Хол и кухня на едно място

• 116 733
  • 349
  •   1
Отговори
# 210
Не виждам къде точно се заяждам, просто  уточнявам, че това, което предлагаш ти също не е правило.

Не съм твърдяла подобно нещо, затова предният ти пост беше меко казано неуместен, а за мен лично заяждане....

Ral_p , няма как да боядисам станата зад дивана, защото тя е доста дылга и на нея се пада едната част от кухнята, след това масата със столовете...и ще стане някакси изведнъж една черта и друг цвят...  Confused

Да така няма да стане., ако цвета на тази стена е много контрастен на останалите. При нас е с наслагване - средно пясъчно, светло пясъчно и останалите стени в помещението са чисто бели. По ярки петна са килима в ръждиво кафяво, оранжево и брик и възглавниците към дивана (който е в цвета на мебелите).  

# 211
Много тъмна кухня, но това е въпрос на вкус. Няма такава задължителна логика или правила -  в смисъл хоризонталните плоскости в стаята да са паснати в един цвят, вертикалните в друг. Това отново е въпрос на вкус. Няма правило холната част да е същата като кухненската.
...

Предният ми пост беше в отговор на това. Ти пишеш първа за правила. Аз правила не съм посочвала, само моето виждане. Написах също като теб, че както няма правило да се обединяват двете отделни зони, така няма правило да се разграничават.
Моят пост е заяждане точно толкова, колкото и твоят.

# 212
Много тъмна кухня, но това е въпрос на вкус. Няма такава задължителна логика или правила -  в смисъл хоризонталните плоскости в стаята да са паснати в един цвят, вертикалните в друг. Това отново е въпрос на вкус. Няма правило холната част да е същата като кухненската.
...

Предният ми пост беше в отговор на това. Ти пишеш първа за правила. Аз правила не съм посочвала, само моето виждане. Написах също като теб, че както няма правило да се обединяват двете отделни зони, така няма правило да се разграничават.
Моят пост е заяждане точно толкова, колкото и твоят.

Сега разбрах какво те е издразнило максимално.  Mr. Green Ще ме извиниш, ама пак не разбирам защо се хабиш... Както и да е...

Има правил, но те не касаят това за което говорим. За мен основно правило е помещението да не е скучно и да не лъха на демоде, затова и предложих алтернатива... Нагледали сме се по евтините БГ варианти на ИКЕА на така наречените обединени зони (които всъщност имат различни функции и винаги съм се чудила за какъв дявол искаме да ги обединяваме все едно са деца облечени еднакво). Предложих малко по-разчупено и различно от традиционното виждане по въпроса, ама от къде да се сетя че си толкова докачлива, че чак да започнеш скандалче със заядливи реплики.  newsm78

П.С. И различната стена беше само един от двата варианта, който предложих. Защо точно и само  това реши, че не е правило?  newsm78 Няма правила... има уют, който всеки сам си създава.

# 213
Вместо да се карате,хайде използвайте излишната си енергия за моите шкафчета,че съм в задънена улица Mr. Green.

# 214
Вместо да се карате,хайде използвайте излишната си енергия за моите шкафчета,че съм в задънена улица Mr. Green.

bouquet

Вратата между кухнята и холната част ли е или двете ще са едно след друго.

Има ли някакав преграда между двете функции (та дори и само оптическа)?

# 215
Двете ще са едно до друго.
Това е разположението в стаята.Мисля си тази част от холната секция,която се явява перпендикулярна на стената,да е по-дълга от кухнята,да кажем 1,25 м, и заедно с късата страна на ъгловия диван да се получи условно разделение newsm78.

# 216
Това е разположението в стаята.Мисля си тази част от холната секция,която се явява перпендикулярна на стената,да е по-дълга от кухнята,да кажем 1,25 м, и заедно с късата страна на ъгловия диван да се получи условно разделение newsm78.

Хм.... гледам модела на който си се спряла .... перпендикулярно ще можеш да сложиш ниската част (на която е сложено ТВ-то). Не знам... някак си не го виждам, на мен ще ми е ниско, прекалено голям разлика между високите кухненски шкфове и ниския ТВ модул.

Аз не бих слагала модул перпендикулярно на стената. По скоро (макар и традиционно) само лепната на стената. А между двете зони голяма саксия или голяма ваза (нещо таков). Дивана мисля достатъчно отделя зоните.
Ако наистина не искаш високи рафтове (на горното ниво на кухненските), все пак следвай линиите (рафтовете да са например на нивото на пода на горните шкафове. Твърде близко са и рискуваш да се получи разнобой все пак.

Ще помисля още и ще пиша.

# 217

Мисля, че би могло да се получи, но трябва добре да съчетаеш горните кухненски щкафчета със секцията. Например, ако са бели, ще се получи, но май и стената трябва да е бяла, за да стои добре. Ако са с фладера като на секцията например, няма да стои добре.

Нарисувай си го с някоя програмка и сама ще решиш.

# 218

Сега разбрах какво те е издразнило максимално.  Mr. Green Ще ме извиниш, ама пак не разбирам защо се хабиш...

И сега последно - разбра или не разбра  newsm78 И пак последно има ли правила или няма  Crazy
Хем казваш: "Няма правила", хем "Има правила - да не е демоде". Аз имам например в кухнята лята мивка, облепена с плочки - страшно демоде, но също така страшно си я харесвам, та в моя случай аз нарочно съм си направила нещо, което е откровено демоде ...

Дебора, почва страх да ме хваща  да напиша нещо  Joy
Принципно аз в началото като мислих холокухнята си, късата част на ъгловото диванче и един барплот с витрина над него играеха роля на частична преграда. Но после махнах барплота, стаята някак изглеждаше по - малка, сега без него е доста по - просторно и ми харесва повече.
Струва ми се, целта ти е да "скриеш" кухненските шкафове, според мен недей, стаята излишно ще се смали.
Бях гледала снимка на кухненски шкафове, които без прекъсване преминават в холова секция, ще опитам да я намеря и да ти покажа, може да ти хареса  Peace

# 219

И сега последно - разбра или не разбра  newsm78 И пак последно има ли правила или няма  Crazy

Ами вложи малко повече мисъл, когато четеш и може и да разбереш отговора и на двете изречения.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Да ти разясня отново все пак, пък дано схванеш...Да не е демоде е мое лично правило, а не общоприето (Чети внимателно, толкова е лесно.. и не вади думи от контекста). Твоята мивка в модерен интериор определено не би била на място и ще е абсолютно демоде, но ако е вързана в рустикален интериор на вилата например ще си е много на място.

Хайде стига заяждане, че започнах да се дразня... и не ми се иска аз да започвам... Нали?

# 220
...
Ами вложи малко повече мисъл, когато четеш и може и да разбереш отговора и на двете изречения.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
...

Ral_p знам отговора и на двете изречения. Ти си тази, дето си противоречи.
Много обичам някой като не може да обясни що е написал нещо, да ми каже, че не съм чела внимателно  Joy
Не вадя думи от контекста, цитирам това, което коментирам, излишно е да пълним темата с цитати, и между другото излишни са и последните ни 5-6 поста уточняване и доизясняване.

# 221

Твоята мивка в модерен интериор определено не би била на място и ще е абсолютно демоде

Точният термин е еклектика Wink)) не демоде;)
Но дори премерената и нарочно търсена еклектиката има своя чар:-) Излъчва чувство Simple Smile Отколкото студеното стилно модерно.

Хайде бъдете положителни Wink   Hug

# 222
...
...

Ral_p знам отговора и на двете изречения. Ти си тази, дето си противоречи.
Много обичам някой като не може да обясни що е написал нещо, да ми каже, че не съм чела внимателно  Joy
Не вадя думи от контекста, цитирам това, което коментирам, излишно е да пълним темата с цитати, и между другото излишни са и последните ни 5-6 поста уточняване и доизясняване.

Явно не си чела внимателно, защото и на двете изречения има ясен отговор в моите постове. Каква е логиката да питаш след това, освен да не си чела внимателно!?! Като обичаш... получаваш това което обичаш, нали?  Mr. Green

Да последните постове са излишни, но ти го започна този диалог! Нима очакваш да не отговоря на язвителните ти забележки?!? Ако искаш да спре, по-добре да не беше започвала. Това, че съм казала че предложеното не е правило, не е насочено в тон заяждане към теб, но ти го възприе така и започна този безсмислен спор. Аз каруцата в калта няма да си оставя, така че избора е твой като инициатор на скандалчето. Да не говорим, че вече два пъти те приканях да спреш.

Твоята мивка в модерен интериор определено не би била на място и ще е абсолютно демоде

Точният термин е еклектика Wink)) не демоде;)
Но дори премерената и нарочно търсена еклектиката има своя чар:-) Излъчва чувство Simple Smile Отколкото студеното стилно модерно.

Хайде бъдете положителни Wink   Hug

Кой както иска да го нарича...., но дори и в смесването на стиловете винаги следва да има хармония.  Ние говорим точно за липсата на такава. Не си представям рустикална кухня в помещение с общ модернистичен изглед. Ако покажеш пример на нещо подобно, което да ми хареса ще си върна думите назад.   bouquet

# 223
Не различаваш спор от скандал, а ?

Не е задължително кухнунски плот облепен с плочи, да е вързан с рустикална кухня.
Кухнята може да е с модернистичен дизайн, но плотът да е с плочки. Съответно и мивката.
И пак седи добре.
И рустикален стил може да подхожда не само на вилата  Wink

# 224
..... но ако е вързана в рустикален интериор на вилата например ще си е много на място.

Хайде стига заяждане, че започнах да се дразня... и не ми се иска аз да започвам... Нали?

Започвам да си мисля, че наистина трудно възприемаш родния си (предполагам) език?!?

Последното изречение го адресирам за последен път до теб! Възползвай се!

Общи условия

Активация на акаунт