качествен вентилатор за баня

• 13 064
  • 13
  •   1
Отговори
Мили майчета, искам да сменя вентилатора на отдушника в банята.
Има български - евтини, италиански на средни цени и немски за около 100 лв.

За мен е важно И да е тих!
Имате ли опит? От кои сте доволни? От кои не?

# 1
ММ е нашият в банята на ф 100, тих е но слабо дърпа, тоест не го препоръчвам.

# 2
Полски, Елпласт, ама доста шумни  Sick
Но преди 5-6 години нямах голям избор.
Пък за сега не ми се подменят все още, а и си работят нормално.

# 3
В банята ни е български-доволна съм от него и е безшумен.А в тоалетната е полски-не ти го препоръчвам,много е шумен.Но предполагам ,че немските са най-добри. Дано някой  пише за тях.

# 4
  • Пловдив
За вентилаторите е важен и моделът - най-добре е да е с клапа, да не връща обратната миризма и пр. От българските най-добри са на ММ Моторс с клапи и с гаранция. Но имай предвид, че те в началото са безшумни, но след около 3-4-5 год. просто са за подмяна. Не случайно гаранцията им е в работни часове /мисля 3000ч/. Peace

# 5
  • София
Тези на ММ са боклуци. Бях се взела с датчик и таймер, даде дефект още преди да е монтиран, добре, че майсторът го пробва. Смениха ми го и взех обикновен, пак на ММ. Много е слаб, за нищо не става, ще си търся по-мощен.

# 6
  • София
Ние купихме испански с клапа- САТА, по съвети, които прочетох тук, във форума  Wink. Едни от най-безшумните са.

# 7
ММ е нашият в банята на ф 100, тих е но слабо дърпа, тоест не го препоръчвам.
Зависи от кубатурата на банята. Нашият е такъв и съм доволна.  Peace

# 8
  • Варна
Смених бълг.с немски и съм по-доволна, шумен е, но изсмуква добре и не ми тече вода по стените на банята.  Взехме най-мощния - дебита му е 130 куб.м. за час за 150 лв от Практикер. Имаше и друг на същата фирма с дебит 100 куб.м. в час за цена 100 лв.

# 9
Благодаря з отзивите, момичета  Simple Smile
До момента решавам да изключа полските от състезанието. Бг или немски ( задължително с обратна клапа) - може би ще се включи още някой с мнение?

# 10
VENTS  MAL - някъде около 45-50лв струва. Украински е, с автоматична вградена клапа и 5 години гаранция. Производителят е украинска фирма "Vents". В София намери магазин на "Джия 2001", там ги продават.

# 11
  • София
А вентилаторите, които коментирате електрически ли са или обикновени. Извинявам се, ако ми е тъп въпроса, но като ми прави тоалетната, майстора изхвърли стария и сега зее една кръгла дупка и не знам какво да купя за там. Няма изведени жици.

# 12
Какво ще рече обикновени ? Ако имаш предвид на собствена тяга, то аз лично не мисля, че такова нещо може да е от полза. Повечето са електрически.

# 13
  • Пловдив
А вентилаторите, които коментирате електрически ли са или обикновени. Извинявам се, ако ми е тъп въпроса, но като ми прави тоалетната, майстора изхвърли стария и сега зее една кръгла дупка и не знам какво да купя за там. Няма изведени жици.

Вие просто сте имали една решетка - с перка, която се завърта сама. А тези вентилатори, за които говорим са електрически. За такъв трябва да си пуснете отнякъде ток (прим. от ключ за осветление или контакт) и те наистина дърпат лоши миризми, врага и прочие.

Общи условия

Активация на акаунт