В помощ на кандидат-осиновителя

• 294 276
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 210
Мисля ,че няма да е проблем .Ние като получихме писмото нямаше предварително насрочена среща, а само телефон и лице за контакт .Срещата се състоя когато на нас ни беше удобно.

# 211
Благодаря много  Hug... Макар че все пак май ще се опитам да направя и невъзможното. Моля ви, стискайте ми палци... Ще имам нужда от много положителна енергия.

# 212
  • София
Стискаме  Grinning

# 213
  • Вън от пространство и време
Момичета, имам писмо за детенце от Добрич. Получих го току що, а утре в 10,00 ч. трябва да бъда на информационна среща там, а нямам личен автомобил и не знам дали ще успея да се справя с влакове и автобуси. Някой има ли идея какво може да се случи, ако се обадя утре сутринта по телефона за мъничко отлагане на срещата?

В Добрич са много симпатични и разбрани социалните. Обади се утре да се разберете за друга среща. Не вярвам да има проблем.
Дано това е вашето детенце!  Praynig  Hug

# 214
  • София
И от мен стиснати палци Praynig

# 215
  • у дома
Ели,дано това е твоето дете  Praynig

# 216
  • Някъде в България
Ели, тая среща може да бъде отложена и да се разберете по телефона за кога. Просто при предлагането на конкретно дете са длъжни да поставят някаква дата и час. Ние не успяхме да отидем и се обадихме, за да се уточним. От получаване на писмото/датата/ започва да тече едномесечният срок. Успех! Дано това е вашето дете! Hug Hug Hug

# 217
Здравейте момичета,
от скоро съм във форума, всъщност от вчера newsm03, но Ви чета отдавна.
Бих искала да попитам дали има мами от Бургас, които са минали вече през всички етапи или още са в процес на осиновяване.
Ще им бъда благодарна ако споделят опита си с нас.

# 218
Здравейте.
Имам въпрос относно осиновяване на дете от сам родител - има ли някаква законова пречка в Бг ако кандидат-осиновителя не е семеен. Извинявам се, ако въпросът ми звучи неясно или неадекватно.

# 219
Няма! Аз съм такава и познавах още няколко като мен. Дерзай Peace

# 220
  • пловдив
извинете за нахлването в темата но незнам какво да правя и търся съвет. на 20 12 ходих да гледам момченце на 4 месеца мислех че като го видя и ще се разтопя но маи нещо се сбърка не почуствах нищо ама нищо бях като дъво сигурно това нее моето бебе и затова а ако трябва да откажа как да го направя какво да пиша в отказа . моля за съвет благодаря предварително

# 221
  • София
   Виждам, че никой още не ти е отговорил, а не ми се щеше да съм аз. Какво искаш да почувстваш към непознато дете - това е осиновяването. Обичта понякога идва веднага, но по-често после. В този момент си толкова стресирана от това, че трябва да взимаш решения за цял живот. Преценяваш, че това е много голям шанс - толкова малко бебе, което много по-лесно ще те приеме, няма дефицити от дълъг престой в дом, здраво е (надявам се) - колко такива предложения може да имаш. Да, ако наистина, въпреки всички доводи на разума, имаш вътрешна съпротива пишеш отказ по-бързо, за да не бавиш детето и да може по-бързо да го предложат на друго семейство (аз също съм отказвала дете), като пишеш в отказа какво те смущава. Успех през новата година и дано усетиш топлината на майчинството през нея!  Gift

# 222
Може би при всеки е различно.Ние като отидохме на първа среща и като я видяхме знаехме че това е нашето дете.Веднага говорихме със социалният работник и задействах ме нещата.Вече 4,5г. се радваме на това съкровище.Сега отново сме кандидат-осиновители и чакаме с нетърпение сестричката или братчето.

# 223
Elisa според мен ти просто се страхуваш. Mr. GreenНали това чака?! ThinkingИ според мен си чакала достатъчно дълго,така че трябва да решиш.Любовта идва с грижите за детето,с безсънните нощи,със страха да го наслушваш дали диша когато е болно,с усмивката която грейва на личицето когато вече е по добре и т.н.Нашето момченце беше на същата възраст когато го видяхме за първи път.Идеална за осиновяване.И мен ме беше страх дали ще се справя.Моят съвет е-Не чакай а го гушни и след 2месеца ще си говорим дали го обичаш.Гаранция!!! Hug

# 224
Здравейте момичета Simple Smile искам да ви питам нещо- знае ли някоя от вас, сега, след като след месец ми изтичат документите за осиновяване, какво трябва да направим , за да ги подновим- правим отначало изследванията, свидетелство за съдимост, препоръките и т.н. и след това нов протокол ли се прави от социалната работничка , като нови кандидати ли се вписваме в регистрите, пак ли имаме проверки от социалните ? В общи линии май това ме интересуваше Simple Smile  Hug бих се радвала ако някоя от вас ми отговори Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт