Отговори
# 135
  • София
Чери,  аз  миналата година  два пъти съм ходила на  мамолог в Тина  Киркова при Д-р Василев  - той ми изписа  Прогестогел . И аз го зарязах , ми то голямо мазане - много  " трудоемко " това всяка вечер да мажа , пък после стоя и чакам да  изсъхне и попие - абе голям "ритуал " и първите два  - три месеца като ,че ли имаше ефект за болките и после нищо ......   Иначе  знам , че рака не боли , но аз съм си паникьорка и  за всичко ,което ме заболи - все най-лошото мисля......   И аз уж се самопреглеждам ( за гърдите де) - всеки месец след  като ми свърши наблюдавам, опипвам и така......

# 136
  • Buffyworld
И аз за гърдите ходя през 6 месеца. Според повечето доктори ми няма нищо - само фиброкистозна мастопатия, което казват, че е състояние на гърдите, а не заболяване, но според един друг хирург ми казва, че напипвал мъничко фибромче, което го следи нна 6 месеца дали не расте. Каза ми , че не е опасно и ако не расте не е за операция . Мисля , че това е някакво мастно образование. Интересното е, че ми правиха и мамограф и ехограф и не се вижда, а този хирург но напипа с ръце. Иначе ми каза, че един  път годишно е достатъчно за преглед на гърдите.

# 137
Почнахте темата за гърдите, е и аз да се включа де  Simple Smile от 2 седмици едната ме наболява, скоро ще ходя на преглед, аз ходя по принцип на една година . И аз имам някаква мастопатия от кърменето .

# 138
Аз ходя на 6 месеца , защото съм наследствено обременена и аз ДЖЕС ходя в Тина Киркова само че при д-р Гемеджиев. Имам една кистичка която за тези 4 години откакто се следя не мърда и той не я закача. Дано поне там да ми няма нищо. А това че ходиш за всяка болка на лекар е съвсем нормално. Това е езика на тялото, щом нещо се обажда значи трябва да му се обърне внимание.

# 139
  • софия
Хей момичета-кокичета привет от мен
     Това ,че си например І гр. - не означава ,че  не носиш вируса. И групата не се  влияе от раждането, а от това какви са  клетките . При силен имунитет на дадения организъм е възможно организма да  самоочисти вируса.  За наличие или отсъствие на  НРV се прави  скрининг или типизация , само по групата от цитонамазката не може да се докаже на  100% ,че има  наличие на  НРV. Цитонамазката може само да заподозре вируса, но не го доказва . Прочети подробно  материалите на Кюбит на  1 -ва страница.
искам само да добавя,че някъде бях чела, а и моята гинеколожка ми каза,че този вирус има 10 години инкубационен период.Така че може 9 години да си перфектно и само да си носител и на 10-тата да ти се получи срив в имунитета и да получиш изменение на клетките.

# 140
И аз имам въпросче...Някои знае ли дали брадавиците,които ни излизат по тялото
имат отношение с папиломния вирус?

# 141
  • София
   Добро утро  на всички!

Напълно съм съгласна с Аниво , за дългия инкубационен  период - не знам от кога ли го  имам вируса , но при мен с второто ми раждане  стана " инцидент"- пълно отлепване на плацентата - последва масивен кръвоизлив - огромна загуба на кръв ( абрупцио на плацентата се води най-тежкото усложнение в акушерството и смъртността на родилката е  висок %) . Направо на косъм сме оцеляли и аз и детето . И от  тогава на мен ми тръгнаха проблемите - непрекъснати  влагалищни инфекции , тотална дисбактериоза - поради постоянните оплаквания първите  2 г. постоянно  ходене по лекари  и така се откри  и проблема с  шийката и НРV .

Звезди , за  телесните брадавици аз съм чела ,че и те се причиняват от папилома вируса , но явно от други типове ( може би не са тези , които  причиняват проблемите по гениталиите ?)  Те  папиломните вируси са над 100 типа - нали знаете . А и кокошият трън доколкото си  спомням ,че съм чела и той май се причиняваше от този вирус?

# 142
Джес,права си!Но май всичко е свързано с именната ни система.
На мен започнаха да ми се появяват по ръцете разни израстъчета,приличащи на брадавички.Отначало бяха с цвета на кожата,но от няколко дни наблюдавам,че са пълни с кръв.

# 143
  • София
Звезди,    Hug Hug Hug

ами точно това казвам и аз за моя случай  - тежка бременност , преждевременно  отлепване на плацентата , което доведе до  спешно секцио,  масивна кръвозагуба  и ето го срива на имунната система . И резултата  беше на лице 1 мес. след секциото - тежки оплаквания и  влагалищни инфекции , които ме  тормозят и до ден днешен , въпреки  4 г. и половина лечения и подсилване на имунитета .

А тези  брадавици ,за които казваш - възможно е да са брадавици , но  не знам  брадавиците да се пълнят с кръв - защо не отидеш на кожен да ти кажат със сигурност какво е това ?  В смисъл възможно е  изобщо да не са брадавици?

# 144
  • Костинброд
Гледам заформихте темата за гърдите.
Аз утре съм при Василев в Тина Киркова, да стискате палци.

# 145
  • София
И аз ходя при Василев, той ме оперира от фиброкистозна мастопатия и той ми следи фиброаденома (дай Боже наистина да е това), сега трябва да ходя при него като вляза в осми месец - ако всичко е наред с резултатите от амниоцентезата де... Да ви кажа ужасявам се всеки път като ми наближи контролата при мамолога (6 мес.), там се страхувам в пъти повече от гинекологичният преглед, изобщо кошмарни мисли от резултат до резултат. Д-р Ганчева вероятно ще се мести от частният си кабинет, трябва да й звънна в понеделник, тогава щяла да има яснота по въпроса и да се разберем къде да отида на колпоскоп и може би цитонамазка, не зная още.

# 146
  • софия
ДОБРО УТРО
    Звезди , за  телесните брадавици аз съм чела ,че и те се причиняват от папилома вируса , но явно от други типове ( може би не са тези , които  причиняват проблемите по гениталиите ?)  Те  папиломните вируси са над 100 типа - нали знаете . А и кокошият трън доколкото си  спомням ,че съм чела и той май се причиняваше от този вирус?
[/quote]
След конизацията Дянкова обясни,че честите гъбични инфекции ,телесните брадавици са следствие на този вирус. За кокошия трън също.

# 147
  • Buffyworld
Buni, а теб защо те оперираха от фиброкистозна мастопатия? На мен ми казаха, че това е състояние на гърдите , а не заболяване и е много често срещано при жените, даже  могат да го имат и жени, които не са раждали. Може да е просто на хормонална основа

# 148
Здравейте на всички, предстои ми обгаряне в края на месеца и сега трябва да реша дали да е с упойка или без. Който е претърпял такава интервенция моля да ме посъветва, нямам представа каква е болката, има ли изобщо и какво да избера. Дайте ми съвет Simple Smile .

# 149
  • Buffyworld
 Мен когато ме гориха преди 3 години ми сложиха местна упойка. Сега пак ми предстои горене, защото раната се е увеличила. Не че боли. Аз чувствах едно много неприятно придърпване в областта долу ниско в корема към пъпа. Много неприятно усещане и мирише на изгоряло. И мен ме е страх. Още повече , че вече знам какво е. Но няма начин. Трябва да стиснем зъби за 5 минути

Общи условия

Активация на акаунт