Полип на шийката на матката

• 4 833
  • 4
  •   1
Отговори
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте дами!  Hug
 Вчера бях на профилактичен преглед и доктора има съмнения, че имам полип на шийката на матката. Даде ми направление с насочваща диагноза полип на шийката на матката и ми каза когато реша да цъфна рано сутринта пред някоя клиника на гладно за да ме видят и евентуално направо да го махат. Образованието било колкото грахово зърно, нямам никакви оплаквания, нищо не ме боли.
 Имам няколко въпроса, на които не намерих отговори и се надявам да ги получа тук.
 Как точно се маха това чудо? Под каква упойка? Колко време се седи в болницата? Какво да очаквам след премахването му? Има ли значение по кое време на цикъла отивам? Как седи въпроса със секса след това? Колко време ще се възстановявам? Какви изследвания ще ми се правят? Какви рискове крие процедурата? И накрая ако имате опит да ми кажете добър специалист в София към когото да се обърна.
 Предварително благодаря!   bouquet
 П.П. Те май станаха повече от няколко въпроса, но просто за пръв път ми се налага влизам в болница (изключвам раждането) и изобщо с нищо не съм наясно.

# 1
  • София
Преживяла съм махане на полип от шийката.
Амбулаторно, без упойка, нищо не усетих! Само страха беше огромен!
Никакви предварителни изследвания. 1-2 дни преди менстр, защото тогава шийката била най-отпусната и отворена.
Изследва се полипа после хистологично и се молиш за добър резултат.
При мен не беше добър /дисплазия 2 степен/ и след това ме конизираха.

Д-р Ралчева в онкологията в София ми го махна.
Честно - нищо не усетих, но почти бях припаднала от страх.

Ако искаш, заповядай в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=459580.45

# 2
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Много благодаря за отговора!   bouquet

# 3
И аз съм преживяла махане на полип - казват му полипектомия. Направиха ми го с пълна упойка - венозно, от тази дето е за кратко време. Естествено, и аз нищо не усетих. Отиваш сутринта и към 5.00 си тръгваш. Аз го правих в Шейново. Моят резултат беше добър.

# 4
  • София
Преди 8 години ми махаха това чудо.

Амбулаторно, без упойка, нищо не усетих! Само страха беше огромен!
Никакви предварителни изследвания. 1-2 дни преди менстр, защото тогава шийката била най-отпусната и отворена.
Изследва се полипа после хистологично и се молиш за добър резултат.

Честно - нищо не усетих, но почти бях припаднала от страх.

И аз така, след като станах от магарето - няколко минути след отстраняването, припаднах от страх, след като вече асимилирах какво са ми направили  Laughing

Цялата процедура трая 10 мин.

За секса след това не помня, че беше отдавна.

Прави ми го един ужасно груб италиански доктор. От тогава не ходя при мъже гинеколози.

При мен резултата беше добър, но докато го изчакам (около 2 мес) се бях побъркала.

Общи условия

Активация на акаунт