Китайски татуировки? Защо?

• 103 449
  • 124
  •   1
Отговори
# 75
Whatever, не мисля, че индианеца е най-удачния пример. Щото ми се струва, че и те са една от модите в татусите.  Laughing

Да от модите е наистина. Но на мен много ми харесва как стои на нейния гръб  Crazy

# 76
Перфектно стои. Изключително секси. Като на  мъжки гръб ми се привижда на мен. На нея й отива tooth
Петното след лазера не знам колко е леко, хич не е естетично обаче. Само на мен ли показаната по- назад  /застаряваща?/ дама в розовко и татуси по ръцете ми се види отвратителна гледка?

# 77
  • София
Да,всички йероглифи са именно чертички.Но имат значение,което за мен беше важно.Вярвам в значението на моя.

Нем, никак не са "чертички" Wink

Дезърт роуз, не е грозно, но е неправилно изписано и това е най-големият проблем. Йероглифът се пише така:

и е написан наобратно, като огледален образ, което е просто глупаво, но така се получава, като се опитваш да се доверяваш на неспециалисти.

Към мен непрекъснато се обръщат за татуировки на китайски и аз упорито се опитвам да отказвам хората.

# 78
Тя си каза, че снимката е сканирана и затова изглежда огледално. 

# 79
ПП Не се заяждам, просто питам на някого хрумвала ли му е идеята, че някой ден тази татуировка може да бъде спънка в живота му?  Thinking
Имам изписано името на дъщеря си на тила. Няма как детето ми някой ден да е спънка в живота ми, нито да се разделим и да искам да я давя в капка вода. Независимо какво ще се случи - тя винаги ще е моя дъщеря. Никога и за нищо на света не бих написала друго име по себе си, освен на децата си. Достатъчно е, че нося фамилията на мъжа ми  Simple Smile
Моята не е с йероглифи, а на латиница.
Отказах се от йероглифите поради същата причина - нямаше някой, на когото да повярвам, че превода е точен и освен това реших, че името й е достатъчно хубаво, за да се чете (когато се вижда татуировката)  Peace

# 80
Точно снощи ходихме до един татуист да уреждаме час за приятелка и водихме дълъг и разточителен разговор. Ще го цитирам "Пънка ще умре,китайските йероглифи не". Аз също имам такива и знам колко време ми отне да проуча дали наистина значат това което искам. Преведе ми ги човек учещ китайски и пак с много недоверие подходих и си ги проверих на още доста места. А защо китайски ли? Ами не желая значението да е достояние на някой, който случайно може да я види. Означава нещо важно за сърцето ми и е много лично..Не разбирам как може да си хвана n на брой йероглифи и да си ги плясна на х място без да знам какво значат. Еми нормално да ми се смеят, ако съм го направила по този начин...

# 81
  • Пловдив
Благодаря! Hug

# 82
       Laughing   М..  дааа.. Определено  бих си  поръчала  някое йероглифче.  Защото :  половината ще ме питат какво означава - символики, възвишеностти, въздъх...
            Другите ще ме подпитват : Ама защо, как се реши,  не ти ли е късно,  какво казаха децата и пр.
    Според възрастта и желание за чутото ще им казвам какво пише.  На романтичните  - романтично..
  На прагматичните -...  късмет.   На отчаяните - бодряшко  и мн. др.варианти и комбинации.
     Ако ме хванат  в лъжа / противоречие  / горната група,  ще твърдя, че символът е всеобхватен, магически / ходи доказвай/

И само аз ще знам  какво пише.. Вероятно нещо от сорта " Майната ти" и то на видимо / от шефа/ място.
   И защо да съм против китайските татуси? Laughing

# 83
Добре де, аз съм елементарна, но все пак- какъв е смисълът да татуираш нещо там, където ще го виждат много хора, и съшевременно да не искаш да го разбират?

Между другото, две татуировки са ме втрещявали в буквалния смисъл. Едната беше надпис с готически шрифт, suck my dick bitch, на един мускулест корем на плажа. Представих си го след 20 години. Другата беше на скандинавка, ръката й беше плътно черна татуирана между лакътя и рамото.

# 84
  • София
Добре де, аз съм елементарна, но все пак- какъв е смисълът да татуираш нещо там, където ще го виждат много хора, и съшевременно да не искаш да го разбират?

Между другото, две татуировки са ме втрещявали в буквалния смисъл. Едната беше надпис с готически шрифт, suck my dick bitch, на един мускулест корем на плажа. Представих си го след 20 години. Другата беше на скандинавка, ръката й беше плътно черна татуирана между лакътя и рамото.

хахахаах това защото не си видяла миловидното момиченце с татуиран гердан от п...шки Simple Smile))
скоро разбрах че е продължила с този вид татуировки, е това мене ме втрещи Simple Smile))

# 85

[/quote]

Може би така: http://shittytattoos.com/wp-content/uploads/2009/10/old-person-tattoo.gif    Whistling
[/quote]

Леле, това е брутално направо, отвратително  Whistling

# 86
  • София
Благодаря! Hug

Какво като е сканирана, йероглифът е обърнат, това не може да стане заради сканиране?!
Обърнати са му елементите и изглежда все едно някой да напише "любов" наопаки и в огледало.

Хора, това че някой учи китайски, съвсем не означава, че може да ви е от помощ. Има СУ, ЦИЕК, специалност "Китаистика" и поне 6-7 души, които могат да ви помогнат, аз съм един от тях. И преподавам китайски и го уча 15 години. Татуировките, които са изключително модерни сега няма да са модерни утре. Йероглифите съдържат мъдрост само ако човекът изобщо е склонен да се задълбочи в източната философия, а не просто да избере някоя модна думичка, като "път", "любов" и  какво ли още не. Просто е глупаво да си обезобразявате телата с това, още повече че ще мислите различно и след година, поне ги правете временни.

# 87
Харесват ми,харесвам източната философия като цяло.
Навремето когато се татуирах исках да е нещо такова,но в последствие харесах друго и така се раминах с йероглифите.
Решила съм да си направя още и може би ще е нещо такова.Например иврит много ми харесва като  форма и текст и мисля,че би била страхотна татуировка,но не нищо от там не ме грабва душевно,така че само бих се радвала да гледам такива.

Вътрешния подтик и усещане са важни,правилно го каза Маргало.

# 88
За тези, които смятат да си татуират йероглифи (или вече имате) - поне може да се бъзикате с хората като ви питат какво значи татуса ви...  Joy
На едни ще казвате истинста, по-нахалните ще ги втрещявате с разни идиотизми...  Mr. Green Това е яко!  Twisted Evil

# 89
  • София
За тези, които смятат да си татуират йероглифи (или вече имате) - поне може да се бъзикате с хората като ви питат какво значи татуса ви...  Joy
На едни ще казвате истинста, по-нахалните ще ги втрещявате с разни идиотизми...  Mr. Green Това е яко!  Twisted Evil

А ако вас са ви излъгали със смисъла? Това яко ли е?

Е, поне над милиард души ще се посмеят за ваша сметка, което също не е лошо...

Общи условия

Активация на акаунт