Спермограма

• 75 311
  • 193
  •   1
Отговори
# 75
Да споделя и аз от КИРМ Плевен, какви са ни впечатленията.Материалът се дава в една стаичка, малка но уютна, има списания(от онези  Mr. Green), мивка и диванче.Отвън е суматоха, но поне мъжлето може да се усамоти и да си свърши работата.Аз като по-отворена влязох с него, но набързо излязох, да не будим съмнение, а и ми стана неудобно.Иначе пускат жени, като това не означава, че е някакво извратено място.
Мисля че като по филмите стаички няма да намерим, там нещата са доста фантастични.В нашите клиники условията са малко спартански, но все пак е важно качеството на материала.Смятам че там са доста добри, като специалисти.
Иначе въздържание не повече от 5 дни и му бяха забранили алкохола.
От много четене си мисля, че спермограма без Крюгер не е достатъчно ясна, и не дава точна представа за състоянието.Задължително си искайте разширена.
Късмет и да са ви хубави резултатите!

# 76
  • София
Момичета вие на кой месец от опитите стигнахте до идеята за СГ /изключвам момичето което обясни че родителите на мъжът й са имали проблеми/ ? 

# 77
Някъде 10-тия месец.

А на предишния ти въпрос - мисля, че във всяка една специализирана клиника ще ви разберат какво точно искате. Даже нещо повече - ще ви посочат самите те отделните варианти (най-вероятно и с цени) и ще ви помолят да изберете. А ти ще си вече подготвена, много бързо ще разбереш какво ти обясняват и всичко ще бъде тип-топ  Simple Smile. Хм, за условията моят нищо не ми е разказвал, така че  Rolling Eyes нищо не знам.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 18:09 от Apr

# 78

Здравейте,моля помогнете ми с тези резултати.правени са на 1 ден въздържание
Име на теста (изследване) Резултат   Единици Референтни стойности
акинетични 51     %   <20%

хипокинетични 20     %   <30%

хиперкинетични 0     %   <40%

нормокинетични 29     %   >40%

Количество 3.5     ml   

общ брой 12.3        40 млн./мл.

рН -спермограма 7         

Вискузитет нормален         

Цвят белезникав, прозрачен         

Забележка: Над 50%от сперматозоидите с различни отклонения в морфологията Намален брой, нарушена подвижност

# 79
Здравей, tweety123!

Нищо по-различно не мога да кажа от написаното в забележката, там е самото заключение на ембриолозите. Нещата според мен не са много зле.

- едното нещо, което прави впечатление е намалената подвижност. Неподвижните са 51%, при дадена норма <20%. Но за сметка на това пък общо подвижните са почти толкова - 49%.

- другото нещо, което прави впечатление е намаленият брой. НО: според мен може да се дължи на карткото въздържание!!! При СГ се препоръчва въздържанието да е от 3 до 5 дни.

- морфологията ми се вижда добре, въпреки че не е посочено по кои критерии е отчетена (на Крюгер или на СЗО или други), а пък и колко над 50%  newsm78

# 80
Здравейте, момичета! Искам да ви питам как точно се процедира със спермограмата в клиника по стерилитет- записва се час за консултация и след това се прави спермограма или се записва час направо за спермограма. И на първата консултация заедно ли трябва да бъдем?

# 81
Зози, записва се направо час за спермограма, правят се най-късно до обяд, изглежда ембриолозите само сутрин се занимават с това  Simple Smile. На самата спермограма няма нужда да сте двамата, ние не бяхме двамата и на първия преглед, а на втория. Всъщност едва ли е абсолютно задължително на първичен/вторичен преглед да сте двамата, особено ако знаеш история на заболявания на мъжа ти, наследственост, по колко цигари на ден пуши, евентуални операции около гениталиите и т.н.

# 82
Café con leche, мерси за отговора. А след това кой разчита резултатите, гинеколога ли?

# 83
И двата пъти ни ги "разчете" съответния АГ лекар, не андролог. Мисля, че специално в "Щерев" можеш да запишеш час за консултация при андролог. Също така съм чувала, че в "София" можеш да хванеш на къс пас ембриолозите и тях да ги питаш за мнение (сега не се сещам къде точно го четох това, но май в темата за СГ в "Зачатие").

# 84
Café con leche, благодаря ти! А в събота и неделя дали правят спермограми, знаеш ли?

# 85
Не мисля, че правят спермограмите в събота и неделя, но пък вероятно може рано сутринта да отиде мъжът ти, ако ви притеснява работното му време. В общи линии, клиниките по стерилитет имат само дежурни лекари в събота/неделя, които обслужват вече започнали процедури. Все пак попитай (и сподели после тук), но силно се съмнявам.

# 86
  • В къщурката на хълма на феите
относно часа, май не навсякъде е така, ние във вторник бяхме в АГ "Селена" в Пловдив - понеже София маааааааалко далеч ни идва - и нямаше нужда от час - док прие мъжлето сутринта, зададе стандартните въпроси и го поведе към Стаята Mr. Green - и за мое учудване тоз моя мъж разцепи с бързина, чак не можах да повярвам като го видях, помислих си, че се е отказал, защото не си е преодолял смущението Blush Mr. Green както и да е - заключението е нормозооспермия, док. каза, че резултатите от спермограмата са чудесни и да не се притеснявам, но има някои неща, които ме тормозят, примерно:

- 25% спермита с нормална морфология по Крюгер, не са ли малко?
-това че нормокинетичните спермита са точно 50%, а в референтните стойности пише, че трябва да са над 50%
-дали 27% преживяемост на спермитата след 24тия час не е твърде малко и разни други ей такива неща

аз си го тъпча мъжа с витамини - на суправит комбинирани А, Ц, Е, селен и т.н. - и мрънкам, че пуши - не много ама пуши - сега мисля да прегледам темата за добавките за мъже, но ако имате вие лични впечатления, ще се радвам да ми ги споделите Simple Smile

# 87
mecani , резултатите ви са супер, не си измисляй проблеми, слушай доктора, а Крюгерът ви е направо мечта (там нормата е да са над 14 %). Peace

Освен това, което му даваш, няма нужда според мен от нищо друго. Добре си е момчето. Сега знаеш - секс му е майката. Grinning

П.П. Ако може да спре цигарите, ще е чудесно.

# 88
  • В къщурката на хълма на феите
Уффф мерси .. и аз си повтарям, че спокойствие му е майката, но просто чета, чета, чета таз спермограма и сигурно 90% от нещата в нея не са ми ясни, пък се оказа, че спермограмите, въпреки голямото си значение, са едно от малко коментираните неща и затова попитах .. иначе ей сега пак го хоках, викам яяяя да спираш тия цигари, пък той ми се усмихва ангелски и ми вика падна ми се от глухата страна, че не чух кво каза Mr. Green Mr. Green

# 89
Уффф мерси .. и аз си повтарям, че спокойствие му е майката, но просто чета, чета, чета таз спермограма и сигурно 90% от нещата в нея не са ми ясни, пък се оказа, че спермограмите, въпреки голямото си значение, са едно от малко коментираните неща и затова попитах .. иначе ей сега пак го хоках, викам яяяя да спираш тия цигари, пък той ми се усмихва ангелски и ми вика падна ми се от глухата страна, че не чух кво каза Mr. Green Mr. Green

hahaha

А ти недей да я четеш. Щом лекарят в Селена е казал, че е ок - значи е така.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт