Отговори
# 15
Кюбииииит, много тенкю за темичката от името на всичкиииииии  Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  bouquet  bouquet

# 16
хоп и аз в новата темичка  Hug дано да е пълна само с хубави резултати

честит имен ден на всички празнуващи

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 10:30 от неземната*

# 17
  • Пловдив
  bouquet

# 18
  • София, под Карлсон
Добро утро и от мен!
Благодарности на Кюбит, която никога не ни забравя и с пожелание за само хубави новини в новата тема.
И аз си записах час при Ралчева за следващия вторник, а дотогава .... Praynig
Честит празник на всички именници, аз самата днес също празнувам, но да си призная, не знам как се слагат снимките с хубавите торти за макар и виртуална почерпка  Embarassed

# 19
  • София
Честит Имен ден на всички именници!!!    newsm51 smile3525

Много ,много здраве , щастие и късмет през  Новата година!!!   Hug Hug Hug

Blues Hug Hug HugЧестит празник и на теб щом си именничка - много здраве и късмет и на теб!!!    newsm51

# 20
  • София
Здравейте, девойки виждам, че тук има хора много запознати и моля за съвет. Лятото правих цитонамазка : резултат РАР I, миналият месец бях на преглед /колкоскопия/ и доктора видя атипични клетки, последва биопсия и резултат лека дисплазия. Първо да питам възможни ли са тези резултати и другото доктора предлага да го изгорим, а аз не знам какво да правя. Ние правим опити за бебче. Много съм объркана, ще съм Ви благодарна ако ми дадете някакъв съвет. Благодаря Ви предварително.  bouquet

При ПАП І за съжаление е напълно възможно да има дисплазия, в темата сме няколко момичета с тази диагноза. За горенето не мога да те посъветвам, и двете лекарки, с които аз се консултирах след ПАП І и резултат от биопсия - лека дисплазия, ми препоръчаха конизация, направиха ми  ел.конизация, не боли, няма нищо страшно, важни са резултатите след това. След конизация може да правиш опити за забременяване шест месеца по-късно. Моята конизация беше на 30.10.2008 г., забременях около 30.08.2009 г., така че успокой се време има за всичко, важно е ти да си здрава.

# 21
Здравейте в новата тема! Само хубави резултати на всички!  Hug
Реа, надявам се всичко да е наред!  Praynig

# 22
Честит Ивановден на всички,които празнуват!
Тинти-минти,мисля,че няма защо да се притесняваш.Направи лечението,предложено от лекаря.Мен ме гориха и конизираха 3 пъти ощео,преди втората бременност,а с първата имах големи разкъсвания по шийката от раждането.Имах нормална бременност и леко раждане.

# 23
  • Buffyworld
Честит имен ден на всички именници! Нека това хубаво българско име им донесе много щастие и късмет!!!

# 24
  • София
  love001 Кюбит

# 25
Много благодаря за окуражителните Ви отговори и съвети. Още днес или най-късно утре ще се обадя на доктора си за да видим как ще действаме от тук нататък. Отново Ви благодаря и пожелавам на всички само хубави резултати, а на именниците честит празник и мноооого здраве и късмет. Спорен ден  newsm51

# 26
Здравейте,

Пиша ви във връзка с майка ми, тя е на 53. Доста съм притеснена, така че е вероятно да не формулирам точно въпроси, за което моля да ме извините.

Миналата година й отстраниха единия яйчник заради киста, а след това и някакви полипи (не знам точно какви). След операцята й следиха туморни маркери, които бяха ОК, хистологията на полипите също не е показала нещо притеснително. Тя ходеше всеки три месеца на цитонамазка, която преди отстраняването на полипите е пила III A, а след това II. При последната цитонамазка обаче е излязло III A - Б и ще й правят абразио и биопсия, доколкото разбрах.

Вчера като ми се обади каза, че може да се наложи да й отстранят и матката. Това ли е процедурата при по-възрастни жени? Разбира се, още не направено абразиото, но аз ужасно се притеснявам и не знам какво да мисля. Най-вече не ми дава мира въпросът защо се е появил този PAP III след като преди е била стабилна. Лекарят бил силно учуден също, но са решили да предприемат направо абразио заради предишните проблеми.

# 27
Момичета,здравейте!Искам да ви попитам кое дава по-ясна представа за шийката-цитонамазка или колпоскопия?Дали едното е достатъчно или първо се прави едното,а после другото?Преди години ми е правена колпоскопия и биопсия по повод на раничка,която после ми махнаха.От тогава правя само цитонамазки всяка година,но сега се замислих дали не е по-добре да си направя колпоскопия?

# 28
Кюбит, мерси за новата тема!Както винаги си в пълна готовност да ни помагаш!
Чери,стискам всичките си палци за теб!
Аз вчера бях на втората си цитонамазка след конизацията ми през септември2009г.Докторката каза,че
операцията е перфектна....за съжаление и почти изрязана цялата шийка,но съм хванала последния влак преди
да стане лошото...Попитах дали може да се повтори старото ми състояние...аз нямах дисплазия,бяп ПАП1 но от многократнитните обгаряния бях получила левкоплакия.Отговора и беше,че може да ми се случи всичко друго но и не такова нещо....и зда се
стигне отново до конизация.Дори и сам Марко Тотев,то чудо трябва да е и да се повтори.Повтаряне на конизацията се
прави единствено когато не е изрязано до здраво.Щом това е написано в епикризата няма място за притеснение.
Но аз съм малко Тома Неверни и притеснението винаги ще ме преследва....Резултата от цитото ще бъде готов след 10-тина дни....
Това ПАП 3Д ме преследва вече два месеца,но сега ще се разбере какво е положението ми....
Момичета,искам да ви попитам.....някои знае ли нещо за детоксикаторите...Похвалиха ми ги,че пречистват токсините в организма
и са много полезни?
Целувки на всички и хубав ден Hug Hug Hug

# 29
Момичета, здравейте!Кюбит, затъжихме се за теб!Реа, стискам палци и споко. Ще видиш, че всичко ще е наред  newsm10! Чакаме добри новини и успокоение!

Момичета,здравейте!Искам да ви попитам кое дава по-ясна представа за шийката-цитонамазка или колпоскопия?Дали едното е достатъчно или първо се прави едното,а после другото?Преди години ми е правена колпоскопия и биопсия по повод на раничка,която после ми махнаха.От тогава правя само цитонамазки всяка година,но сега се замислих дали не е по-добре да си направя колпоскопия?

И двете! Аз бях с много лоша цитонамазка и перфектна на колпоскопа. След конизацията се оказа, че проблемът е бил навътре в канала и не се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт