Здравословно хранене за децата - 3

• 107 666
  • 1 446
  •   1
Отговори
# 1 140
  • Видин
Мисля, че мед дават за след годинка. Веднъж му дадох мъфин, в който имаше мед. И нашият мед е био  Mr. Green Свекър ми гледа пчели.

# 1 141
На Алнатура в ДМ има био сурова тръстикова захар и био тръстикова захар с меласата, която не е сурова. И двете са ок. Втората прилича на пръст и е много ароматна, но не на всеки се харесва.

Освен това има и тръстикова захар на феър трейд, която също се води кафява.

# 1 142
а въвела ли си меда и ако не, кога мислиш да го въвеждаш.аз мисля около година и половина примерно, но меда, който ще давам ще е истински(в смисъл, че баща ми има пчели и поне няма да се съмнявам в качеството), но до тогава и аз съм в чуденка какво за подслаждане да избера  Rolling Eyes
мед не се препоръчва преди 2 годинки заради ботулизма. за него био или обикновен няма значение, може да се зарази от всеки мед.
и аз взимам от тази суровата захар и се харесва в редките случаи на употреба  Whistling

# 1 143
  • Видин
По всички източници пише до годинка да не се дава. Кой съветва да не се дава до 2г  Rolling Eyes

# 1 144
Мед дадох на сина ми малко след годинката. Едно време като захранвах дъщеря ми срещах препоръки да се въведе след 3-тата годинка.

# 1 145
а въвела ли си меда и ако не, кога мислиш да го въвеждаш.аз мисля около година и половина примерно, но меда, който ще давам ще е истински(в смисъл, че баща ми има пчели и поне няма да се съмнявам в качеството), но до тогава и аз съм в чуденка какво за подслаждане да избера  Rolling Eyes
мед не се препоръчва преди 2 годинки заради ботулизма. за него био или обикновен няма значение, може да се зарази от всеки мед.
и аз взимам от тази суровата захар и се харесва в редките случаи на употреба  Whistling
Опасността от ботулизъм съществува до 1 годинка. Някои източници не препоръчват мед след годинка заради опасност от алергия, но не и ботулизъм.

# 1 146
Опасността от ботулизъм съществува до 1 годинка. Някои източници не препоръчват мед след годинка заради опасност от алергия, но не и ботулизъм.

И аз така знам, така съм го и въвела. Сега ще започна с пчелния прашец. Само дето не знам от къде да го купя - дали от пчелари или от магазин. Според вас кой би бил с по добро качество?

# 1 147
  • Пловдив

И аз така знам, така съм го и въвела. Сега ще започна с пчелния прашец. Само дето не знам от къде да го купя - дали от пчелари или от магазин. Според вас кой би бил с по добро качество?

От пчелар,естествено! Peace

# 1 148
Дайте някаква рецепта как да употребя пулпата от бадемово мляко? В някакво сладко или солено печиво, не на пастет, защото само аз ще си го ям.

# 1 149
Дайте някаква рецепта как да употребя пулпата от бадемово мляко? В някакво сладко или солено печиво, не на пастет, защото само аз ще си го ям.

Можеш да я метнеш във всякакво печиво, стига да не е много като процент от масата на печивото. ОБАЧЕ, пултата съдържа много мазнини; да я печеш, ще значи да опечеш и мазнините. Ако готвиш с мазнина, точи вариант няма да те притесни. Другото е да я сложиш в смес за крекери, които се сушат, а не се пекат.

# 1 150
  • Пловдив
http://news.plovdiv24.bg/190935.html
 От тук може да си вземете здравословни и натурални/надявам се/ продукти! Peace

# 1 151
Мег, мерси за идеите! Ако не я опека, трябва просто да я хвърля, както правех досега. Сушени крекери не знам. Два пъти пробвах, но пак само аз ги ядох, а килограмите ми хич нямат нужда от 200г ядки Twisted Evil Чудех се дали няма пускани рецепти за някакви кифли или соленки/сладки с пулпата.

# 1 152
Солей, можеш да пробваш тези, като вместо брашно сложиш от пулпата (с пулпа не съм пробвала):
http://www.kulinarno-joana.com/2009/12/5-gluten-free-vegetarian-recipes/ или
http://www.kulinarno-joana.com/2010/03/lime-and-mineola-curd-thumbprints/, като флейкса от киноа може да се смени с корнфлейкс или овес. ядки.

# 1 153
Вместо досадното запис, да попитам за челите тези книги за отзиви и препоръки:

"Здравословна кухня за деца- 52 брилятни идеи как да премахнем вредните храни"
"Хранене на детето от раждането до 3 - годишна възраст" от Хеда Уелфорд
"Здравословно детско хранене от 1 до 6 год"
"Храненето на детето" - 8 книги / Бон Апети /
"Мамо, нахрани ме правилно!" СофПрес

Чудя се коя да си купя, че всичките няма да мога  Simple Smile

# 1 154
Дай линкове, че аз по корицата се ориентирам дали имам дадена книга Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт