Здравословно хранене за децата - 3

• 107 673
  • 1 446
  •   1
Отговори
# 1 125
Ако даваш с банан, няма да се усеща.

Моята спирулина, а и водорасли, миришат на море. Но аз нямам проблем с тази миризма. Simple Smile
"Аз пък си мислех, че силно миришещите са по-добри, т.е. може би по-малко обработени."- Така е.

# 1 126
Моята не мирише на планктон. Пише, че не е обработвана с нищо и няма никакви добавки, ако може да се вярва.Има някаква миризма и вкус, които не са чак много приятни, но половин чаена лъжичка се тушира, като се смеси в друго. Докато например Норито направо вони.

# 1 127
  • Пловдив
Ами аз все още се колебая...щото ако купя/а си е съпичко/ а малкия ни щи да я приема Rolling Eyes
Та ще мисля още малко! Peace

# 1 128
ми ще я изпиеш ти. няма да се хвърли

# 1 129
  • Пловдив
ми ще я изпиеш ти. няма да се хвърли

Peace И да се подсиля аз,нали???! Wink

# 1 130
ми и ние сме хора, не само децата.

# 1 131
Крем ябълка със спирулина

1 голяма студена ябълка
4-5 орехови ядки
4 фурми, накиснати във вода от предния ден
1 чл прашец (1сл, ако е за възрастен)
1/2 чл спирулина
лимонов сок няколко капки или повече по желание
кокосови стърготини

Ябълката я беля и я режа на парчета, слагам малко вода според бледнера (ако блендерът ви става без вода още по-добре). Пасирам ябълката фино и после добавям една по една останалите съставки. Така се получава най-фина консистенция.
Пасирам всичко без стърготините. Сипвам в чаша и гарнирам с тях.
Може да се сложат 1-2 листа мента и също ще е добре на вкус.

# 1 132
  • Видин
Кажете марка хубава кафява захар (ама наистина да е кафява, а не боядисана)  Praynig

# 1 133
Аз си взех спирулината на ЗОЯ.БГ.
Давах вече няколко пъти и не се усеща, само "ястието" придобива лек оттенък  Simple Smile

п.с Пробвах в бананов шейк, сок, кисело мляко и една бърканица с овесени ядки.
Понякога слагам и по мъничко рошкови на прах. Не е лошо. Дори за себе си веднъж си направих нарязан банан с мед, поръсен със спирулина и рошкови. Хареса ми..

# 1 134
Аз си взех спирулината на ЗОЯ.БГ.
Давах вече няколко пъти и не се усеща, само "ястието" придобива лек оттенък  Simple Smile

Аз имам два вида - едната мирише много на водорасли (непоносима за мен миризма), другата не съм я отваряла още, но е точно от Зоя и твоят пост много ме обнадежди за нея! Ще взема да отворя нея, пък другата ще прибера за зор-заман...

# 1 135
  • Пловдив
Извинете,но какво е рошкови ? Rolling Eyes

# 1 136
Рошкови е растение; стритет му плодове са чудесен заместител на какото като цвят. На вкус не го докарва съвсем, но пък за десерти няма да направи впечатление дали е рожкови или какао. Предимството му е че няма кофеин.

# 1 137
аманита , в ДМ-а гледах био, но от тръстика,която май не беше кафява(на Алматура), предполагам, че в специализираните био маркети ще има голям избор, но в близост нямаме такъв.А пък за меда бях чела, че няма кой знае какви полезности.е, в  сравнение със захарта има, но по принцип-не.

# 1 138
  • Видин
И аз гледах тази в ДМ - симпатична ми изглежда. Ние си нямаме био магазин. Май ще заложа на нея, поради липса на избор  Rolling Eyes

# 1 139
а въвела ли си меда и ако не, кога мислиш да го въвеждаш.аз мисля около година и половина примерно, но меда, който ще давам ще е истински(в смисъл, че баща ми има пчели и поне няма да се съмнявам в качеството), но до тогава и аз съм в чуденка какво за подслаждане да избера  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт