Първи крачки прави вече МАРТенското ни човече

• 28 958
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
  • София
АлЕкС-мама, моето чувство е същото, в комбинация с леко сдухване, в следствие на 15-те кила, които адски ми тежат, и тялом, и духом  Tired
stasi8510, мъжа ми не е научен да помага вкъщи,та сега се обучаваме. Демек си имам 2 деца, няма кой да помогне и нямам време за социален живот. Вие сте ми, общо взето, единственото забавление  Hug
SZA, Виктория заспива или на гърда или като се събуди, докато я местя, е рев. Страшен инат е и е в състояние да реве и час. Като се появя и я гушна ми се хили. Ако я приспя с гушкане, пак се буди при местенето и пак рев. Спи адски леко напоследък. Да видим кой ще надвие в превъзпитанието. Mr. Green

# 226
  • Варна
Не знам дали това не ми е само оправдание всъщност на мързела  Embarassed 

Ами то и аз нещо подобно се опитах да кажа. Даже и без помощници, ако се постарая, ще намеря време Wink

А Крисче като каза кила ... има ли други майки, дето сега са започнали да качват? Аз за цяла бременност качих 9, оставих 8 в болницата, но от края на лятото лека полека се нижат нагоре. Нито ям повече, нито се движа по-малко. Чак започнах да се чудя дали може да е медицински проблем. Някой ще сподели ли?

# 227
SZA, Ния вечер заспива с една малка пееща овца, но без песните. Слагам, завивам, давам овцата и изчезвам Simple Smile Да си призная честно, аз й я натрапих - просто нея й давах като я слагах да си легне, откакто ни я подариха (овцата, не Ния Grinning).

Joy Умрях от смях на това!

Ами аз питам точно защото горе-долу в тази възраст (9-12 месеца) може да се "представи" предмет за заспиване и детето да го приеме и да го използва за самоуспокоение при приспиване. С Гого пробвах, но не стана. Сега пробвам с Ники от известно време с един снежко, но не става... затова пък ми прави впечатление, че ако му дам нещо с връзки, си дъвче връзките и му харесва.

Бухта, да не си преяла по празниците? Simple Smile Сега сериозно - нямам такъв опит, винаги съм вървяла надолу (до един момент де, щото диети не мога да пазя).

# 228
  • Варна
Да, и аз бях чела такива неща и нарочно започнах да й давам тази овца само в леглото. Още като ни я подариха я "нарекох", че това ми прилича точно на такава играчка и я натресох на детето. Иначе тя си има друга любима, но нея си я хапе и си играе. Simple Smile

Бухта, да не си преяла по празниците? Simple Smile

Не бе, не съм. То ако беше това щях да си трая засрамено, но се започна преди празниците още - лятото, когато ядях по една салата вечер, а през деня най-често нищо, че бях малко заета Wink  

Лелеееее, щях да пускам кафе, но виждам, че последният пост е пак мой  Embarassed  Хайде добро утро!

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 08:17 от Бухтa

# 229
Добро утро, аз май съм първата за тази сутрин, ако не се брои Бухта, която е пуснала кафето!
Е, успокоих се че не съм единствената, която не е предлагала още гърнето. Не искам да стават спорове, че обикновено по тези теми във форума все се поспорва, но ми се вижда още раничко за гърне. При Боби нещата станаха много естествено някъде около годинка и половина- две. Почти веднага схвана за какво се използва гърнето и си го заизползва по предназначение без проблеми. Смятам и при Лора така да подходя без натиск, ако е готова тогава.

Какво ли става с Тони, честно да си призная много ги мисля по тези пътища дано да нямат проблеми  Praynig

За майчинството, като знам че ми е последно, гледам да му се насладя до край пълноценно. За сега не ми липсва връщането на работа, въпреки че с радост си говоря за колегите какво става на работа и какви са нововъведенията и т.н.

За заспиването, аз слагам Лора в леглото и, казвам `лека нощ` и си излизам. Тя си поиграва, поиграва и заспива сама. До скоро оставях една малка нощна ампичка, но забелязах че с нея по-трудно заспива и вече я загасям. Нямам проблеми в това отношение. Боби си имаше любима играчка, всъщност още си я има, но Лора- не.

Е, това е от мен, днес ще ходим за отчитане пробата от манту и нещо съм притеснена, че може пак да я ваксинират ако пробата не е добра. Хубав ден от мен

# 230
Здравейте,

Тази нощ сънувах само кошмари. А дребното в 5ч се беше изправило на кревата и викаше към ТВто "пей".  hahaha

Откакто се е родила Кали определено обръщам внимание и на себе си. Е, излизанията са ми сведени до минимум, но пак поддържаме някакъв социален живот.  Laughing Общо взето гледам да не бъда само майка, а и жена.
и аз така. Но мисълта ми беше, че не чета нищо освен бебешко.
Еля, наистина на живо си по-хубава. Може би защото не си била гримирана или си била с по-лек грим като те видях, но изглеждаше много по-млада.

Имаш една бутилка от мен като се видим следващия път.  Wink За такива снимки се гримирам по-така, иначе и ежедневието си се гримосвам. А годинките (преди мислех, че след 25г вече са си множко) си ги харесвам - тази година ще стана на 28г.

за заспиването- снощи с нашия тати го коментирахме, че трябва да я учим да заспива вече сама. Иначе заспиваме на ръцете на мама и в последно време легнала върху мен, но задължително с песен.

Хайде от нас  Hug

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 08:41 от ~Elg~

# 231
Добро утро!

Страхотно кафенце, като го видях си спретнах едно в къщи!Аз пия кафе рядко в къщи! В повечето случаи като излезем навън тогава! Независимо, че вече е обед в повечето случаи! Събуждането ми не зависи от него, но аромата го обожавам!преди години баща ми пътуваше и като се прибереше в къщи всичко ухаеше на кафе и шоколад! Невероятна комбинация!

СЗА, Петя си заспива само с бибата и се завива през глава с тънкото си одеялце! Преди дни не искаше да спи, само се въртеше и като и махнах олекотената завивка и я завих с одеялцето заспа веднага! Баткото си имаше едно коте, което му стана любимо след като махнахме бибата! Иначе той заспиваше като го гушнех ходех в спалнята и примерно 4 крачки напред, 4 назад! Така беше свикнал с този такт, че веднъж съм се загледала в един филм и давам само веднъж напред, веднъж назад и той вече на почти 2 години и се изправи в ръцете ми и ми каза - Дай още напред! Тогава му казах, че му е за последно това приспиване!После известно време беше мъка заспиването!

Понеже и аз съм с хронично запушен нос, но напоследък нещата се влошиха и като водих баткото на УНГ и мен ме прегледаха! Оказа се , че състоянието ми е хронично и от днес ще започна физиотерапия! Иначе ми беше изписан един спрей Гелоситин! С етерични масла и аромат на портокал е спрея, овлажнява лигавицата и на мен ми помогна много!

За килцата - отново съм качила след раждането! Така беше и след първото раждане! Просто трябва да си навия на пръста да заслабна!Но кога ще стане?

Като майка се чувствам добре! Наслаждавам се на всеки един момент с децата защото знам, че повече няма да ми случи да бъда бременна и да гушкам малко бебче! Наистна благородно завиждам на всички майки на първи дечица!

Лек ден момичета, че ще изчезвам на физиотерапията!

# 232
  • Варна
Добро утро!
За килограмите - аз едва сега започнах да възвръщам предишния си вид. Лятото имах корем като на бременна в 5-6 месец + паласки навсякъде и ме беше срам да се съблека по бански. Имах чувството, че така ще си остана завинаги, но отскоро от самосебе си взех да слабея и да се вмъквам в някоя стара дрешка. Но определено възстановяването след второто раждане е по трудно (разбира се, това не бива да притеснява мамите - ентусиастки за второ).
За ролята на майка - и аз понякога избучавам и се оплаквам от еднообразие и затъпяване в къщи, но както Сиа каза, гледам да се съсредоточавам върху мисълта, че може да ми е за последно и че това е най-качественото време, прекарано с децата ми, и оставям всички други досадни настроения на заден план. А иначе имах намерение през това майчинство да съм супер организирана и да имам време за много неща, които ми се е искало да направя, но не съм имала възможност, докато работя.....Е, не ми се получава. Оправдавам се с това, че нямам помощници и всичко е на моята глава.
За заспиването - Криси никога не е имала любима играчка и затова не съм се сещала да предложа на Симона (а и си мислех, че децата спонтанно си ги избират). Сега се приспиваме или със сукане, или с биберон в устата, или (ако и е трудно да заспи) с люшкане на ръце. Зависи от ситуацията и настроението на Симона. Случвало се е 2-3 пъти да заспива сама, докато си играе на леглото, но това са изключения. Общо взето Кристина я гледах по график - храних я по часове, оставях я да заспива сама и не и позволявах да променя правилата. Но сега се водя по "вътрешния график" на Симона (явно с годинките или съм помъдряла, или просто съм се размекнала Grinning). Времето ще покаже кой е правилният подход...

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 09:08 от Gery Moore

# 233
Добро утро и от нас.Бухта  Hug направих си.
Има кафенце ето и закусчицата да е от мен

Стнах в 7 с мъжлето да си подготвя нещата за днес.Трябва да ходя да вадя медицинско на Борис ,че ще сменя книжката си, за снимките после до кухнята за яденето.А нашта болница като я знам оправията напрааво ми иде да ги  #2gunfire.Утре ще ходи на София в КАТ да си я оправя-та сега съм аз travel за всичко.Чакам Радост да стане да я оправя и да викна баба ми да я гледа,че по болницата не искам да я водя с мен.А килцата аз ги посвалих и сега съм 50,но още 2-3 искам за да си стана като преди.За сега нямам проблем да качвам.Бях станала в 9-70кг.Като се има предвид че съм нисичка ooooh! направо неискам да си спомням.Бях като слонче smile3535 .
 Hug на всички

# 234
  • София
Здравейте и от нас. Бяхме на доктор (педиатърката се оказа и хомеопат) и работата не е добре. На всичко отгоре Калин нощеска вдигна температура (сутринта беше 38,7 анално). Кашлищата се влошава, на всяко кашляне плаче жално. Преди нас имаше 2 дечица и след нас дойде още едно - абсолютно по същия начин кашляха, само не плачеха. Изписаха следното: антибиотик АЗАТРИЛ (най-лек бил, дава се на 24 ч., защото гърлото било много зле и лекарката се притесни да не стане... май пневмония каза?!?) и капки СИНЕКОД за гърлото, което било МНОГО зачервено. Някой да е ползвал тези лекарства? Да, и да си намалим парното.... педиатърката обвини непостоянното време (тук е и мъгливо, че и доста ветровито) и категорично каза, че не е зъб.

Във ФБ не участвам в никакви игри - ползвам го основно за връзка с приятели, с които в момента не мога да се виждам толкова често покрай бебето. А и с такива, които са в чужбина. Също така доста информация получавам оттам - не знам при вас, но доста от моите контакти пускат интересни статии, клипове с нова (или стара хубава) музика, изобщо доста полезни неща. Имам и приятели, които снимат много добре и ми е адски интересно да разглеждам снимките им. Изобщо, за мен ФБ си е това, което е - социална мрежа. Сигурно затова не ми липсват толкова срещите  Mr. Green

И аз така  Peace

Калин заспива според зависи. С тати си се гушкат в позата за оригване (той от малък така си заспиваше, в тази поза), случвало се е да заспи сам (много рядко), на разходка в количката ако е много уморен - заспива сам, иначе понякога му пускам музика. Вечер и понякога през деня заспива, сучейки. Не съм го приспивала специално и никога на ръце по разбираеми причини.

Тони
последно написа, че най-рано във вторник вечер ще може да се включи тук  Peace

Бухта
, аз си стоя едни кила от мнооооооооооооооого време. Е, поне не качвам... но имам апетит за трима  ooooh! То ми личи, приличам на питка.

# 235
Sia, (и Крис4е) аз от миналата седмица й показах гърне и я сложих да сяда, но тя не иска - реве и бяга. Май й е голямо и неудобно. Такова е където Вероники го показа. Крисче, вашето какво е? Не знам дали да купуваме друго... или да настоявам с това. Да не би пък сега като й е неудобно и аз само я слагам, да вземе че да се отврати.... Rolling Eyes
Абе, срам- не срам, може ли един урок по грамотност- не знам една дума ли е или се пише по отделно Embarassed  bouquet

Заспиването става с биберон. И не заспива сама Confused
Заплюла съм си и аз една хипопотамка да й натрапвам, и едно пате, ама трябва да се дава само при заспиване, така ли?

И Мария е със сополи, не можа да спи много добре. НАй- накрая един горен зъб се подаде- от 3 месеца не й беше избивал зъб!
Стаси, нали и ти ги чакаше отдаван горните, какво стана- показа ли се някой? Аз много се надявам хремата да е заради повечко пробиващи зъби Praynig

Да се оправят бързо болничките!!!

# 236
  • Варна

Заплюла съм си и аз една хипопотамка да й натрапвам, и едно пате, ама трябва да се дава само при заспиване, така ли?

Чисто инстинктивно решение беше при мен, не помня да съм съм го чела някъде. Просто реших, че така ще идентифицира тази играчка с леглото и времето за сън.
Не знам са си две думи.  Wink
,

# 237

Стаси, нали и ти ги чакаше отдаван горните, какво стана- показа ли се някой? Аз много се надявам хремата да е заради повечко пробиващи зъби Praynig

Още не са избили - единият горен почти е пробил, но още не е съвсем. На нея първият зъб й се появи на 6 месеца и до сега си е само с 2 долни. Май ще чакам няколко наведнъж.
Не знам се пише разделено. Simple Smile
Зеленко, дано се оправи бързо Калин.
Крисче и другите, на които мъжете не помагат вкъщи - строявайте ги тези мъже, ей! Simple Smile Моят мъж се включва активно във всички дейности по отглеждането на детето, а и в домакинството. Даже вкъщи почти само той готви, аз не мога Embarassed

# 238
Добро утро  Grinning

Бързо да се оправят болните дечица  Hug
Зеленко, ние май не сме пили тези точно  newsm78 Казвам май, защото аз обикновено помня как изглеждат опаковките на лекарствата  Mr. Green Имената им помня много трудно  Laughing

За гърнето. Определено трябва да е удобно на детето  Peace С Маги сменихме 3докато уцелим подходящото. Не че е ревала на първите, но си личеше, че не са й удобни.
Но, въпреки че аз съм за по-ранното приучаване на гърне, не мисля че бебето трябва ад се насилва да седи на него  Peace Ако реве, може да се пробва периодично и да се види каква ще е реакцията  или нещо подобно. Не знам, аз тук не мога да кажа нищо от личен опит, защото и двете не реват от гърнетата още от началото. Но си мисля, че приучаването трябва да става със съгласието и на двете страни така да се каже  Laughing

А за майчинството, аз нали съм си сложила в графика и трето бебе след 3-4 год  Mr. Green Та на мен може и да не ми е за последно  Laughing Но пък и не мисля, че като се върна на работа им ставам по-малко майка отколкото сега  Rolling Eyes Аз ще съм им майка цял живот, така че от тази роля отърване няма и да искам  Laughing Е и аз не бързам чак толкова да се връщам на работа. Но пък не мога да си кривя душата че и бебешкото ежедневие ми поомръзва вече  Rolling Eyes И аз бих искала да мога да си поработвам по малко от вкъщи. Това винаги ми е било желана опция, но с моята работа не става. Така хем си с децата, хем не губиш тотален контакт със службата. Аз си представям сега, като се върна на работа, ще съм все едно започвам наново там  Rolling Eyes

Играчка за приспиване, поне за сега, няма как да й набутам. Толкова е раздразнителна тогава, че мята всичко, което и попадна в ръцете  ooooh!

# 239
Абе, срам- не срам, може ли един урок по грамотност- не знам една дума ли е или се пише по отделно Embarassed  bouquet

Съвсем правилно си си го написала!

Добра идея давате с играчка за приспиване - смятам да я пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт