Отговори
# 585
Тук е пак някакво затишие  Rolling Eyes

Хелън, хиляди благодарности за изчерпателното инфо!!!!  Hug Копвам си го и за другия път(дай Боже да не е скоро  Praynig ) ще знам.

# 586
Привет по първи петли - от една кукувица,  дето вместо да спи, трака по клавиатурата Mr. Green

Миленка, честита ви нова къща! И ние гледахме там апартаменти преди година, ама цените нещо ни смутиха - да не би пък сега да са ги свалили, че дълго не успяха да ги продадат newsm78 Ще взема да проверя аз....

Четох най-старателно, ама докато да пропиша и изпозабравих какви мисли ме нападнаха - ще карам по спомени...

Сис, това с капсулите дето го практикуваш не е правилно - хапчетата са различни видове - таблетки, филм - таблетки, капсули, желатинови капсули и пр..., защото целта е да се разтворят в определен сегмент на гастроинтестиналния тракт.
Т.е. ако едно активно вещество е поставено от производителя в капсула, то това означава, че НЕ трябва да се освободи в стомаха, където ще бъде унищожено от високата киселинност, или пък където няма механизам, по който да се резорбира. То трябва да остане защитено там, да премине в тънкото черво и там да се освободи и усвои.
Отваряйки капсулата и давайки само лекарството от нея - не постигаме нищо - ако не го унищожим напълно, то поне намаляваме многократно ефекта от него, по чисто физични и химични причини.
ЗАтова е редно да се търсят форми, които са предназначени за деца  - ето Емма е писала, че има и течна форма, а ако няма такава, се приготвя от капсулите в аптека по определени правила.
За температурите Хелън е взела изчерпателно отношение,  Laughing, само за Хексалгина да кажа, че се дозира по капка на кг, а не по половин Peace

Кекс!!! правя много рядко, ама увлечена от ваште приказки за него - днес спретнах един - вълшебен ми се получи Laughing
За секса - no comment
За готвенето - чат-пат се амбицирам, сега сме на вълна питки - Ема се е научила да си иска " топла питка със сийенце" и с баща й ме преследват периодически да им замеся  : Laughing
Книги - чета много, последно "Играта на ангела" на моя любимец Карлос Руис Сафон

Ема пък е на вълна Мечо Пух и Ну, погоди Laughing, напъследък не купувам много играчки, щото тя предпочита да "чисти" из къщи - лъска и търка с мокри кърпички де що види. Даже оня ден й купихме от пазара една малка декоративна метличка и сега мете та пушек се вдига.

Имам разни новини да ви споделям, ама хайде да е след 2-3 дни, че да не преварвам събитията Laughing

Милени, нещо много тънко мина само с едно салям....

Честит Национален Празник на всички вас!

# 587
  • Добрич
Здравейте дружина!

Аз изпратих мъжете навън и рекох да се наредя да попиша.

Сега,Ласи,аз хич не мога така.Някой като ми рече ,че ще споделя нещо,ама после и настръхвам като коте.Сега ще седя трепетна докато си признаеш,па ако се смилиш казвай сега...то какво са няколко дни Laughing
Все се сещам за Ема,която щяла да си купува "пъпъш" от Мола Joy.Борко чак сега благоволи да каже пъпеш и при него звучи-"пъпеЧ".

Любимото филмче на Борко е "Тримата глупаци и кравата".Открива доста сходни неще със себе си човека, а и звуците им са идентични-"а,...чип,чип...."

Много здраве на всички болни и аман вече от тези болести.....Ние спряхме да дрискаме,ама то не бяха смекти,дренки,дюли,кори от нар Wink,моркови и ориз..и пак моркови и пак ориз....и накрая имодиума оправи нещата.

Кесовете ми се получават.За секса-ще кажа само,че след появата на Борко нещата са коренно различни.Не е това,което беше...

Книги обичам,ама много .И аз от дете все с книга се приспивам.Напоследък доста помиярски го раздавам-разни автори и стилове-от Мариан Кийс(безумен английски хумор!) до Дан Браун.Сега него чета.Скоро пак си препрочитах любими неща от Стайнбек.

Иначе-мога да готвя,но за мен е безумно да загубя толкова време в кухнята,вместо да го прекарам с детето си.Та готвя всеки ден,но със свито сърце.

Айде,със здраве!

# 588
  • Варна
Добро утро,

Ласи много полезна информация си дала за капсулите, благодаря   bouquet  За коластрата да споделя нещичко. Предписвали са ми я не само за пиене, ами и за мазане (когато Ели беше със зверски алергичен обрив).  Когато Ники беше с гнойна ангина, лекарката каза да му я изсипвам директно в/у сливиците - т.е. освен, че може да се пие като хапчета, може да се третира с нея и директно. Ползи имаше и при двата случая. 

За Невена обаче бих взела течната форма, ако се наложи.  Peace

Невена днес е втори ден на ясла. Засега ходи с желание, не смея много да се зарадвам, че не сме минали критичния период.  Praynig

Емма Невена и тя милата имаше страшен запек като мина на гърне. Малко по-малко нещата се нормализираха, много й помогна кивито.

# 589
Привет. Как сте?
Тъкмо сложих Макси да спи.

Ласи, това за капсулите ми  беше много полезна информация. Никога не съм правела така-да изсипвам съдържанието й и да давам само него, но определено ми беше много полезно да знам защо не бива да се прави  Hug Между другото и мен сега ще ме гложди какво е това дето ще споделяш  Crazy Ама как може така-пускаш мухата и... Stop  Mr. Green

Адашче (ценителке), аз ли пак не съм разбрала, ама кой гледа Стефи докато си на работа? И честито за нея между другото  Grinning Много се радвам, че си осъществила една мечта  Heart Eyes Продължавай в същия дух.

# 590
Много се радвам за всички хубави новини Simple Smile Да ви споделя ли и аз една - днес бахме на първа консултация - Зари е наддала 1.300 гр за един месец  Mr. Green

Поздрави за работата на Ценителката  Hug При сгоден случай, ще миенм за букети  Hug Знам, че много хубави ги правиш - имаш талант за тази професия  Hug
МиленчеГ, браво за апартамента - да ви е честито  Hug Страхотна е тази сграда - доста баровски го давате  Hug Да си живеете в мир и любов  Hug
По готварските въпроси - кекс не направих, ама днес мъжа ми се връща от Джърманито - цяла седмица го нямаше, та съм решила да му сготвя канелони със спанак и ракита  Peace Миналата седмица имахме среща с приятелките ми от училище, и там го ядох това чудо, дано да ми се получи  Praynig Е, за всеки случай извадих едни пържоли от фризера а  Peace

Вчера се видях с Хелън съвсем случайно, ако знаете каква готина рокля си купи- направо голяма мацка, не можах да и се нагледам  Hug И бутикова чанта  Wink Браво, браво  Hug

# 591
Понеже никой не пише, да взема аз пак да отбележа Wink
Докато си готвих аз канелоните си, викам си да взема да забъркам един кекс - какво ще ми стане Simple Smile  Ама то не било проста работа, хем по рецепта го готвих, такива форми придоби, даже от тавичкат излезе, като почна да капе го извадих, поизрязох го и пак го сложих да се пече Simple Smile Като изтече указаното време го извадих, ама от вътре си има пак участъци с течен продукт  newsm78 Що така, всичко си спазих  newsm78 Подозирам , че си има трикове, които не се споменават нарочно в рецептата, да не може друг така, уж много лесно, уж нищо работа, пък изхабих 3 чаши брашно и 2 със захар  ooooh!

# 592
b]Ванче[/b], браво на Зарито - пупу Grinning

Аз този път се радвам на бебе качващо като по учебник - няма ги ексцесиите от по кило, дето Ема ги правеше, та да се тревожа колко дебела ще стане Laughing Ей на, сега е качил 500 гр третия месец, а плюска като невидял - яде по 150гр, даже не успява да изчака и 3 часа - и не качва много. Ама това е то мъжката обмяна - и като порастнат са така мъжете, пък ние горките....

Аз спретнах онзи ден чуден кекс, всичко ми стана тамън  -номера е да дозираш правилно набухвателя и да разбиеш добре. Така като чета - явно си сложила повечко бакпулвер Laughing

На Невенка - бърза и лесна адаптация пожелавам - да си запази желанието и занапред!

За Нана, която е почитателка на щуротиите на Ема, да споделя : преди няколко дни помагаше на баща си да успокояват ревящия Шушу, и баща и по едно време му говори " Еее, стига рева, де - голяма драма" и оттогава като зареве малкия или пък й се скараме - тя се врътва, върти очи нагоре и казва " ГолАма длама" hahaha

# 593
# 594
  • София
Здравейте момичета, тука голяма кулинария се е заформила.
Ванче, добер го даваш щом имаш време за първо,второ и десерт Laughing, браво на бебоците!
Аз вече не съм безработна, ще съм вече информирана за чанти и обувки.На 16.03 отваряме в Сердика център и другата седмица ще падне яко бачкане. За зла беда от както съм ангажирана Рада все нещо не е добре,то не беше ангина,после афти,сега след празника за Баба Марта е с кашлица,направо ми призлява.Добре,че съм ангажирала една от бабите, че иначе не знам Cry
Целувки на всички!

# 595
Галке, какво отваряте там, кажи да го посетя  Grinning (определено мо е по-интересно от манджите)

# 596
Хм, Ехмея, тука има стари хора с отслабено зрение - изкьорих се додето разгадая миниатюрния шрифт Wink
Аз вече съм се наредила на опашката за Галкиния магазин - тъй де, хем да сме нагласени, хем да си помагаме взаимно - да правим оборот на дружката Laughing

# 597
Галка, честита работа - много , много успехи и разбирателство с колеги и шефове ти желея  Hug

# 598
  • София
Благодаря момичета,може да разгледате на shoemanic.com

# 599
Хелоу!!!
Всички болни да озравяват...
Мацкииии - ние си имаме малко (абе баш са си много!!!) проблеми - не със здравето, слава Богу!!! Но искам да помоля - ако има някоя софиянка, която да разбира от институции като ДАГ, канализации, колектори, водоснабдяване,градоустройствен план и изобщо - от архитектура, строителство или с връзки в тази насока - моля, да ми свирне на лични!!! Предварително благодаря!!!  bouquet (че ми е гръмнала главата!!!).
МиленаК - честит ви нов дом!!! Само здраве и усмивки в него!

Галка_Илиева - сега отивам да разглеждам...А на Ехмея така и не й прочетох дребния шрифт - Ласи, ти как го видя бе, жена! не че е "голяма длама" ако не го прочета сигурно, ама пък интересно ми стана!!! ...аааа, чакай да пействам в word...и кво, по-интересен ти е шопинга от манджите, а??? Е, не си голямо изключение май - нямаш нужда от тоз дребен шрифт Simple Smile Аз пък знам на Ласи новините smile3533 - не чака трето, това ще ви издам само Simple Smile...
Ясминка - аз много се влушвам в твоите съвти за играчки - я дай пак някоя идея за тази възраст...много си играе с колорамата, която купихме по твой съвет...успех на яслата!  А за ваксините - аз още се чудя за тз Превенар и СИнфлорикс и може би ще слагам Превенар...За инфо-то за Т - пълно е с правописни грешки, за което шъ мъ извините, но от работа го писах и бързах...Нана и Ласи - кога точно ви остава врме за книги??? Вечер пред лягане - е кое по-напред - секс ли, книги ли...аз затова просто си заспивам и не се колебая Simple Smile

Пак отправям гореща молба по горния въпрос - очаквам да ми пишете на лични, мацки!!! Мерси!!!

Последна редакция: нд, 07 мар 2010, 13:58 от helenblondy

Общи условия

Активация на акаунт