За здравното осигуряване

• 46 517
  • 575
  •   1
Отговори
# 225
В декларацията не пише за глоби. Но пишейки датата, ти се подписваш, че от тази дата дължиш сумите за ЗО.

# 226
а крайна дата???????самоосигурявал си се миналата година един месец и след товяа имаш работодател, който го прави.Подаваш декларация, яе си запоянал 10 месец, ама 11 вече не се самоосигуряваш...Тогава каква точно Отговорност Носиш мамка му!!!???Дължиш от тази дата, до гроб ли?Как?Не го разбирам, хора..... ooooh!

# 227
Момичета,кажете моля ви къде се намира точно банката във НАП-Варна.В един общ вход ли е с гишетата или някъде от страни.А бланките za плащане в брой т.е вносните бележки могат ли да се вземат от там или трябва да се купят предварително?

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 14:43 от Живанк@

# 228
За банката не знам къде се намира във Варна, но вносните бележки се взимат от гишето и са безплатни.

# 229
Без здравна карта няма чужбина

Наказание за гражданите, които не ползват правата си

Да питам : Вярно ли е, че ако си записан в Бюро по труда /ако се казва така/, не дължиш осигуровки?

# 230
Само за периода на получаване на обезщетение

# 231
Коледна фея, мерси   bouquet
А може ли да си записан, без да получаваш обезщетение?
И какви са условията, да получаваш обезщетение?
В момента разглеждам това, но не мога да намеря инфо.

# 232
  • Varna
Добре бе мам-му, здравните услуги не са данък. И за услуги ли ще ни налагат глоби #Cussing out
Бе тез ненормалници скоро ще искат да плащаме глоби и че не ползваме химическо чистене newsm78 или шивашки услуги....

# 233
Извинете ,че задавам вьпроса си тук.Бях личен асистент на детето ми на граждански договор.Питах в социални когато го подписах дали ще ми се плащат здравни.Отговора им беше,че те ги поемат,но в НОИ няма постьпила информация за тези месеци.Страх ме е да не остана без здравни осигуровки.Ще ходя утре да питам отново,но ще сьм благодана, ако някой знае нещо да сподели.

# 234
жив кахър си е това здравеопазване! smile3511

# 235
 И аз имам едно въпросче - след като ми изтече майчинството се записах на борсата и в продължение на 4 месеца ми плащаха обезщетение( този месец ми беше последното плащане) и съответно и ми внасяха здравните вноски. От този момент започвам да се самоосигурявам , но смятам да продължа да се подписвам на борсата, защото някъде чух, че в този случай заплащаш здравноосигурителната си вноска в половин размер - някой знае ли дали има такова нещо в действителност? newsm78

# 236
  • Абсурдистан
защото някъде чух, че в този случай заплащаш здравноосигурителната си вноска в половин размер - някой знае ли дали има такова нещо в действителност? newsm78

Няма такова нещо!

# 237
Коледна фея, мерси   bouquet
А може ли да си записан, без да получаваш обезщетение?
И какви са условията, да получаваш обезщетение?
В момента разглеждам това, но не мога да намеря инфо.
Може, да, получаването на обезщетение зависи от трудовия стаж и по какъв член и кога си била освободена от работа
Виж на страницата на инспекцията по труда или на тази на бюрото по труда

# 238
# 239
Точно по темата и е.
Недоумявам тия малоУмници как си представят нещата?Дали се включва и хранодена вътре?Недай си...Да не ти се налага и в болнично заведение да влизаш!

Общи условия

Активация на акаунт