За здравното осигуряване

• 46 679
  • 575
  •   1
Отговори
# 420
Днес една колежка ме стресна със следното:
Ако работим на две места, то трябва да и плащаме и от двете здравните вноски Shocked
И беше адски убедена.
Не намирам никаква логика.
Работя и на трудов, и на граждански договор.
Плащам си осигуровки и здравни вноски само по трудовия.
В крайна сметка аз съм един човек и няма как да ползвам 2 пъти здравните си осигуровки в случай на нужда,нали Laughing?

# 421
  • София и там където не се пуши
Ами плаща се на сума, като например не върху наеми, но има максимум който може да се плаща. Ако работи човек на две места и да доплаща се, доколкото знам, но това като се подава декларацията го проверяват и доизчисляват.

# 422
здравейте,някой пускал ли е декларация по пощата да ми даде точен адрес ще пускам декларация-7/за здравните осигуровки/,че в нашето данъчно и три дни да се редя  няма да я подам.

# 423
С мъжа ми живеем в Испания от 5 месеца. Прибираме се на 06.03.2010 - след крайния срок за подаване на декларация 7 и за плащането на осигуровките за тези месеци. Какво правиме в такъв случай?  newsm78

# 424
Плащате ли си здравното в България  newsm78. Като се приберете, ще си питате и ще си подедете декларацията. Този срок е за неработещите и плащащи здравно.

# 425
Искам да попитам дали от банката(Райфайзен) могат да ми издадат дубликат на платежно нареждане за здравно осигуряване,защото не мога да  намеря копието,което ми дадоха след като заплатих здравните си осигуровки за минали дати.Трябва ми,защото си заплатих здравните за минал период,но в сайта на НАП ми дава,че съм с прекъснати здравни и месеците си седят в графата  2009.Благодаря,колежки! Simple Smile

# 426
Искам да попитам дали от банката(Райфайзен) могат да ми издадат дубликат на платежно нареждане за здравно осигуряване,защото не мога да  намеря копието,което ми дадоха след като заплатих здравните си осигуровки за минали дати.Трябва ми,защото си заплатих здравните за минал период,но в сайта на НАП ми дава,че съм с прекъснати здравни и месеците си седят в графата  2009.Благодаря,колежки! Simple Smile

Би трябвало да могат, съответно доколкота знам, услугата се заплаща.

# 427
То е ясно,че ще се заплща,само да стане работата.

# 428
  • някъде
С мъжа ми живеем в Испания от 5 месеца. Прибираме се на 06.03.2010 - след крайния срок за подаване на декларация 7 и за плащането на осигуровките за тези месеци. Какво правиме в такъв случай?  newsm78
няма ли кой да ги подаде и плати от ваше име?

# 429
Zdraveite imam vapros s koito 6te vi hvarlia v muzikata nai - veroiatno...v saita na NOI biah s prekasnati prava...biah platila po bankov pat no mesecite si sediaha mnogo vreme kato neplateni...posle me osiguriavaha,za6toto raboteh...onezi meseci si sediaha...ot izvestno vreme sam bez rabota i ne sam se osiguriavala..oba4e sega otkakto minahme kam NAP se vodia osigurena i mi e pateno vsi4ko...e kak stava taia rabota uma mi ne go pobira...niakakvi idei...kade e skrita bombata... Shocked  bouquet

# 430
Elizabet, а случайно да си на борсата  newsm78 .

# 431
ne ne sam...v ka6ti sam ...gledam si edna malka advokatka....  bouquet

# 432
ne ne sam...v ka6ti sam ...gledam si edna malka advokatka....  bouquet
Ами на майките до ... год възраст им плаща държавата вноските  newsm78 .

# 433
advokatkata e na 4 i polovina po4ti...zatova e i takava...barborana ama s dokazatelstva...abe niama logika...niama...pone za men...

# 434
kato gi vnasiam sam neosigurena v NOI...kato ne gi...i starite deto uj ne mojeha da gi nameriat...sam osigurena v NAP....DA jivee NAP...egati parodiata... Shocked

Общи условия

Активация на акаунт