Здравословно хранене за децата - 3

• 106 935
  • 1 446
  •   1
Отговори
# 1 200
Таня, мерси за книгите! Първата обаче виждам, че е за бебета и деца. Мен ми трябва книга с рецепти за цялото семейство. Аз готвя заедно за всички ни. Втората става ли и за възрастни?

# 1 201
И тук въобще не става въпрос за веганство, суровоядство или някакви по-алтернативни неща.
Да, трябваше да уточня, че хич не клоня в тази насока като написах: Боклуци децата ядат навсякъде по света, за жалост.
Говоря за елементарни неща, които могат да се спазват и да не ядат децата.

# 1 202
  • Пловдив
В нашата градина също не дават вафли,кроасани и т.н. И ма поне 1 седм. овесени ядки,плодове също!А ...неможах да разбера кое е вредното при солетите,че някой ги спомена?

Аз също искав детето ми да се храни с полезни неща,но няма как да стане!А и защо трябва да го лишавам напр. да "опита" на месеца веднъж кроасан?И защо да не си празнува РД в градината?На моя син там са му повечето приятелчета...нали изкарва цял ден с тях?А и това е един миг радост за цялата групичка дори.
И аз не одобрявам яденето на кренвирши и др.гадости от сорта.

А за храненето отделно т.е. всеки да си носи...какво да кажа-едвали ще стане тук,а и аз не съм съгласна.Все си мисля,че това "възпитание" да не иска от другите-ОК,но и да не дава... Rolling EyesНяма ли да стане егоист-ще гледа само себе си...а децата наоколо?

Незнам...за мен е рано още да говорим,че в БГ има нещо Био и е истинско!За мен такова е като си набера доматите от двора на баба! Grinning

Успех на всички мами!

# 1 203
И като почнат в градинките, а и не само - ''Ама да и дам само едно да пробва?'' И като почнат да и тикат и да я подканват да си взима ... По сто пъти обяснявам на майките, че тя не яде такива боклуци... Добре, че гледам да избягвам такива места. А и за сега моето дете не иска от деца, които държат пакети с нещо. Единствено солети, ако са раздавали съм и давала. Иначе, аз също я уча, че не се яде от на другите деца боклуците Simple Smile

# 1 204
В нашата градина също не дават вафли,кроасани и т.н. И ма поне 1 седм. овесени ядки,плодове също!А ...неможах да разбера кое е вредното при солетите,че някой ги спомена?

Аз също искав детето ми да се храни с полезни неща,но няма как да стане!А и защо трябва да го лишавам напр. да "опита" на месеца веднъж кроасан?

А за храненето отделно т.е. всеки да си носи...какво да кажа-едвали ще стане тук,а и аз не съм съгласна.Все си мисля,че това "възпитание" да не иска от другите-ОК,но и да не дава... Rolling EyesНяма ли да стане егоист-ще гледа само себе си...а децата наоколо?
Коя е тази градина?

И защо да няма как детето да се храни с полезни храни? Ако вие му давате добър пример, предполагам, че ще му се изградят добри навици. И защо пък трябва да опитва кроасан?? Не може ли вие да му предложите по-добра алтернатива?? Тук не става въпрос децата да растат под похлупак, а да им покажем кое е хубаво и кое не, да им предложим здравословни алтернативи на масово разпространените боклуци и да ги научим да подбират храната, която ядат! Разбира се, че като пораснат примерно ще пробвам някоя щуротия, но тогава сами ще могат да преценяват до някъде (благодарение на нашите усилия), а и ще знаят, че има друга вкусна алтернатива.

И какво значи да не дава? Ти само с храната ли можеш да го научиш да не е егоист? Можеш да го учиш примерно да си споделя играчките, да играе в колективни игри и т.н.
Освен това не искам други деца да дават храна на моето. Както и доста от майките около мен.

# 1 205
Аз съм съгласна да се дават само прости неща в градината без много обработка, тоест купуват се само натурални продукти и се готвят максимално просто. Не струва кой знае колко пари да се нареже една салата според сезона, стотинки някакви. Да се правят овесени и други ядки, ориз, леща, боб, грах, картофи, задушени зеленчуци, супи, тиква, печени тиквички, по една филия пълнозърнест хляб.
В Германия в едната градина, където ходихме, за следобедна закуска им режеха каквито плодове имат в едни купички и всеки да си взема. Отеделно им режеха хляб на лентички и ако някой е по-гладен, можеше да яде хляб. Все е по-добре от вафла или меденка.
Peace
При нас например сме се разбрали всеки ден да се носят плодове от родителите (редуваме се) и в 10 часа се дава на децата по някакъв плод. Например 1/4 ябълка (круша) или 1/3 банан или чепка грозде се пада на дете, не е нещо което да затормози обяда - в 12.30 часа, а даже възбужда апетита. Правим го и защото сутрин голяма част от децата почти не закусват и към 10 часа са си много гладни. А от градината не са длъжни да осигуряват плодове за децата. А и за плодове ХЕИ няма забрана.
Положителното е, че доста деца, които иначе не ядат особено плодове са им харесали и искат и вкъщи така  Simple Smile

# 1 206

Зависи от солетите. Обикновените разградски например само солта и консервантите са им кусурите, но другите са с гадния глутамат овкусени.
А за кроасаните - не съм от майките, които стриктно ограничават децата, давам и шоколад, и сладичко в разумни количества, но кроасаните ги недолюбвам и избягвам. И изобщо всичко, съдържащо маргарин. Ето затова: http://www.aktivnipotrebiteli.bg/?p=722.

# 1 207
За солетите: Всеки може да прочете съдържанието отзад и да си провери Е-тата в нет; дажи и да няма сол, агетът за залатистата коричка не е нещо което бихме искали да ядем дори ние. Има и без този агент, но пък с мазнина, също не е добър вариант.
Получавали са ми се отлични солети с амарантово брашно, моркови и чушки (смлени), само не мога да ги докарам толкова тънки...

# 1 208
  • Пловдив

Зависи от солетите. Обикновените разградски например само солта и консервантите са им кусурите, но другите са с гадния глутамат овкусени.
А за кроасаните - не съм от майките, които стриктно ограничават децата, давам и шоколад, и сладичко в разумни количества, но кроасаните ги недолюбвам и избягвам. И изобщо всичко, съдържащо маргарин. Ето затова: http://www.aktivnipotrebiteli.bg/?p=722.

Е,да де и аз това казвам,но мамите "по-горе" не могат да ме разберат!!!Както и да е!Много Ви се радвам как успявате с толкова малки деца 2-3г....да ги учите на такъв "ред"!

Peace

# 1 209
Аз съм ставала свидетел на потресаваща случка с една майка, която наби 1,6 месечната си дъщеря, че била дебела, защото само "набивала Помбер"(цитирам)  Tired
Да, детето само е отишло и си е купило чипса.

Тъй като сме през няколко блока и се засичаме ежедевно, видях детето й с близалка в уста.  Не съм от хората, които ще започнат да раздават съвети за храненето, всеки да си гледа детето както иска, но явно по погледа ми е проличало (от близалки, желирани бонбонки наистина се потрисам), защото каза : "Ами какво да я правя като го види и иска".
Моето не иска, тя дори не знае, че това става за ядене.
Наистина вярвах, че майките хранещи децата си безразборно са изключения, а не правило.

# 1 210
Мег продават преси за спагети - слагаш тестото и излизат спагетки ... няма ли дастане за солетки Simple Smile
В градината ги хранят добре ... и аз не разбирам преценяването на градината по порциите месо. Аз гледам да има пове че възпитателки, игри, спорт и по-малко деца в група ... в същност гледам детето да е спокойно. Пък месо и в къщи може да яде ако иска.
И тук въобще не става въпрос за веганство, суровоядство или някакви по-алтернативни неща.
Да, трябваше да уточня, че хич не клоня в тази насока като написах: Боклуци децата ядат навсякъде по света, за жалост.
Говоря за елементарни неща, които могат да се спазват и да не ядат децата.

хубаво е да се уточнява, защото аз правилното хранене не го разбирам като специална диета на хранене, а именно като хранене с хубави пресни, качествени и естествени продукти ... да не помисли някой , че темата е само за деца на специални дитети на хранене и да не се включва Hug

Самсара и аз гледах в една тема една майка с дете с повишен холестерол да се чуди дали да се връзва на лекарката да ограничи снаксовете , не можело толкова елементарна да е причината  Rolling Eyes

# 1 211
Мег продават преси за спагети - слагаш тестото и излизат спагетки ... няма ли дастане за солетки Simple Smile

Има Simple Smile Ама цените им ме спират засега... Освен ако не си видяла нещо в ТСМ или някой квартален магазин на по-приемлива цена. Сподели, моля  Praynig Иначе наистина ще стане отлично за целта.

# 1 212

Има Simple Smile Ама цените им ме спират засега... Освен ако не си видяла нещо в ТСМ или някой квартален магазин на по-приемлива цена. Сподели, моля  Praynig Иначе наистина ще стане отлично за целта.

не помня вече - свекито се прехласваше по такава машина като беше на гости, но си тръгна без нея . ще погледна и ще пиша, ако видя нещо . На тцм нещата трайни ли са? Имам в предвид не се ли чупят бързо?

# 1 213
  • Пловдив
Тъй като сме през няколко блока и се засичаме ежедевно, видях детето й с близалка в уста.  Не съм от хората, които ще започнат да раздават съвети за храненето, всеки да си гледа детето както иска, но явно по погледа ми е проличало (от близалки, желирани бонбонки наистина се потрисам), защото каза : "Ами какво да я правя като го види и иска". цитат

Аз също обяснявам,че това не е полезно или измислям нещо на момента,за да се разминем с купуването,ако има такъв случай!
И също Не одобрявам майки като тази описана по-горе в цитата!Но има хора и "хора"! Peace

# 1 214
Veri, ti me zashtiti! Oceniavam go :)niamah v predvid teb.

Общи условия

Активация на акаунт