Отговори
# 630
Синеоч, Hug Hug Hugхайде мила,появи се....
Пусни една песничка да ни оправиш настроението....Мъчно ни е за теб Hug Hug Hug  bouquet  bouquet

# 631
  • при него
Здравейте момичета, моля за съвет и разяснение.  Praynig Ситуацията е следната. Последно правих цитонамазка преди 12 месеца, всичко ОК, 2-ра група. Правих я на частно в Токуда, където струваше 30 лева, а отделно ми поискаха 30 лева за прегледа. Не се оплаквам, никой не ме е карал насила да ходя в Токуда, знам че там са високи цените. Тъй като има много кампании, които непрекъснато ни казват как  най-малко веднъж в годината трябва да се прави профилактично цитонамазка и как всяка жена има право на 1 такава годишно по Здравна каса, помолих майка ми да поиска направление за цитонамазка за мен от личния ни лекар. Когато тя отишла, лекарят го нямало, а сестрата й отговорила следното: "Дъщеря Ви да дойде, ще й пуснем изследвания за кръв и урина и ако после преценим че има нужда от цитонамазка, тогава ще й дадем направление" Аз направо се втрещих. Мисля, да пускам жалба в касата, но се надявам първо да получа вашето мнение и съвет.
Благодаря  Hug

# 632
  • София
         Здравей  Tatianna !

Значи  , щом искаш да си пуснеш цитонамазка по  здравна каса  въпроса  стои по друг начин . Отиваш  лично при  личния лекар  и му искаш направление за АГ - специалист ( личният ти издава  направление бланка  3 ) , той  не ти дава направление директно за цитонамазка . С това  направление вече отиваш при  АГ и той ти прави  преглед  и цитонамазка . Но , ако  АГ не ти  предложи  цитонамазка ти директно си поискай !!!  Това го казвам от личен опит ,защото на мен са ми  " изгърмявали " направлението без да ми  пускат изследвания и като  им  кажа  после следва  - "направлението изтече ,ходи си на платен  преглед! " Mr. Green  Иначе личния лекар действително може да ти пусне  изследвания на кръв и урина , но това по никакъв начин не може да покаже  - дали "имаш нужда от цитонамазка "?  А и какво значи това - та тя  е задължителна поне веднъж годишно !!!   Но хич не ме учудва отношението  и на личните лекари ..... Mr. Green 

# 633
Здравейте мили момичета, ето че и аз решиш да излея своите тревоги и притеснения и да поискам от вас помощ и съвет. Септември месец при преглед с колпоскоп лекаря видя голям участък от бели клетки и ме посъветва да си направя цитонамазка и биопсия. Направих ги тук в Бургас, в онкото, но биопсията  ми НЕ беше взета под колпоскопско наблядение.Резултатът - пап 2, а биопсията пише единствено жлезиста ектопия, което ми казаха, че е добре.Много не им повярвах, защото съм си патила от бургаски гинеколози-април месец ме оперираха от ендометриоза, и отидох при др.лекар кадето направих втора цитонамазка в др.лаборатория и пак е 2 гр.Но мен ме гложди нещо заради колпоскопията, която беше при д-р Попов от Шейново.Запазила съм си час при доц. Дянкова в частния и кабинет и искам да попитам някоя от вас дали знае има ли колпоскоп за да ми вземе биопсия от атипичните клетки и дали бялото оцветените клетки непременно значат рак и ще наложат конизация.Благодаря ви много предварително.

# 634
  • при него
         Здравей  Tatianna !
  ....

Gesika  Hug smile3525

# 635
  • София
Запазила съм си час при доц. Дянкова в частния и кабинет и искам да попитам някоя от вас дали знае има ли колпоскоп за да ми вземе биопсия от атипичните клетки и дали бялото оцветените клетки непременно значат рак и ще наложат конизация.

Да при Дянкова има  колпоскоп и то  с монитор на стената ,на който и ти да  виждаш . Относно  бяло оцветените клетки - моля те не се вкарвай излишно във филми !  Нали  все пак казваш ,че имаш две цитонамазки  и биопсия с добър резултат - за какъв рак мислиш тогава ?  Спокойно  , не е задължително да  ти правят конизация !  Peace

# 636
Gesika, благодаря ти много за бързия отговор и за успокоителните думи. Относно притесненията ми, те са основателни, имайки предвид компетентноста на бургаските лекари, вече на никого не вярвам. За това благодарение на информацията от вас реших да си запиша час при д-р Карагозов, но е чак на 01 март, а аз повече не мога да чакам и се обадих и на доц.Дянкова. Моля се да не се стига до конизация, защото април имах много тежка коремна операция с отстраняване на един яй4ник и тръба и резекция на другия/след това се оказа,че за мой късмет имам два яй4ника с резекция/, и не ми се иска да създавам още притеснения на близките си.

# 637
  • София
    Виждам ,че  много си преживяла  - дано  наистина повече да нямаш  сериозни проблеми ! Hug Peace    Ще ти кажа само , че  това че  идваш в София при " светилата " на гинекологията съвсем не значи , че  тук всичко е по "мед и масло "?  Ако си  чела внимателно темата и  особено дискусиите , в последните няколко дни ще разбереш какво имам впредвид .....  Просто ти го казвам , да не  останеш разочарована .  Иначе  стискам палци  при теб всичко да е наред !  newsm10   Ако  не е неудобно да попитам на колко си години и имаш ли деца ( щом си преживяла такива операции)? .

# 638
Благодаря ти, Gesika, мила. HugНа 30 г съм и за мое щастие имам поне едно дете, на 3г.Винаги съм искала две деца, но с тези проблеми не ми се мисли и за това че може и да не стане.Надявам се да улуча поне този път точния лекар, с най-правилното лечение.А ти с какво мнение си за Дянкова? Или да отида при Славчев или Карагъозов?Важно ми е да бъде взета биопсия от точното място и да бъде предоставена за разглеждане от добър патолог.А според теб ако излезе CIN I или II, задължително ли е конизация или може и с обгаряне с лазер.Много ме е страх за първото, защото веднъж преживях огромен стрес и болка и не можех да си вдигам детето 4 месеца.А за твоя резултат от цитото какво да ти кажа, моите винаги са били само с по две думи.Веднъж Попов ми каза при преглед с ултразвук че имам полип на матката, а при следващия преглед го нямаше.Въобще всеки път по нещо ново, отърване няма.Надявам се и на теб да ти няма нищо като отидеш на следващия преглед. Praynig

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 18:36 от shannell

# 639
  • София
     Моят резултат от биопсия беше   дисплазия  I ст.  и съм горена  с  лазер, но това преди  3г.  и половина .  За  ІІ ст. - това ,което съм чела  е че  се прави конизация , но това го преценява  лекаря все пак .

Относно мнението ми за доц. Дянкова - нищо лично  - явно  съвсем не си чела темата ..... Аз за първи път ходих при нея на  14 януари и от  този преглед съм описала всичко ,с най -малки  подробности ( ако те интересува върни се  назад , прочети  и прецени ) . Просто не смея повече да занимавам никого тук с  "моите преживелици при нея" ......   А за това какво ще излезе от биопсията не го мисли от сега - ами може пък изобщо да не се наложи биопсия!   А когато  ти излезе резултата от предишната биопсия  предприеха ли ти някакво лечение ???

# 640
Прочетох преди малко, защото информацията е много и чета и старите теми и всичко ми се обърка.След биопсията ми казаха че трябва да се изгори, но не смея,защото искам да направя нова в София, а и тук няма лазер.А ти при кого си прави лазер?Сега има мисля само в токуда.То не бяха въртене на телефони, на 100 места .

# 641
Добър вечер приятелки виртуални и две реални  Laughing

Изследванията ми от туморният маркер са били мн добри  newsm44 Общо взето не мога да кажа нищо по точно щото се обаждах по телефона и сестрата ги даде на лекаря и ми предаде думите му : "Мн са ти хубави резултатите - 0,7 си "  newsm62 и понеже бях мн щастлива нищо повече не питах зарадвах се и така приключихме разговора. В понеделник ще ида да се видя с МОЯ лекар и евентуално ще имам повече подробности.

Tatianna Джесика както винаги ти е отговорила точно и ясно. А за жалбата те съветвам за квото и да стане да не се занимаваш. Каузата ти е загубена за съжаление.  Cry

И двете бремености и раждания съм си плащала и бих посъветвала всеки да го прави за да е поне 80% доволен.

Чери ти кво правиш? Днес кво прави да не ходи тук и там?

Момичета вчера посъветвах Чери да иде при Дянкова  Mr. Green, а после Джесика май ни разубеди  Peace Идеята ми беше да не чака чак март месец за преглед, а да иде някъде др. при др. лекар та така я посъветвах за доцентката............Чери , душо ела във Варна тук ще те минем без пари всички прегледи.

# 642
Прочетох че и ти си била със съмнения за ендометриоза, слава богу че си нямала,защото болката от спукана киста е неописуема, бях готова на всичко само да не ме боли, дори се оставих на наи-некомпетентните лекари, само да ми махнат гадните кисти, а и на мен ми се случваше за втори път да пукам, но първия път явно е била по-малка, но пак с адцки болки, и се отървах без операция и сама съм си виновна че не предприех лапароскопия и стигнах до тук.

# 643
  • София
Реа ,  душкооооо  Hug Hug Hug  поздравления за резултата - казах ти ,че и  той ще е ОК!!!  newsm10 newsm51 smile3525

Искам да  кажа още въднъж на всички ,че това което  споделих за моя преглед при Дянкова  в никакъв случай не ми е било  дори идея да разубеждавам някого да не ходи при нея .........  Аз   просто разказах това , което  на мен ми се случи . С Чери , може да е  друго положението - ще я чакаме  с  нетърпение да  сподели , разбира се ,ако желае.  Hug

# 644
Прочетох че и ти си била със съмнения за ендометриоза, слава богу че си нямала,защото болката от спукана киста е неописуема, бях готова на всичко само да не ме боли, дори се оставих на наи-некомпетентните лекари, само да ми махнат гадните кисти, а и на мен ми се случваше за втори път да пукам, но първия път явно е била по-малка, но пак с адцки болки, и се отървах без операция и сама съм си виновна че не предприех лапароскопия и стигнах до тук.

Това към кой е?

Общи условия

Активация на акаунт