В помощ на кандидат-осиновителя

• 294 205
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 285
# 286
боя се, че ще те разочаровам. Няма общ режим за Канада въобще, както винаги, зависи от провинцията. става международно осиновяване от БГ, ако кандидатите са от Онтарио, примерно.  откакто Кебек прилага Хагската конвенция, има изчерпателен лист на страни, открити за международно осиновяване, и от други не може. България не е в тозии лист. ето това е сайта с  официалното инфо по въпроса - http://www.quebecadoption.net/. някъде към него има и форум.

# 287
Anitza13, включвам се закъсняло, но искам да ти благодаря за вниманието и подробната информация по моите въпроси  bouquet Прегледах линковете на акредитираните организации, които движат осиновяването на деца-чужди граждани - за жалост, няма организация, която да помага при международно осиновяване на руски деца Confused Иначе в интернет се натъкнах на множество чужди организации, които се занимават с това, но те пък са все или европейски или американски и не ни вършат работа... Явно ще обмислим добре нещата, все пак ако подобно осиновяване ще ни отнеме безкрайно много време, пари и изобщо сили, не знам дали мъж ми ще се съгласи изобщо да се впуснем в подобна авантюра. Но здраве да е, нищо не ни пречи да опитаме да осиновим българско дете - имаме много познати, които са минали по този път и са щастливи. Така или иначе, много се надявам и двамата да останем убедени в намерението си да си вземем дете/дечица и в такъв случай честичко ще наминавам оттук за подкрепа и информация Simple Smile

# 288
много съм босичка в тая тема, питам:
ако знаеш, че познати на твои полу-познати ще дават бебе за осиновяване и ако се уговориш с тях да ти го дадат,  бебето пак по дългата процедура ли трябва да минава? тоест да го регистрират като бебе за осиновяване, и който там е наред - го получава, или волята на биологичните му родители има някаква тежест?

# 289
  • Варна/UK
много съм босичка в тая тема, питам:
ако знаеш, че познати на твои полу-познати ще дават бебе за осиновяване и ако се уговориш с тях да ти го дадат,  бебето пак по дългата процедура ли трябва да минава? тоест да го регистрират като бебе за осиновяване, и който там е наред - го получава, или волята на биологичните му родители има някаква тежест?

Ти искаш да станеш приемен родител или да осиновиш? Питам, защото си писала в две различни теми.

# 290
о, не знам още.
ако може някой да ми отговори на каквото питах.

# 291
ами да ти отговоря,
ако бебето тепърва ще се ражда, може да бъде препознато от съпруга ти и така да го вземете.
още по драстичен начин е да запишат направо твоите данни, като родилка.
и двете са незаконни начини, и не са за препоръчване.

незнам и дали си се замисляла, че да се познаваш с био. родителите не е кои знае какво предимство Thinking

# 292
само с уточнението, че ако полупознатите, които "дават бебето", са семейство, детето ще има установен произход и от бащата и няма да е възможно припознаване от желаещи.

коконито, това има ли го наистина в реалността, драстичния начин? докторите биха го направили?  Shocked

# 293
ами явно го има, защото ни го предложиха, сигурно щеше да ни струва нещо, но колко така и не разбрахме, защото блокирахме веднага предложението с явното ни несъгласие да се вкарваме в подобни филми.

в бг. за последните 2.5 , 3 години, откакто живея тук, мнооооооооого неща се оказаха възможни. скандално е направо ooooh!

# 294
  • София
в България няма невъзможни неща - ние сме страната на неограничените възможности, щатите ряпа да ядат  Joy

# 295
ами да ти отговоря,
ако бебето тепърва ще се ражда, може да бъде препознато от съпруга ти и така да го вземете.

незнам и дали си се замисляла, че да се познаваш с био. родителите не е кои знае какво предимство Thinking
Да , права си че не е желателно да се познаваш с биологичните родители. За незаконни врътки и дума не може да става.

Благодаря за отговорите.   Simple Smile Heart Eyes

# 296
ами да ти отговоря,

коконито, незнам дали ти си се замисляла, че предлагаш варианти, за които се лежи в затвора  Close

# 297

ами явно го има, защото ни го предложиха, сигурно щеше да ни струва нещо, но колко така и не разбрахме, защото блокирахме веднага предложението с явното ни несъгласие да се вкарваме в подобни филми.

в бг. за последните 2.5 , 3 години, откакто живея тук, мнооооооооого неща се оказаха възможни. скандално е направо ooooh!

не, че има нужда да й адвокатствам, но за мен е ясно, че се е замисляла Simple Smile
неспоменаването на дадени факти не ги изличава от действителноста Sad
нито пък, ако се говори публично за съществуването на криминални практики, би ги популяризило още повече. напротив, съществуването на тези схеми все пак се крепи на дискретността.

за мен беше поучително.  Peace

# 298
  • Някъде в България
Не искам да оспамвам темата, но докато чакахме да ни се обадят, "доброжелатели" ми предложиха бебе на 3 дни за скромната сума от 5000, без да подозират, че майката ми е била ученичка/тя нищо не знаеше/. След като заявих, че щом не я искат с бебето ще я прибера аз и ще помогна и на двамата да си стъпят на краката ми казаха, че съм голяма глупачка като искам случайно дете. Еми не познаха - как случайно, то си е моето дете и се намерихме малко по-късно. Сега двете ни деца са приятелчета и се разбират отлично, а младото момиче е една прекрасна майка.
Мисля, че всичко, което заобикаля закона е престъпно, особено щом са намесени деца!

# 299

Общи условия

Активация на акаунт