Юлски бебета - тема 22

• 22 743
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря на всички, които се сетиха за мен Heart Eyes
Да, имам имен ден, но не ми е никак празнично, а много, много тъпо. Снощи по акото на Моника имаше кръв. От както започна да яде пюрета, акото отново стана пластелинесто. Утре имаме час при хирург, да види да не би да има раничка по ануса. Спомням си, че някой от вас беше ходил на подобен преглед. Гаден и стресиращ ли е много прегледът?

И щях да пропусна

Честито на именници, месечинки и всички имащи повод за празнуване! Само хубави и весели неща ви желая Hug

# 436
  • Варна
Честито на всички именяци!   bouquet

ние се върнахме от ДК , бай ви Кольо е 67см , 8700 по памперс, а с камуфлажа е 9000 Animal Pig
боцнаха ни последния Пентаксим, най-после
говорихме за захранването, каза че кашите ще ги въведем последно най-вероятно, а сега преди да въведа нови зеленчуци, да вкарам пуйка и заек. заредих шкафа, да видим кога ще ги пробваме....

# 437
Здравейте  Simple Smile

Честито и от мен на всички, които имат повод за празнуване днес !

Тан честит имен ден   bouquet надявам се всичко да е наред с Моника и прегледът да мине бързо и безболезнено ( много ми е мъчно за всички дечица, като разбера, че ги боли нещо или ако видя да плачкат  Sad  )

И ние днес бяхме на ДК и резултатът е поставен трети Пентаксим, 70 см и 7570 гр.
За захранването каза да започнем само със зеленчуци и след като заместя обедно хранене с тях ще изчакаме 20 дни и ще започнем с каша смесена с половин плодово пюре.

Аз да ви питам нещо дали знаете, на кое точно казват кисел и как се приготвя той?
 newsm78

# 438

Аз да ви питам нещо дали знаете, на кое точно казват кисел и как се приготвя той?
 newsm78

Когато захранвах щерка ми (преди 7 години) кисел наричаха кремче от царевично нишесте (което приготвях с кърма, вместо краве мляко) + суров плод - настърган или намачкан. После имам спомен, че някой ми разказваше, че имало вече готови смеси за кисел, които се разтваряли само с вода.... но за това не съм съвсем сигурна ...  newsm78

# 439
  • Велико Търново
Кисела се прави с пресни плодове, нишесте и мляко. Ето рецепти: http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=401 има и готови  на пазара.

# 440
Честит имен ден на Тани и Тан!
Честити месечинки!
Мамо Диди и ние пълзим с пълна сила!Опитва се от няколко дена да се изправя като се хваща на решетките на кошарата,за което си мисля че още рано!Батко му проходи на навършени 8 месеца,започваше 9.Да ги питаш за къде бързат.
Киселът се приготвя с царевично нишесте + плодово пюре.Пове1ето бебета ги приематдоста добре!Вече има и готови кисели,които само се варят,но лично на мен са ми доста блудкави!
Жълтък давам по четвъртинка през ден!
Аз вече давам по-грубо пасирани пюрета и малчо доста добре се справяТова че нямат зъбки не им пречи да дъвчат меки частички!Даже е добре за венците им,които са доста здрави.
И аз знам за царевицата,грахът и други бобови че са тежки за храносмилателната им система заради люспата.

# 441
Благодаря за информацията  Simple Smile Вие възнамерявате ли да давате кисели? Сега прочетох ( от постнатия от 3des линк ), че децата много ги харесват, а и били полезни  Thinking

# 442
Кисела се прави с пресни плодове, нишесте и мляко. Ето рецепти: http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=401 има и готови  на пазара.
интересно как го дават за 5 - 6 месечна възраст - прясно мляко, ягоди, захар.

Кисел = нишесте + мляко + плод
Идеята е да се предложи плодово-млечно хранене с достатъчно калории.

Съставки
нишесте = царевично натурално (без глутен), пшенично натурално (с глутен)
мляко = кърма (прясно изцедена или замразена), АМ, прясно мляко, сухо мляко
плод = пресен пасиран, от пюре
захар = нежелателна (внася още калории, но разива ненужно вкус към сладкото и вреди).

Аз мисля да давам по нататък като въведа и плодовете.

# 443
  • Canada
Иличка, къде ви бяха пъпчиците? Нико има около устичката си, но аз мисля че е от цапането с пюренцата... newsm78
Тан, много кофти да му се не види. Аз не съм водила никой на такъв преглед, но знам от приятелката ми че ако бебчето има раничка на ануса, реве ужасно много като се изхожда... Дано не е това при вас... Peace
Кисел на Кари не съм давала - карахме само с каши. Сега вероятно ще давам, но след 19.01 когато сме на преглед ще знам повече...

# 444
Аз ще се въздържа от кисела в близко бъдеще, че нали сме дунди...

ЕЕе ако знаех, че в пюрето от сливи има захар, нямаше да купувам, имам цели 4 пюрета  #Cussing out

# 445
Здр. майчета
 Виждам че доста сте прочели за захранването . На мен все не ми остава време.
Имам един въпрос - от кога  млечни протеини?  Виждам че ги има и в пюрета които са за  след 4 месеца .
 Ние за сега сме се захранили с основните зеленчуци и само ябълка от плодовете.
Аз мислих че трябва да захраня с  всички зеленчуци и после месо?   - да не греша някъде?
 Моля по  информираните да  подскажат  на изоставащите?? Praynig

# 446
Честит имен ден на Тани и Тан!  bouquet
Моята мама днес има също имен ден  bouquet
Честити месечинки! Ния на Рал е вече на 7 месеца, леле  bouquet
Кейти, мисля че не е точно така в смисъл как всички зеленчуци ще дадеш newsm78
Маймун, не мога да повярвам, че при това многократно нощно ядене Стейси е качила само по 200гр. на месец. На Моника и се отразява значително по-изразително - с по 1 кило на месец ooooh! Ама явно е случила на ген - да папка и да не качва, мечтата на жената Laughing
Мамо Диди, не лази, но пък тя от скоро се върти по-сериозно, малко си е назадничава явно.

Момичета, дотук съм въвела картоф и морков. Чудя дали да продължа с пащърнак или с тиква? Пащърнакът с картоф дали се комбинира добре? И какво му е действието (на бурканчето пише регулиращо)? Мислех си да не давам все запичащи неща и по - добре тиква newsm78

# 447
Дзимби, и нашата кака проходи на 9м. а Катя като я гледам ще я изпревари.Вече и в количката не стои- набира се и се изправя - вчера три майки немогат да я укротят аз докато бях в магазин  Laughing

Тан,честит имен ден.Аз изобщо незнаех,че днес имате имен ден. Честито и на Тани. Много любов ви пожелавам и да са ви здравички дечицата.  Hug

Момичета,ако някой има пушка или пистолет да ми прати по Еконт  Mr. Green - утре отивам да гърмя тези от Осака, че ми писна. Не стига,че никаква не я вършат ами и тон ми държат по тел.  #2gunfire

# 448
  • Велико Търново
Именничките, да сте живи и здрави и всичко лошо да ви забрави!  bouquet
Мама Диди, пистолетите и пуските вече се регистрират и ще ме хванат, ако ти пратя  Mr. Green Какво те ядосват тия?

# 449
  • София
Тан, честит имен ден, мила! Да си жива и здрава и много щастлива!

Стискам ти палци с Мони всичко да е наред и кръвта в акото да е инцидентна.

Общи условия

Активация на акаунт