В помощ на кандидат-осиновителя

• 294 219
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 255
Стефито,
Защо не им се обадиш? Мисля, че е добър повод.

# 256
Стефито, не може от дома в Перник да са звъняли на РДСП в Петрич!! Такова нещо за пръв път чувам. Ако на Съвет по осиновяванията към РДСП Перник са ви определили за подходящи осиновяващи на дете, трябва вас да уведомят писмено. Ако имат съмнения, че ще подновявате документите, би следвало да ви се обадят и да питат вас. Ма човек знаели, напоследък нещата са май малък хаос в тая сфера.
Незнам и аз. Имам познати,на които ги оведомиха писмено, само , че социалната на мене пък ми е казвала , че ако се обадят първо на нея,тя ще се обади на нас  newsm78  казвам това,което ми беше казано на мен ! Нищо друго не знам, достатъчно ми е това , че чакам вече две години и няма нищо от никъде... Cry

mama-Ira , мислих и аз върху това да се обадя, но повярвай нямам и идея какво да им кажа- какво да питам, как да почна разговора с тях..това е единственото ,което ме спира в случая   bouquet

# 257
Кажи им истината - че си разбрала, че има запитване дали подновяваш документите. Че много се надяваш, че след 2 години чакане може би са преценили, че има детенце, с което бихте си паснали. Може ли да проверят, имат ли твоя телефон в документите за контакт. И така - нищо страшно!

# 258
Кажи им истината - че си разбрала, че има запитване дали подновяваш документите. Че много се надяваш, че след 2 години чакане може би са преценили, че има детенце, с което бихте си паснали. Може ли да проверят, имат ли твоя телефон в документите за контакт. И така - нищо страшно!
Да , наистина си много права   bouquet най-лесно е да кажеш истинската причина заради,която звъниш отколкото да се мънкаш по телефона и накрая.... благодаря ти за съвета, ще те послушам  Hug

# 259
... При срещата със социалната ни работничка тя ми каза нещо - че са звъняли от дома в Перник и са питали дали ще подновяваме, защото имало дете за нас  newsm78 .Не разбирам само едно- ок, изтичаха ни документите и затова са решили да изчакат да видят дали ще ги подновим, но това значи ли ,че скоро можем да очакваме обаждане Simple Smile ?

на мен ми звучи съвсем логично да се е случило така и според мен това означава, че може би ще ви се обадят. но те не могат предварително да ви се обадят, ще ви потърсят едва след минало заседание на съвета, на което сте одобрени (по поща, с обаждане, все тая, но след) - иначе какво ще ви кажат: "може да ви изберем"?! нямат право предварително да ви създават очаквания, които не е сигурно, че ще се случат. но за да ви гледат социалните досието и да ви предложат на съвет би трябвало всичко от ваша страна да е сигурно - ако ви гледат, а междувременно срокът на вписването ви изтече, няма да са направили коректно предложение на Съвета по осиновяванията, плюс че се бави детето. затова, за да се подсигурят, звънят на колегите си, вътре в системата, не на вас Simple Smile
та това е добра новина, приближавате се явно, но да сте наясно, че още няма сиругност, детето не ви е "резервирано". но и да не е това дете, което в момента го мислят, всичко това може да означава, че за две години в това РДСП са стигнали до вашия номер, един вид изчакали сте си опашката, и след подновяването на регистрацията ще ви гледат пак скоро.

# 260
Vella M.   днес им звъннах Simple Smile казаха ми , че са близо до нашия номер. Казаха ми и това, че ако сме подновили документите си оставаме със същия номер, който МОЖЕЛО много скоро да разгледат на някой от съветите си . То е и нормално да не ми дават надежди и конкретни отговори ,защото на всички ни е ясно колко бързо се действа в тези среди. Но се надявам наистина да си права в това отношение, че така или иначе за тези две години все са доближили номерчетата ни, не само в Перник , а и в другите градове. А за надеждите-знам , че нищо не ми е резервирано- тук никой няма как да си мисли, че има резервирани деца , нямаме това право. Можем само да се надяваме, че за всички , които чакаме  скоро ще има дечица  Hug

# 261
Здравейте и се извинявам,че нахлувам в темата ви.Имам едно питане-как стои въпроса за осиновяване на дете,от хора извън страната,но с българско гражданство?

# 262
... как стои въпроса за осиновяване на дете,от хора извън страната,но с българско гражданство?

международно осиновяване, при условията, в които е възможно в страната, в която сте. за осиновяване на дете от България гражданството не е важно, водещо е постоянното пребиваване.

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 05:05 от Vella M.

# 263
Здравейте момичета   bouquet днес събрах сили и се обадих тук -там - на 4-5 от домовете да питам докъде са стигнали, ей така- чисто информативно  Simple Smile Сега обаче вече почвам да се чудя дали постъпих правилно, защото на две от местата тотално ме отрязаха - с две думи ми казаха, че ако ни дойде редът ще получим обаждане?! Дали не сбърках...  newsm78 Казано ми беше , че с това изискване да е до една годинка трябва да се въоръжим с много търпение, което тотално ми разби надеждите, но...дано скоро всички които желаем бъдем одобрени и най-после да гушкаме нашето си детенце   bouquet

# 264
  • у дома
Да не ти пука. Hug
Аз  звънях през 2седмици(знаех горе-долу кога са съветите),какво ли не са ми казвали,ама аз нахална...
Дано скоро ти се обадят
И защо звъниш в домовете,а не в РДСПта newsm78

# 265
Да не ти пука. Hug
Аз  звънях през 2седмици(знаех горе-долу кога са съветите),какво ли не са ми казвали,ама аз нахална...
Дано скоро ти се обадят
И защо звъниш в домовете,а не в РДСПта newsm78
[/quote

Малеее, верно, че съм тъпа ама чак толкова зле не мислех , че е  Mr. Green звъня именно в РДСП-та, но съм казала домовете...то аз няма как да звъня в домовете, щото нямам номера... разполагам с тези на РДСП. Напоследък много взех да се объркВам и най-жалкото е ,че обърквам и вас Embarassed    Hug Значи казваш , че когато си искам тогава мога да звъня, все пак нали те са там именно за да ни дават информация ?!

# 266
Нови клипове  Smile

Осиновени и приемни деца разказват и съветват:

http://www.youtube.com/watch?v=9nmpNmppVi4&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=fnf9Cb0dEns&NR=1

Нови филми

Децата са добре -2010 - филма не е баш за осиновяване, но има много връзка с темата. Горещо го препоръчвам

Моята любовна песен
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=256992&hit=1

# 267
Фуси, не да се гъбаркам с препоръчаното от теб, да се застраховам аз предварително. просто май имам обратния пример Simple Smile

една приятелка преди време ми беше препоръчала, ако ми е домъчняло за София, да си сваля Стъклен дом. не съм го направила още, ама ми стана по-любопитен, като ми разказаха наскоро развоя на сюжета - имало героиня, плод на донорско АРТ от брата на мъжа, и драмите в тяхното семейство ... не съм го гледала още, сигурно и няма, но се замислих доколко това е реално отражение на нагласите ... и дали за бг-реалностите не е също вид подготовка ...

# 268
Момичета...днес ми се обадиха от дома в Перник  Laughing имат детенце за нас  Hug . В четвъртък сме на среща...дано да се харесаме и всичко да приключи бързо  Hug Искам да питам- знаете ли дали като идем там отиваме право в дома или минаваме първо през Социални грижи и от там при бебчо ? Стискайте ми палци  Wink   bouquet

# 269
  • Някъде в България
Първо се отива в РДСП и се изслушва доклада за детето и после отивате в дома, освен ако не сте се разбрали по друг начин със социалните. Успех!
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт