В помощ на кандидат-осиновителя

• 294 203
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 300
  • Вън от пространство и време
Всички знаят за тези практики, но поне аз не съм чула никой да влязъл в затвора. Имаше едни разкрития за продажби на бебета в Гърция, но всичко гръмна като бомба и след това си продължи постарому.

А и ако разгледаме схемата, формално всички участници печелят от нея. Лекарите са си уважавани лекари с пораснал авторитет в обществото, в сравнение с колегите им, които разчитат само на заплати и хонорари изкарани с честен лекарски труд.  Юристите, осигуряващи правната перфектност на сделките са с нараснала клиентела. Осиновителите са доволни посвоему, че детето със сигурност не е от презрените етноси. Децата не престояват и ден в дом...

А ние си цитираме публикации във вестниците, възмущаваме се за три-четири дни... и толкова. Всичко си започва пак по старому.

Кому е нужно всичко това?  newsm78

# 301
  • Някъде в България
Форест, в думите ти има логика, но...представи си ядосваш се нещо на детето и си мислиш " а ми струваше 5000, ама че диване" или пък не...Все пак не си мисля за моята като се опитва да ми лази по нервата " нищо не съм плащала" Thinking Въпреки всичко не ми харесва идеята да си купя бебе и никога не сме помисляли за такъв вариант преди да ни предложат. Чувствам се сякаш ще предам себе си на рогатия newsm78

# 302
Може би на децата е нужно, Форест... Десетките доводи в тази връзка, сигурно е излишно да се споменават. Simple Smile

# 303
Елито, така е - аз, ти и много други сме отхвърлили този вариант за нас си, твърдо убедени, че не е това начинът. Но той се практикува, както се е практикувал преди десетилетия и сигурно ще продължи да се практикува още дълго време в същите мащаби. Защото никой не бива реално осъден, а само морално - в журналистически материали и по форумите, което е като летен дъжд за бебетърговците - дори и да се понамокрят, слънцето много бързо ги изсушава и бизнесът си продължава.

А да си призная аз се чувствам неудобно да коментирам, защото и ние получихме предложение навремето за уреждане с бебе и просто любезно но категорично го отказах. Не направих нищо за да предизвикам разследване там, където разбрах че се заплаща за "уреждане с бяло бебе".  Embarassed

# 304
  • София

само аз ли в този форум не съм получавала предложение да си купя бебе  newsm78 сигурно изглеждам неплатежоспособна  Cry

# 305
споко, и аз не съм, но то и нямаше време реално ... при вас пък хептен.

# 306
А, мен ме ухажнаха още докато течеше проучването. Служебно бях свързана с услуги на едни доктори... А ако взема да напиша какви съвети ми даваха какви изследвания, какви проучвания, какви чудесии... за да съм сигурна.... така и не разбрах за какво сигурна.  newsm78 И понеже много добре знаят че не ги послушах да проверя всичко и до ден днешен като се видим все гледат да констатират колко учудващо добре се развиват децата...

# 307
Никой не ме е тормозил newsm78
След едногодишното чакане да влезе закона, защото бяха спряли осиновяванията, всичко се завъртя много бързо след подновяване на изтеклите документи...

Дебело бях подчертала, че нямам изисквания за произход. Сама жена съм, сигурно са си казали, тази е луда и к'во ще вземем от нея

Ужасът ми бе, че ми предложиха почти едновременно, в рамките на две седмици, 3 деца от страната, две циганета (единият стана мой, защото бе от София, а спешно правих ремонт, бе и по-малък)  и една туркиня от Враца, която отказах още без да видя, защото щях да полудея... Такъв кошмар не бях очаквала... Помня очите и миризмата на другото момче - с огромни, недоверчиви очи с дълги извити мигли, който сякаш гледаше навътре в себе си... И се усмихна само, когато му дадох възможност да ходи, а аз отстъпвах с протегнати към него ръце. Радостта от движението бе голяма Cry

Не мога да го забравя и досега се чувствам като предателка за това дете. Беше на 2,6 м. Какво ли е станало с него? Сега наближава 10-те...

# 308
  • у дома
Ира Hug,дано е щастливо детето.
Само мога да предполагам колко е тежко да откажеш дете.
Нека не се заблуждаваме,че всички тръгнали да осиновяват знаят за това припознаване,но и прокуратурата вече го знае(нали така хванаха д-р във Варна).
Всеки решава как и по-какъв начин да е щастлив,не всеки би се чувствал гузен,че си е платил...
така,че всеки се оправя както може и не бие за това барабани точно тук.
И не знам,защо все се провокира с тия въпроси?

# 309

само аз ли в този форум не съм получавала предложение да си купя бебе  newsm78 сигурно изглеждам неплатежоспособна  Cry

Аааа, и аз, и аз... Ама го получих...срещу 25 лева държавна такса.

# 310
Мама Ира, тва така наречените самотни майки сме много прецакани. Даже и за припознаване не ни предлагат бебета Joy Joy
Аз съм човек, който се чуства спокоен и уверен само когато играе по правилата. До сега това винаги ми е спестявало както неприятности, така и притеснения. Чувствам се спокойна, че съм се сдобила с детето си по всички правила, законови и морални, и това ми помага да спя спокойно. Не бих се харесвала особено, ако знам че към купила детето си. Но както казва джиди - разни хора, разни идеали.
На мен този ужас, мама Ира, ми бе спестен. Второто предложение за детенце дойде няколко дена след когато вече бях подала молба в съда и това ми спести терзанията. Просто не можех да осиновя две девойки наведнъж. Но доста често си мисля за това дете, даже още помня трите й имена. Първото беше като на моето момиче. Щях да имам две Вероники..........

# 311
Miass, доста време мина от моето ходене по институциите, нещата може да са се променили. Най-добре е всеки кандидат да се консултила с Отдел "Закрила на детето", за да може информацията да е адекватна за региона, от който са.
А може ли да се кандидатства за дете от друг град? Различен от местожителството на родителите?
Струва ми се добра идея - ако детето има изобщо някакви спомени - започва начисто. Hug

# 312
Нещо не разбрах... Дете, което да е от друго място - да, може има 28 регионални дирекции, можеш да избереш която поискаш.

Да кандидатстваш в друг град newsm78 - не, не може, кандидатства се в дирекцията  по местоживеене.

# 313
Доколкото разбирам, въпросът е за кандидатстване за дете от друг град, за да започне животът му начисто.
На  дали наистина това е започване начисто - ново начало? Дали е необходимо залечаването на миналото? Или "предишният живот" и спомени, ако има такива са неразделна част от живота/историята на детето.
Поне за мен те са. Но предполагам има различни разбирания...Както и това за новото начало при смяна на името на детето.

# 314
  • Западен парк
На мен пък никой не ми вярва, като кажа че нищо не сме плащали (само държавните разходи и медицинските изследвания). Все ми викат: аре, бе, нищо. Знаеме как стават нещата, разбира се, че няма да кажеш. Такова здраво и оправно дете няма да го дадат ей така.
Вече не ми останаха отговори на тези приказки. И ме гледат едно такова, недоверчиво...Спрях да споря и да обяснявам, но все още ми е неприятно отвътре. Вярно че в моите очи си е най-рошав,ама пък и в чуждите чак...
Относно кандидатстването - ние сме от София, кандидатствахме за всички 28 регионални дирекции и нашия Боян е от Стара Загора. Но една от другите кандидат-осиновителки - сама жена беше писала само София и Перник, тъй като нямаше възможност да пътува. Така че ограничения в кандидатстването няма. Ограничението е за подаването на първоначалните документи за кандидатстване, тъй като има проучване и няколко срещи със социален работник и заради това се прави по местоживеене на кандидатите. Дано съм била полезна.

Общи условия

Активация на акаунт