В помощ на кандидат-осиновителя

• 294 290
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 195
Ами не ми предложиха, аз даже попитах струва ли  нещо това което дават, те не и така.

# 196
Искам да задам един деликатен въпрос към кандидат- осиновителите, освен регламентираните държавни такси, налагало ли ви се е да заплащате други суми "под масата"?

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 23:23 от Meri 4

# 197
Не, никога.

# 198
не , дори се учудих че платихме само таксата в съда 25 лв. + 2,50 такса, някой момичета бяха казали че ,са плащали по 150 лв. мисля че беше

# 199
  • Някъде в България
Не. Само таксите в съда и при нотариуса.

# 200
Искам да задам един деликатен въпрос към кандидат- осиновителите, освен регламентираните държавни такси, налагало ли ви се е да заплащате други суми "под масата"?
не, дори не са ми търсили!а и аз не бих дала

# 201
  • у дома
не , дори се учудих че платихме само таксата в съда 25 лв. + 2,50 такса, някой момичета бяха казали че ,са плащали по 150 лв. мисля че беше
Тия 150лв.се плащат ако съдията реши,че детето има нужда от особен представител(така мисля се казваше,ако греша да ме поправят юристите)
пп и да е платил някой няма да каже...

# 202
  • Някъде в България
Така е. Аз лично познавам хора, които са си "купили" детето. Когато чакахме година и повече и поразпитах тук - там познати, се оказа, че срещу добра сума и съответните хора можело изобщо да не се чака за дете. Тогава им казах, че може, но ще бележа парите. Много се ядосах. Все едно си купуваш месо. Shocked Адски гадно ми стана за горките мъничета. Мисля, че все още някъде действа и втория начин, но май това е навсякъде в България, за съжаление. Sad

# 203
еми да на сила нищо не става, я нека си е по съдба!Пари не са ми търсили както казах преди, но  искаха с връзки да ми предложат, но аз отказах!

# 204
не знам какво да правя , нашата социално каза,че в настоящия семеен кодекс изрично е упоменато че решението на съда не се предоставя на осиновителите защото в него се съдържат данни и за биологичните родители. преписка получават само РДСВ-то и въз основа на него ни дават писмото за изписване на детето.От НОИ  искали преписката, документ за дата на вземане на детето и свидетелство за раждане.Не знам ако им дадем само дата и номер на делото дали ще е достатъчно вместо препис.Помагайте.

# 205
  • София
   Ти си страна по делото - как няма да ти дадат решение по делото! Освен това, като страна по делото имаш право да прочетеш всички документи преди делото, включително и всички тези данни, та какво ще крият от тебе. Отиваш когато си искаш в съда и подаваш молба, че като страна по делото искаш препис от решението колкото броя искаш да си платиш и те ти ги издават.

# 206
  • Някъде в България
katri е права. Социалната ти говори глупости. Прочети в КСО какво се изисква при осиновяване, за да се излезе по майчинство. Самата декларация, която попълваш има графа за това какво прилагаш. Как ще докажеш, че детето е твое. Трябва да искаш препис. В него не пишат данни за биологичните родители на детето. Социалната ти явно не е в час. Гледай да е с мокър печат. Мисля, че и Мираета е обяснила някъде по-горе. Не се оставяй! Naughty

# 207
  • София
   А и за да ти издадат свидетелство за раждане с новото ЕГН искат решението и го издават въз основа на него. Това ти е изобщо документа, че съда ви го е присъдил и вие сте родителите!

# 208
Колкото за свидетелството за раждане , по служебен път ще пратят решението от съда.Това го каза и съдийката на делото.Разпитали са за майчинството ми в НОИ било достатъчно да дадем № на делото или писмото с което вземаме детето от дома.Но аз все пак ще ида да си взема препис от решението.Благодаря Ви.

# 209
Момичета, имам писмо за детенце от Добрич. Получих го току що, а утре в 10,00 ч. трябва да бъда на информационна среща там, а нямам личен автомобил и не знам дали ще успея да се справя с влакове и автобуси. Някой има ли идея какво може да се случи, ако се обадя утре сутринта по телефона за мъничко отлагане на срещата?

Общи условия

Активация на акаунт