Китайски татуировки? Защо?

• 103 435
  • 124
  •   1
Отговори
# 60
Изобщо не ми пука какво мислят хората, много искам конкретен символ да си татуирам - на глезена, от вътрешната страна. Само дето съм алергична към какво ли не и ме е страх. Ако не бях.. Мисля, че това е много личен момент - татуировката изразява твоя цел, мечта, светоусет, индивидуалност и не е нужно да е на пъп, цица или задница. Другата искам да ми е на тила отзад, видима само за когото аз реша. Ех..

# 61
Desert`Rose, има и хора като мен, които просто не харесват татуировки, пиърсинги и пр. художествени пориви върху човешкото тяло, независимо от пола му.

Затова светът е шарен и прекрасен,защото сме различни.
Сиво и скучно щеше да бъде,ако сме изляти по калъп. Peace

# 62
  • Пловдив
Desert`Rose, има и хора като мен, които просто не харесват татуировки, пиърсинги и пр. художествени пориви върху човешкото тяло, независимо от пола му.
Да,такива хора ги разбирам и уважавам мнението им.Но се дразня на  ограничените /с риск да се повторя/,които не зачитат личния ми/ни избор и едва ли не  осъждат нас,''различните''.Защото за много хора татуираните сме ''различни'',но в някакъв извратен кофти смисъл.Да,различни сме и донякъде такава е идеята.Това е начин за мен да се изразя,да покажа наяве някои мои чувства,страхове..и т.н.
Втората си я направих преди няколко месеца.Исках да отбележа период в живота си по този начин.

# 63
Не, аз никого не осъждам. Напротив ясно ми е, че това е израз на човешката душевност и потребността й от изява.
Просто в моето светоусещане не присъства точно този вид изява.

# 64
  • София
Само дето съм алергична към какво ли не и ме е страх. Ако не бях..
Да вметна, но предполагам знаеш, че можеш да се изследваш за алегрия към мастилото.

A_vagabоnd, знам, но е въпрос на светоусещане както са писали по-горе.

# 65
Аз пък изобщо не бих се доверила на нещо, което не мога сама да си преведа и напиша правилно.
Един приятел казваше, че никога няма да си татуира нещо, ако не му знае смисъла със сигурност. Защото може и да пише, че е "з....к", а да му кажат, че пише че е готин.

# 66
И аз имам татуси, направени в много важен и преломен за мен момент.
Не са китайски символи, от такива ме отказа самата татуистка.
Точно по описаната вече причина - че не можеш да бъдеш сигурен какво точно пише.
Самата тя ми сподели, че често има изписани укзания как да си приготвиш китайски чай, взет от опаковка на такъв.
Това тотално ме отказа от китайската символика и се насочих към глаголицата.
Надпис на вътрешната страна на китката.
Много си го харесвам и не ми пука, че един ден ще остарея.
За мен това е нещо лично, нещо, което съм избрала сама, нещо, което определя мен самата като личност.
Всъщност Маргало го е казала прекрасно.

# 67

Много ми харесва индианеца на Цеци Красимирова

# 68
Преди време шведът, който пише в Мениджър или им е арт директор, бе написал много хубава история.
В общи линии е следното:
Отива със свой приятел в Ню Йорк да празнуват 2000 г., напиват се като зверове и приятеля пожелава да си татуира нещо.
Отиват при китаец, в китайския квартал, приятелят на шведа пожелава да си татуира нещо много страшно.
След години изпълнени в незнание отиват в китайски ресторант и става дума за съдържанието на татуса. Питат сервитьора (очевидно китаец) какво е написано, защото момъкът до този момент не знаел какво си носи.
Сервитьорът казал: А това е нещо ужасно страшно!
Ама какво?-го попитали
Цял живот да ядеш развален ориз!-казал китаецът с ужас.

В общи линии, човекът си е получил страшната татуировка.

# 69
  • София
Е добре де, има си сайтове (официални) със значението на йероглифите. Има гугъл транслатор дори на китайски. Как така не знаете какво значи??
Аз има йероглифи, но преди да си ги направя просто проверих на няколко места какво значат. Виждат се само когато съм гола или по бански. Не съм ги правила заради другите, а заради мене си. Така че не ми пука как ще изглеждат като се сбръчка и провисна. То тогава със или без татус пак няма да е много приятна картинката.  Rolling Eyes

# 70
Аз друго се чудя, по повод на снимката на Виктория Бекъм.
Да кажем, че си достатъчно влюбена да избродираш по тялото си името на милото. Ама се случи така, че животът те завърти и милото вече не ти е мило, а БНД и на теб ти се иска да го удавиш в капка вода. И като капак на всичко, вземеш, че се сдобиеш с ново мило, което адски се дразни от бродерията и ти натяква ден и нощ за нея (защото, разбираемо е, че тя е направена на едно много интимно място, където може да се види само от поредното мило или от гинеколога, евентуално).
И, кой ще продължи приказката?
Виктория Бекъм ми е ясна, питам за ССБЖ (средностатистическата българска жена), останала на улицата с две деца и съдеща БНД за мизерната издръжка, която и дължи, та идеята за пластична операция отпада.  Whistling

ПП Не се заяждам, просто питам на някого хрумвала ли му е идеята, че някой ден тази татуировка може да бъде спънка в живота му?  Thinking

# 71
Много пъти съм срещала абревиатурата БНД, но така и не знам буквалния превод. Какво означава?

Аз нямам татуировка. Ако е толкова застрашителна, може да се премахне, не с пластична операция, а с някакъв лазер ли беше, остава леко петно, но никаква форма. По- скъпо е от татуировка, но пак е около 3-4-5 стотин лева, май. Има вариант татуировката да се преправи. Може да се превърне в друга форма, да се оцвети мястото... Ще струва колкото една нормална татуировка. Понеже интимните места не са големи, може и за 100-200лв да се промени. Не е чак толкова тежка, доживотна присъда.

# 72
  • София
Тука вече всеки си преценява какво да си татуира, аз име на гадже ни бих си татуирала. Ама Бранджелинката има такъв татус, среди циганите също е разпространено Simple Smile Ми майката с двете деца отделя малко парички и отива да и задраскат името  Joy

БНД - бащата на детето

# 73
  • София
Whatever, не мисля, че индианеца е най-удачния пример. Щото ми се струва, че и те са една от модите в татусите.  Laughing

# 74
БНД - бащата на детето
мерси! Не бих го измислила!

Аз на бившия му нося името, макар не изписано върху тялото ми, но пък на всичките ми документи. Така се наложи.

Общи условия

Активация на акаунт