Отговори
# 225
Joy Grinning Joy Сис - ами не го отучвай пък...ако се беше научил на 13 само щеше да ходи да се оригва пред мадамите...а като си знае от сега - дотогава може и да му омръзне...мацки - само ако знаете Сис какви календари ми изпрати на Елица - страхоооотни - ама то нали и нашто гардже най-хубавото - няма как да не са!!!
Танцен - май повечето деца обичат шоколад, а? И аз крия и толкова - или ям тайно Embarassed...еми кво да направя - на нея й давам варени моркови, а аз нагъвам Марс и Сникерс Embarassed
Ясминка - на твоя израз "лекарите би трябвало да знаят..." - просто да ти оговоря, че сигурно пък някои лекари все знаят колко наддават децата... Mr. Green маааалко крайно и прекалено генерално си се изразила...според мен - нали сме си в една гилдия - не мога да си премълча...нали си ме знаеш Peace
Покрай мен нищо ново, мацки - целувки на всички - и уелкъм на появилата се Исане Hug
Вени_б - отдавна се каня да ти отговоря за ваксината за хепатит Б - след като свършат всички ваксинации до годинката не се правят на всеки 5 години - евентуално ако си с рискова професия се прави по-късно - напр на нас ни правиха на 25 години ре-ваксинации - но по принцип не се препоръчват реваксинации на всеки 5 години след последната ваксина. Обикновено повечето хора поддържат имунитет (ако изобщо са прихванали имунитет след ваксината Wink) до около 20-30 години. Хубаво е, ако си  рисова професия, ако си наркоман, с висок промискуитет, гей или лекар  Wink или пък стоматолог  Wink, със СПИН, хемодиализа и т.н. да си изследваш титър на анитела срещу S антигена - HBsAg и ако те са над определен титър (10 май беше) - тогава всичко е ОК, ако обаче е под 10 - тогава може да си направиш повторна, т.е. бустерна доза хепатит Б ваксина.

Нели84 - пожелавам ти само здраве, много здраве за мъничкото ти момченце-имениче!!! Пожелавам му да превъзмогне всички болести, да расте здрав и силен!!! Целувки!
А вчера Маринела Фло май е имала РД,а??? Цветя и за нея!

# 226
  Здравейте, тук е страхотно-има сняг-не много, но достатъчно, а и вятъра навява и от там идва всенародната паника и бедствие-тъкмо както обичам!!! Сутринта пред блока имаше мъжки лагер-сбор за да изкарат де що има коли, че блока ни е в едно дере и положението е трагично от всякъде. Но както е казал народа-няма нищо по-хубаво от лошото време!!!

Тук от една друга тема набарах нещо, което доста време ме кара да се смея, може и да сте го чели, но все пак го слагам  Peace, благодаря на автора му   bouquet :

Пуйка с уиски (рецепта  за мъже)

Необходими продукти: една пуйка около 5 кг (за 6 души) и една бутилка уиски. Необходими са още сол, пипер, червен пипер, зехтин и тънко нарязана сланина.

Приготвяне: Пуйката се намазва със зехтин и се наръсва обилно със сол, пипер и червен пипер. Покрива се със сланината и се връзва. Фурната се подгрява до 200°C. Наливате си една чаша уиски и я изпивате за кураж. Поставяте пуйката в една тава и я бутвате във фурната. След това си наливате бързо още две чаши уиски и пиете за сполука. След 20 мин поставяте термостата на 250°C, да бръмчи здраво печката. Наливате си още три чаши уиски.

...

След охоло шас отварте, обръщшште и глеееаш печенто. Фащшште шшшишшшето и ссссипвашшш няколк глътк – хлъц! След ощшшт едн шшшас фниматлно залитат към печката и обръщшшт пуйкта. Внимайте дан си згорит ръцет н шибанта врата. Сипвашшшс ощ едно уйск и така... Пуйкт ощшш три шшшас оставвв фурнат (няа значен колк) и всек дест минът хоишшш д пикаеш. Ако мойшшшш, плзишшшш към фурнт и вайшшшш мисссиркт. Ошшшт една глътк и па опитвшшш да измкншшш тават. Вдигшшш пуйкт от земят и внимаашшш да н паднишшш на хлъзгъвя под. И да паднишшш, няа значен, ссслагшшш жжживотнт в тават...

Спиш. На следващия ден пуйката се яде със студена зелева чорба и аспирин.   

# 227
  • Добрич
Добро утро!

Тук има мноооого сняг! И мноооого вали и духа!Лудница Grinning

Аз махнах памперса преди седмица изцяло.Но подготовката е още от лятото-тогава го научих да пишка по сигнал като държах на ръце.На 1г и 6м почнахме по 2-3 часа вечер да го оставяме без памперс и му казвахме"Сега си с гащи,като имаш пиш да кажеш " и така.Ама за 3 часа му се скъсваха нервите,щото пишка през 10 мин.Тука да кажа,че изпиваме мин по 1 литър вода на ден.И чак сега вече успяхме да откараме целия ден.Разбира се като спи си е превързан Mr. GreenМного е смешен горкия-на всяко пръцване започва панически да вика"ато,ато!"(все още не казваме "К")

Барби,малката е страхотна!

Галя Илиева,какво точно те интересува за избелването на зъбите?
 Сисе,не му се тръшкай толкова.Ще му омръзне бързо.

За бомбоните май варианта е да не ги виждат и да не знаят що е то.Аз съм много свирепа на тая тема.При нас бабата е основно мама(при другата баба ходи само в мое присъствие ) и съм се карала за разни неща.Много ми е изпълнителна душицата.Тъпо ми е да правя забележки,мам щом е за Б няма как.

Айде лек ден!

# 228
  • София
Здравейте, това с бонбоните е голям проблем, ние още шоколадови не сме пробвали,но разните хомеопатични хапченца предизвикват голяма истерия.
Емма,действа ли новата терапия при Самито?
Нана, интересува ме дали избелването / терапия извършена от зъболекар/  уврежда емайла и е безопасно,вярно ли е,че след това зъбите бързо си възвръщат стария цвят?

# 229
  • Пловдив
Честит ви сняг, при нас е сиво и мрачно.

Барби, малката красавица е страхотна  Heart Eyes

Да ви питам и аз - има ли такива като нас, дето още не спят  Tired Не издържаме, момичета, и двамата с мъжа ми. Този малкият дзвер по цели нощи вика- Гууууууууууууууушееееееееее, гуууууушиииииииии. Не така, така гуши, туката гуши, там гуши........и все не го нацелваме правилно. А в момента и зъби не й растат. Не само се настани в спалнята между нас (за да можем все пак да поспим час-два), ами направо ни изхвърли оттам. Вчера в 5 часа сутринта вече не издържахме и станахме да пием кафе, пък тя се опна като бей и откърти до 8 часа. През деня спи по същия начин около час-два с 15 събуждания. И си е весело през деня детето, играйка си, все едно поне 10 часа е спала.

Памперса не сме махнали, не е готова.  На гърне се съмнявам изобщо да свикне, тя гледа всичко от брат си и иска в тоалетната. Държах я пак пробно цяла вечер без памперс и през 10 минути ходим за "пиш" на тоалетната-сяда, казва си браво, без да свърши нищо. Обух я последния път и хайде в гащите - като писна да реве, чак се разтрепери.

За малката разлика - не съм съгласна с Вени, до дете си е. Моите са с малка разлика, но имаме голям проблем с ревността, двупосочен при това.

А някой беше питал какво се прави, като спре да диша. Любина го правеше непрекъснато, докато навърши 3 месеца, затова винаги беше на една педя от мен - даже звук не издаваше, просто почваше да зяпа като риба. Прави се следното - детето се вдига, разтърсва се, духа се в устичката - то почва да реве и да диша Peace.

За бонобните -  ooooh! Баткото не беше ял сладко до доста късна възраст. Сега обаче и мишън импосибъл - тя гледа от него, уж се крие, ама.... Поне сме овладели да не е шоколад и други боклуци, минаваме с бонбони пец под бройка - 2 за двете ръце  Mr. Green

# 230
  • Варна
helenblondy има лекари и лекари, недей да се засягаш за цялата гилдия. С това "лекарите би трябвало да знаят..." не исках да кажа, че никой от тях не знае. За радост, има доста, които знаят.  Heart Eyes И аз не мога да си мълча, но и ти си ме знаеш. Мир  Hug

# 231
  • Добрич
Не,не се уврежда емайла.Особено с тези новоте системи.При някои има свръхчувствителност след процедурата,която е бързопреходна.В зависимост от структурата на емайла при всеки е различно.Някои задържат ефекта 2 години,други 6 месеца.Много е важно и дали се употребява чай,кафе,цигари,вино....Така или иначе ефекта не е завинаги,трябва си поддържане.

И разбира се при специалист.Не приемам  методите,които се практикуват
в домашни условия.Там стават най-големи простотии,защото стремежът към безкрайна красота понякога е пагубен WinkНе знам защо ако кажеш да се прави 10 дни по 8 часа се изпълнява като 14 дни по 12 часа и т.нНай-страшно е търкането на зъбите със сода или лимонов сок.ТЕ наистина увреждат емайла!

Съвременните системи имат по-бърз ефект,може да стане за кратко време и да се проследява в кабинета ефекта,който настъпва,да се излолира добре венеца,вече има страхотни варианти без шини и т.н

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 12:00 от Нана и Борко

# 232
  • София
Нана, много благодаря, на мен много ми се иска,но се налага да го поотложа във времето. Когато имам яснота,непременно ще се консултирам и с теб, дано не ти досадя!

# 233
  • Пловдив
Така и така сте зачекнали темата, да питам и аз  Grinning Нана, а проблем ли е клиновидният дефект за избелването?

# 234
Цитат
Да ви питам и аз - има ли такива като нас, дето още не спят   Не издържаме, момичета, и двамата с мъжа ми. Този малкият дзвер по цели нощи вика- Гууууууууууууууушееееееееее, гуууууушиииииииии. Не така, така гуши, туката гуши, там гуши........и все не го нацелваме правилно. А в момента и зъби не й растат. Не само се настани в спалнята между нас (за да можем все пак да поспим час-два), ами направо ни изхвърли оттам. Вчера в 5 часа сутринта вече не издържахме и станахме да пием кафе, пък тя се опна като бей и откърти до 8 часа. През деня спи по същия начин около час-два с 15 събуждания. И си е весело през деня детето, играйка си, все едно поне 10 часа е спала.

jul и ние сме така не сте самииии  Mr. Green Да ти дам пример снощи - аз се опитвам да я приспя още в 21.30 защото нали казват че трябва да си имат установен режим и по едно и също време да си лягат децата.Да ама Не при на такова нещо няма и въобще незнам как ще стане  newsm78 Та отиваме уж да спим на леглото  и аз лягам ама Габи почва едни въртения ,става ,дига ръце да я взимам и само сочи с ръка ,назад и иска да обикаляме стайте отидем в едната стая тя започва да ме дърпа към другата и това упражнение го правим поне 20 пъти,започва да вика първо мама аз я взимам после вика тати  той я взима подаваме  си я през 10 мин.защото тя самата незнае какво иска .Като малко я натиснем уж да спи започват се едни ревове ,ама ревоове ви казвам крещи чак и така откарваме до към 1-2 часа всеки ден и ние с моя мъж в чудо сме се видели вече сме въмпирясали .Заспи към 1 през ноща но само след час започва да се буди за пие вода  ,та така през 30 мин. си пием вода чак до сутринта   #Crazy  #Crazy На Габи и се събират не повече от 8 часа съм за денонощие и то не плътен съм и аз незнам както да правя.Сега и давам едни хомеопатични хапчета Дормокинд за спокоен съм та да видим имали ефект от тях  Peace
Момичета аз ви казвам не съм виждала такова чудо до сега с Габи тя докато навърши 1 годинка беше все едно друго дете,като бебе да е плакала най много 5 пъти а сега май си го наваксва .. Sad А да не ви казвам че ние  с мъжами ще се изпокараме вече ,защото и двамата сме супер изнервени от това че неиска да спи Габи и само мрънка и реве .То след тея изпълнения на Габи човек и секс неможе да прави както му се иска ужас   Mr. Green  снощи с мъжа ми и двамата спим прави ,а Габи  не голямо бодърстване му удари

п.п helenblondy  ти тази година защо така не се включваш в темата за срещата   Crossing Arms

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 13:54 от .Маги.

# 235
Сиска, все ще те питам и  в последния момент се разколебавам. Правиш лш още календари? Ако да, удобно ли е да те притесня по скайп или на лични, евентуално?

И кака е неспокойна като спи , плюс- трудното заспиване. Суче много често през нощта, но ние спим двете сами с нея и само на нас си пречим. Иначе момчетата си похъркват дружно в спалнята. За кекс- нямаме сили.

# 236
Цитат
Вмъкни Цитат
Сиска, все ще те питам и  в последния момент се разколебавам. Правиш лш още календари? Ако да, удобно ли е да те притесня по скайп или на лични, евентуално?

teoileo ооо прави прави и още как аз тъкмо вчера си поръчах 3 броя  Peace

# 237
Цитат
Вмъкни Цитат
Сиска, все ще те питам и  в последния момент се разколебавам. Правиш лш още календари? Ако да, удобно ли е да те притесня по скайп или на лични, евентуално?

teoileo ооо прави прави и още как аз тъкмо вчера си поръчах 3 броя  Peace
и аз си поръчах 2 броя! Просто са уникално красиви!!!  Hug

# 238
Helen, добре заварила:)
На мен ми се посъбра доста ноември и декември и не съм се включвала. Оперираха ме. Имах миома, но всичко мина добре и сега се възстановявам. В тази връзка, майка ми беше тук да ми помага и тя се грижеше изцяло за Кристея. Такава дисциплина наложи, а уж бабите разглезвали. Заспиваше в 21,30, изяждаше си всичко. А при мен не иска да заспи вечер и това е. Започна да будува до 11-12 часа. Снощи и поотупах памперса и заспа на десетата секунда в 21,30. Мисля си , че я глезим с баща и.
Нана, възхищавам се на упоритостта ти и нервите да махнете памперса. Аз нямам такива, мързи ме. Кристея дори не иска да сяда на гърнето, реве. На яслата ще и е трудно, но не мога да се реша, а и сега ми още трудно да я разнасям.
Тук е истинска зима, пожелавам на всички приятен следобед на топличко:)

# 239

Да ви питам и аз - има ли такива като нас, дето още не спят  Tired Не издържаме, момичета, и двамата с мъжа ми. Този малкият дзвер по цели нощи вика- Гууууууууууууууушееееееееее, гуууууушиииииииии. Не така, така гуши, туката гуши, там гуши........и все не го нацелваме правилно. А в момента и зъби не й растат. Не само се настани в спалнята между нас (за да можем все пак да поспим час-два), ами направо ни изхвърли оттам. Вчера в 5 часа сутринта вече не издържахме и станахме да пием кафе, пък тя се опна като бей и откърти до 8 часа. През деня спи по същия начин около час-два с 15 събуждания. И си е весело през деня детето, играйка си, все едно поне 10 часа е спала.
Ами аз си мислех че само ние сме така Shocked Ние не спим, при нас беше много зле положението с яки истерии,не можеше да заспива, всички комшии се изредиха да ме питат какво му е на детето Twisted Evil ходихме на невролог- д-р Пискова .Първо ми даде едни хомеопатични гранули , още първата нощ спа като пън, но за 1 седмица и се върнаха истериите, сега давам мелатонин. Буди се по 1-2 до3 пъти все още. Няма истерии но пък иска да пие сок  Shocked Ако щете вярвайте но сме стигали до 6 чаши по 150 мл. за памерсите да не говорим- по 3 на нощ  Mr. Green Скоро не съм и звъняла , но май зациклихме нещо уж трябва да има промяна и да разреди събужданията  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт