Здравословно хранене за децата - 3

  • 107 093
  • 1 446
  •   1
Отговори
# 1 245
  • Мнения: 1 849
Давала съм от Омега 3-6-9 и добре ни се отрази, особено есено-зимните месеци. Но давах 1 месец, после почивка - 1 месец и пак давам.
За мен рибеното масло, произвеждащ се най-често от дроба  на риби, е филтър на морета и океани и опсните елементи натрупани там.

# 1 246
  • Мнения: 2 654
Az davam eskimo prez zimata.

# 1 247
  • Мнения: 3 066
Не давам рибено масло,но поне 2 или 3 пъти в седмицата се яде мазна риба-сьомга,скумрия,пъстърва,херинга или тон ! разчитам на естествените източници на витамини за повечето неща,а химията не е за деца а и за възратсни,но това е друга тема !

Последна редакция: вт, 21 сеп 2010, 22:47 от tanyatais

# 1 248
  • Мнения: 2 654
E, I nie jadem mazna riba, no davam I eskimo.

# 1 249
  • Мнения: 7 803
Давала съм от Омега 3-6-9 и добре ни се отрази, особено есено-зимните месеци. Но давах 1 месец, после почивка - 1 месец и пак давам.
За мен рибеното масло, произвеждащ се най-често от дроба  на риби, е филтър на морета и океани и опсните елементи натрупани там.
тези които са от черен дроб съдържат и витамин а. затова взимам такива без
тук има много инфо по въпроса
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=422612.135

# 1 250
  • Мнения: 1 849
Много сме говорили за Е-тата, но ето тук един добре представен пример за много уважаваната и предлагана като "най-чиста" шунка:
http://roadside-inn.blogspot.com/2010/09/000.html, да уточня че такова е съдържанието на всички шунки, а не само на произведената от тази фирма  Close

Колкото до добавката - да уточня, давах защото малкия имаше определен дефицит, а не че постоянно давам някакви добавки, просто за поддържане.
Разбира се, че е по-добре да се набавя от храната, дори и само че под формата на добавка не винаги се усвоява пълноценно, а и си е химия!
А и риба почти не ядем, веднъж на 2-3 месеца... не обичаме.

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 09:43 от M_Nik

# 1 251
  • Мнения: 277
здравейте, някой позлвал ли е естествения подсладител 'стевия'
искам да си поръчам, за да мога да правя на детето някои кексове, защото сега иска да хапва от тези на баща си, а те, макар и с по - малко захар, са все пак със съдържание на бяла захар

# 1 252
  • Видин
  • Мнения: 4 991
Аз ползвам за детето. Доволна съм  Peace

# 1 253
  • Мнения: 682
Стевията не става за термична обработка.

# 1 254
  • Мнения: 277
благодаря
какво става при термична обработка - не е сладко или някакъв вреден процес?
чудя се дали мога да използвам агавето по някакъв начин за подслаждане на сладкиши, то не е без въглехидрати, но поне гликемичния индекс е нисък

# 1 255
  • Мнения: 682
благодаря
какво става при термична обработка - не е сладко или някакъв вреден процес?

Губи сладостта си, дори нагарча... веднъж така изхвърлих кекса, който бях направила. Ако се разтърся съм сигурна, че и вреда ще намеря.  Whistling

# 1 256
  • Мнения: 1 849
Не ползвам стевия, но видях това:
http://stevia.blog.bg/hobi/2010/05/30/steviiata-vyprosi-i-otgovori.554178
иначе и други хора казват, че нагарчал кекса  newsm78

# 1 257
  • Мнения: 1 849
Да раздвижа темата  Simple Smile предполагам знаете повечето неща:
http://bio.bg/index.php?p=84&l=1&id=734

# 1 258
  • Kyustendil
  • Мнения: 100
Да раздвижа темата  Simple Smile предполагам знаете повечето неща:
http://bio.bg/index.php?p=84&l=1&id=734

Направо съм потресена от това, което прочетох! Много ценна информация! Благодаря ти, че я сподели!!!  bouquet

# 1 259
  • UK
  • Мнения: 13
Благодаря, че ми напомни за този сайт. На мен ми харесва това, много познато. http://bio.bg/index.php?p=84&l=1&id=752

Общи условия

Активация на акаунт