В помощ на кандидат-осиновителя

• 294 266
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 225
  • София
обади се на социалните и ги питай тях Peace

# 226
Здравейте момичета Simple Smile искам да ви питам нещо- знае ли някоя от вас, сега, след като след месец ми изтичат документите за осиновяване, какво трябва да направим , за да ги подновим- правим отначало изследванията, свидетелство за съдимост, препоръките и т.н. и след това нов протокол ли се прави от социалната работничка , като нови кандидати ли се вписваме в регистрите, пак ли имаме проверки от социалните ? В общи линии май това ме интересуваше Simple Smile  Hug бих се радвала ако някоя от вас ми отговори Simple Smile

Дзвер добре ти е отговорила, най- добре се обади на социалните, но побързай, за да може да си запазите номера под който сте вписани, така ще направите само изследванията и няма да ви проучват отново. Ние в момента сме сред чакащите за второ дете, за няколко дни пропуснахме две годишния срок и ни изготвяха нов доклад. Успех!

# 227
обади се на социалните и ги питай тях Peace

Обаждах се Simple Smile тя ми каза , че щяло да ми дойде писмо, в което ме предупреждават ,че срока изтича и след това ние ще трябва да започнем да вадим необходимите документи. Мен обаче точно това ме накара да пиша тук, защото докато чакам да дойде писмото... нищо не се знае... ама май пак ще звъня, поне да ми каже какво е нужно да извадим, пък документите все пак дали ще са с няколко дни по-рано извадени не им пречи кой знае колко Simple Smile благодаря ви все пак   bouquet

# 228
  • София
Да, помня, че и на нас ни пратиха писмо - аз на ваше място бих извадила документите и като дойде писмото - при социалната, успех  Peace

# 229
Да, помня, че и на нас ни пратиха писмо - аз на ваше място бих извадила документите и като дойде писмото - при социалната, успех  Peace
  Hug И аз това мисля,че ще е най-правилното в случая Simple Smile мъжът ми беше малко скептично настроен относно предварителното изваждане на документите Simple Smile , имах нужда някой да ми каже ,че мисли като мен   Wink Лека вечер от мен и благодаря  bouquet

# 230
  • София
В писмото пише, че вече е изтекъл 2 годишния срок, а не че предстои да изтече. Така че си набавяйте документите преди да дойде крайният срок. Peace

# 231
  • София
Странно, в нашето пишеше, че изтича след месец и ако искаме да го продължим трябва....

# 232
  • пловдив
да всичко ноново, но ако успееш до датата на изтичане да събереш документите ще си запазиш номера. ако ли не ще ти дадат нов номерза вписване в регистъра

# 233
Добро утро Simple Smile ясно е , че ще трябва да се разбързам с изваждането на документите, но въпроса ми е - всички,които изваждах първия път ли трябват и сега - преснимани лични карти, нотариалния акт на дома ни, пак ли ми трябват препоръки...това не знам и затова още се чудя ако тръгна ,какво да направя ? Благодаря ви момичета и се извинявам за тъпите и досадни въпроси,но и да звънна на социалната едва ли ще ми се даде точен отговор Hug

# 234
  • София
Личните карти и нотариалният акт се снимат за 2 минути, така че вади документите, които се издават от институциите, пък после ако трябва ще снимаш и нотариалния акт. Личните карти не са ли ви сменени - ако са, най-вероятно и те ще трябва да се представят

# 235
С оглед защитата на личните ви данни и лична сигурност:

за ксерокопията на лични документи и нот. актове е ВАЖНО,  на ръка да напишете
"Вярно с оригинала. Да послужи пред РДСП град ....., във връзка с осиновителна процедура"

Гледайте текста на ръка да попадне поне  върху част от фотокопието. Така евентуална загуба или злоупотреба по-трудно ще бъде извършена

Успех  Peace

# 236
  • Някъде в България
Вадят се всички документи наново. Нов доклад се пише, нови препоръки, нови документи за изискванията ви. Не съм сигурна, че си губиш номера, но в писмото ни пишеше,че срокът изтича едикога си и ако желаем да ги подновим трябва да са до едикога си/някакъв срок/. Това е, действайте щом е останал месец! Успех! Wink

# 237
  • София
Отново различни неща в различните дирекции. Не мога да разбера защо работите в Бг не са еднакви навсякъде?  33uu

# 238
 Благодаря ви момичета Simple Smile а за БГ ... нищо не може да ме учуди вече  Hug

# 239
олеле, изчетох последните ви постове и останах с впечатлението, че много често изтичат двете години, преди да е намерено дете, моля кажете ми че не е така Sad

Общи условия

Активация на акаунт