леко затоплям на водна баня, особенно през нощта е много по-лесно така. Peace
За нощните хранения и аз съм на мнение, че детето най-добре си усеща. Щом се буди - кърми си я. Нека да яде и да расте детето Hug
Моя шушон си сe буди и като гледам, няма да е скоро да спре да яде нощем, но и аз нямам зор да го отучвам. Последните няколко вечери ми пуща аванта и яде не на 3часа, а на 4-5 Mr. Green

Иначе Поли е с нова прическа, в петък я постригахме, че много й беше станала дълга отзад косата и й влизаше в ушите. Предполагам, че е от това и я е дразнело, защото все й бяха пръстите в ушите и си беше направила рани от чесане, а в същото време я водих на лекар и бяха добре ушичките. Сега вече съвсем прилича на момче Crazy

Браво на Йони за английския, Несинеси Hug

# 215
Привет и от мен!
Исках да отговоря по-рано, но плътно бях на работа и чак сега засядам да почопля туй-онуй по компИтъра. Как`ви Софка, както казах малко по-натъй, й изписаха очила, поради причина, че дясното око малко бяга навътре, а на моменти, сякаш и другото се криви. Докоторът (тук имаме филиал на Света Петка) каза, че не само, че нямало вероятност да се оправи с възрасттау а може и да се влоши. Той й разшири зениците и с доста мъки успя да й надникне в очите, за да я прегледа. На компютъра не успя да я сложи, тъй като тя подхожда с огромно недоверие към белите манти. Обясни ми, че повечето деца имали далекогледство по рождение и за това очилата й са +1 диоптър. Целта за сега е да свикне да ги носи и после, след като вече ги носи постоянно, ще започнат да закриват очето, за да се "изправи" другото. Утре ще публикувам снимка, да видите Софи колко е смешна с очила. Ние се опитваме да я убедим, че е "ауууу, много хубава с очила?, "виж и тати има очила" и долу-горе успяваме да ги подържим за около час на ден, но в момента, в който започнат да й пречат да си играе- ги маха.
Сисе, отговарям ти на питането- не, чак пред развод не сме, но доста се карахме и на мен все ми се въртяха подобни мисли. Може и да съм намеквала, но не се решавам на такава смела крачка. Ше се изтърпим, за сега (а аз съм на антидепресанти).

Барби, Катрин е красива като тебе! Много красиво бебче, наистина! Дано все така леко да расте и крепне!
Гледам за течностите обсъждате- Софи я научих да изпива по едно сокче(250 гр) след ясла. Има едно магазинче между яслата и автобусната спирка и винаги се отбиваме там, ако не сме с колата. Иначе и ние се кърмим, щях да я отбивам през отпуската, но ме домързя. Февруари ми се очертава да пътувам служебно до София и за два-три дена и предполагам, че тогава самичка ще се отбие.

Неси  Hug Медийна звезда е Йони. Другото момиченце от материала и то ли е форумско? newsm78 Между другото, този материал ме насърчава и аз да се пробвам да уча Софи по малко, може пък да има резултат.

# 216
Добър ден!

Днес е Атанасовден и моето малко джудже празнува, почерпете се за негово здраве!

newsm38 Wine Glass beer  food002

# 217
Здравейте,
вчера имах огромно желание да пиша, но се скапа нещо форума и така си останах с желанието, днес ще поробвам да наваксам.
Несинеси, Ваня, дано здравословните проблеми се разрешат по-скоро  Praynig

За английския - аз го обработва от вкъщи - имаме доста играчки на английски  - пеещи, картинки, азбука и започна да ми отговаря като го питам What is this? отговаря ми "дог", ама много е смешен. Наистина сега попиват повече от всякога децата.

Теоилео, важното е малката Софи да е добре, пък като поотрасне има и нови методи за лечение, очни операции и т.н., моя приятелка от дете е била с огромни диоптри, мързеливо око и какво ли още не, преди година й вградиха леща в окото и сега е супер.

Барби, малката е много красива, а ти изглеждаш супер, лелеее, аз на какво приличах  Embarassed Rolling Eyes ooooh!

Сега аз да ви се оплача - как да спра да му давам бомбони на това дете - той направо си е пристрастен, бабите го научиха, и то предимно на шоколадови, опитвах се да ги спра - няма такива писъци , тръшкане. Иначе за нищо друго не се сърди така, разбира като му обяснявам, но за бомбоните  ooooh! ooooh! ooooh!
Помагайте с идеи  Praynig

Ооо, да, честито на вчерашните Антоновци и на днешните Атанасовци

# 218
  • In someone's dreams
..........................
Сега аз да ви се оплача - как да спра да му давам бомбони на това дете - той направо си е пристрастен, бабите го научиха, и то предимно на шоколадови, опитвах се да ги спра - няма такива писъци , тръшкане. Иначе за нищо друго не се сърди така, разбира като му обяснявам, но за бомбоните  ooooh! ooooh! ooooh!
Помагайте с идеи  Praynig
.........................

Първото което ми хрумна като съвет е да спрете да му ги предлагате - не му купувайте, не яжте пред него, подминавайте или по-скоро заобикаляйте рафта с бонбони в магазина, така не би трябвало да се сети за бонбони. Въпреки че зная колко е трудно за изпълнение това, защото нашият младеж е така пристрастен към безалкохолните напитки и особенно към кока-колата. А в къщи без безалкохолно не може, нашият татко сам си изпива мин по едно 2-литрово шише всяка вечер ....  Hug

Честито на всички празнуващи именници днес и по-специално на Наско на neli84!

# 219
tanzen,забраняваш на бабите да му дават бонбони.Не му купвай и ти и не яжте пред него такива неща.Мисля,че с времето ще забрави за тях Peace
Милени,оф и моя е същия с Кока-колата.Аз всеки ден си купвам (щото не мога без Кола да живея) и се крия от него когато пия.Не искам да му давам безалкохолно,още по-малко кола,особено сега когато кашля Naughty Той само докато види бутилката и почва да крещи-Коллля..коллллля  Crazy  когато стане неспасяемо положението наливам с чашата колкото ще изпия и му оставям накрая 3-4 капки да глътне и той доволен,че пил кола Mr. Green

Даниел има и друг вреден навик от скоро и то с помощта на баща си го придоби.... Crossing Arms научи се да се уригва нарочно.Прави го доста мощно и по няколко пъти един след друг..после сам си се хили на простотията.Чудя се как да го отуча сега  newsm78

# 220

Даниел има и друг вреден навик от скоро и то с помощта на баща си го придоби.... Crossing Arms научи се да се уригва нарочно.Прави го доста мощно и по няколко пъти един след друг..после сам си се хили на простотията.Чудя се как да го отуча сега  newsm78

Ох, смях се с глас направо Laughing Ми не знам как да го отучиш - на първо време си купи тапи за уши - да не го чуваш поне Laughing

# 221
Така, първо ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! ДА Е МИРНА, ЗДРАВА И ЩАСТЛИВА!
ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ МАМИ ЗА НОВИТЕ БЕБЕНЦА!  bouquet

При нас нищо ново, гледаме се все още в къщи, чакам да отмине морбилито и очаквания грип и я пускам на ясла. В нашата група вече имало едно болно дете от морбили. Иначе Кристи е здрава, пу-пу, имаше едни сополи по Коледа, които влачи почти месец, но това да е. Не говори нищо съществено, не иска да ходи на гърне. Слагам я на тоалетната чиния, стои там и не върши нищо, когато и сложа пампито свършва работата.
И тя е силно пристрастена към бонбоните (вика им НОНИ), гледам да не давам, но когато няма накъде давам дъвчащи.
Честит имен ден на Наско на Нели84!!!  Да е много здрав!
На всички, кандидатстващи за ясла УСПЕХ!

# 222

Даниел има и друг вреден навик от скоро и то с помощта на баща си го придоби.... Crossing Arms научи се да се уригва нарочно.Прави го доста мощно и по няколко пъти един след друг..после сам си се хили на простотията.Чудя се как да го отуча сега  newsm78

Ох, смях се с глас направо Laughing Ми не знам как да го отучиш - на първо време си купи тапи за уши - да не го чуваш поне Laughing

Ласи,ей сега докато ти четях поста ,въпросния г-н ми се уригна в лицето  ooooh!.Ужас ви казвам.Никаква култура.

# 223
Цитат
Даниел има и друг вреден навик от скоро и то с помощта на баща си го придоби....  научи се да се уригва нарочно.Прави го доста мощно и по няколко пъти един след друг..после сам си се хили на простотията.Чудя се как да го отуча сега  

Joy Joy Joy и аз се смях от сърце като го прочетох  Joy Mr. Green за отучване и напредстава си нямам то сега сигурно му е много интересно и забавно като го прави

# 224
  • Варна
Честит имен ден на именниците и специално на Наско на Нели 84 и на Asja!

*Сиска* докато детето вижда какъв ефект предизвиква у теб, ще продължи да го прави. Според мен пробвай да не му обръщаш внимание, може да му омръзне.  Laughing

Барби малката Кати е много миличка.  Heart Eyes И аз ще те посъветвам да не спираш нощното хранене и да не даваш водичка. Бебетата наддават различно и лекарите би трябвало да го знаят. Много често след като се премахне нощното хранене и се премине на 3ч интервал по съвет на лекаря, следващия месец детето наддава по-малко от "нормите" и същият този лекар запява друга песен "Дохранвай с АМ, кърмата не му стига".

tanzen ех, тези баби, много развалят дисциплината.  Mr. Green Освен да не му купуваш и да не ядете пред него, друго не ми хрумва като идея.

Общи условия

Активация на акаунт