В помощ на кандидат-осиновителя

• 295 460
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 510
Ами притесняваш се излишно, от неизвестното. Възрастта да не те притеснява. Ние бяхме на по 40+ (ако разгледаш темите, има си отделна темичка на чакащите майчета на 40+). Биологичното дете също не е никакъв проблем. Това че обичате животните и имате в изобилие ...., ами мисля, че само като дойде социалния работник на посещение в дома Ви, може малко да ги поприберете, да не го е страх от кучета или да има алергии към котки или зайци  Wink А медицинските - ами иска се изследване СПИН и васерман, бележки от тубдиспансера и психодиспансера, че не се водите на отчет, медицинско от личния лекар ( май беше бланката за встъпване в брак), ама като отидеш в ОЗД ще дадат списък. Когато ние подавахме документите, питах социалната за моето възнаграждение, защото и мен ме осигуряваха на по-малко пари, а и аз имам допълнителни (сиви) доходи. Тя ми каза тогава, че е важно да имаме условия, това че сме на постоянен трудов договор и на всички им е ясно как се осигурява в България.
Важното е да направите първата стъпка - да решите да осиновите дете, да си дадете ясна сметка каква крачка правите, защо и да отидете до социалните. После подготовката на документите и самото проучване си минават по етапния ред.

# 511
Много благодаря - утре ще отида до социалните и ще пиша какво е станало.

# 512
 ooooh! Не мога да седна пред компютъра тези дни  ooooh!. В понеделник ходих до социалната служба. Прие ме една симпатична дама -  социална работничка. Обясних й всичко и тя каза, че не вижда причина да ни отхвърлят, като евентуални кандидати. И така вчера ходих до Психодиспансера и си извадих свидетелство за психично здраве. Ходих и до Белодробния, но лекарят го нямаше и остана за тази сутрин - сега, като заведа детето на детска направо отивам там, след това в общината за документа, че не сме били лишавани от родителски права. До Г.М. Димитров - НСС не знам кога ще стигна, но ако някой може да ми каже - мога ли да извадя и документ за съпруга си от там ще бъда благодарна.  Това е накратко за сега.

# 513
lgdani, стискам много палци и от сърце ти пожелавам успешна и бърза процедура!
Между другото, вие дори сте от младите кандидат-осиновители... Simple Smile

# 514
  • София
lgdani  няма как да извадиш ти бележката! За съжаление трябва лично и за подаване и за получаване. Успех в процедурата!!!  Hug

# 515
Много благодаря момичета  Hug . Сутринта взех удостоверенията от белодробния и за мен, и за мъжът ми и подадохме документи в общината - и двамата- удостоверенията ще са готови на 30.05. И  мъжът ми, днес си взе документа от Психодиспансера. Утре ще се опитам да стигна и до НСС и до съда за свидетелство за съдимост. Остава личната лекарка за медицинско и кръвните - ще ги правим в кръвния център. Дано бързо да ни одобрят. Ние искаме момиче, защото нашето дете е от същия пол, а ще делят една стая. Не желая ромче /съпругът ми няма против, но аз не искам/, нямам против детето да бъде от смесена връзка с чужденец /дори и чернокож/, искаме да не е по-голямо от 2 годинки и да е здраво. Нямам в предвид заболявания, които се преодоляват с грижи, а сериозни такива. Не знам какво друго мога да посоча, но моля вече заявявалите тези неща да споделят какво са искали и има ли нещо, което пропускам. Предварително ви благодаря и желая на всички да бъдат бързо одобрени и да намерят своето детенце.

# 516
Ние искаме момиче, защото нашето дете е от същия пол, а ще делят една стая. Не желая ромче /съпругът ми няма против, но аз не искам/, нямам против детето да бъде от смесена връзка с чужденец /дори и чернокож/, искаме да не е по-голямо от 2 годинки и да е здраво. Нямам в предвид заболявания, които се преодоляват с грижи, а сериозни такива. Не знам какво друго мога да посоча, но моля вече заявявалите тези неща да споделят какво са искали и има ли нещо, което пропускам. Предварително ви благодаря и желая на всички да бъдат бързо одобрени и да намерят своето детенце.

Исках българче по двете родствени линии, без значение на пол, но с предпочитание на момче.Момче предпочитах поради лични причини и поради стратегически- направи ми впечатление, че принципно момичетата са по- предпочитани,затова споменах по-нежелания пол.За здравословното състояние нямах претенции, стига заболяването да не налага откъсване от работа и да е лечимо.За възраст- макс. около 3 год.

След чакане от около две години- дете от бг. произход на 2г.8 мес., със заболявания в миналото, някои изглеждащи като сериозни, други- типични за деца от ДМСГ.За най-притеснителното- не са налице каквито и да е опасения към днешна дата.

# 517
lgdani, ние също бяхме посочили, че искаме дете от български произход, здраво и във възраст от 0-3/такава беше бланката/, но предпочитахме бебе!За пола нямахме претенции, въпреки че аз тайничко се надявах да е момиче!Първото дете, което ни предложиха беше на 7-8 месеца, сладко момченце, което обаче беше от ромски произход!Направихме отказ и след почти две години чакане се срещнахме с нашето дете-малка госпожица на 11 месеца, която докато осиновихме стана на 1 годинка-руса, с най-хубавите сини очи, които съм виждала!Така, че имайте своите изисквания, колкото и грозно да звучи, а съдабата си знае работата!Успех!

# 518
lgdani, ние също бяхме посочили, че искаме дете от български произход, здраво и във възраст от 0-3/такава беше бланката/, но предпочитахме бебе!За пола нямахме претенции, въпреки че аз тайничко се надявах да е момиче!Първото дете, което ни предложиха беше на 7-8 месеца, сладко момченце, което обаче беше от ромски произход!Направихме отказ и след почти две години чакане се срещнахме с нашето дете-малка госпожица на 11 месеца, която докато осиновихме стана на 1 годинка-руса, с най-хубавите сини очи, които съм виждала!Така, че имайте своите изисквания, колкото и грозно да звучи, а съдабата си знае работата!Успех!
Моя близка роднина, скоро ми показва снимки на класа, в който преподава! Прекрасни деца от различен произход. Учудването ми беше голямо , когато се оказа , че две синеоки бели дечица са от ромски произход, а според нея са й доста ученолюбиви.
След изнервящо почти 2 годишно чакане наши приятели , които бяха написали изискване за произход решиха да променят това. Те самите са от българите с по-тъмен цвят на кожата и с кафяви очи. Промяна им донесе прекрасно дете синеоко бяло,  без установен произход. И познайте поради тази различност постоянно подпитваха майката по градинките на кого е толкова бял. Пиша тези редове за да накарам кандидат-осиновителите да осъзнаят , че външните белези не са определящи за постигане на връзка между детето и вас. Дълбоко в себе си ние търсим прилика между нашите външни черти и бъдещото ни дете, но ако не си отворим душата за него никаква прилика няма да ни помогне да създадем тази връзка.

# 519
mama merita,права си!Ние със съпруга ми също сме с тъми очи и коси, и нас постоянно са ни задавали въпроса "Еее,на кого се е метнала с тези сини очи"!На когото преценя казвам, че е осиновена, на други просто отговорям "Децата приличат на себе си!"...ние нямаме познати, които да са осиновили дете, всичките ни приятели имат биологични деца и виждам как усилино търсят приликата между себе си и децата си!Това просто е заложено в хората, искат децата им да приличат на тях!На за мен най-важното е да възпитаваш и се грижиш за детето си, така че от него да стане истински Човек!

# 520
Здравейте,първоначално и ние бяхме посочили български произход за детето до 1г здраво. Но година след като чакахме променихме изискването си и вкл. и ромски произход.За да направим това много ми повлия един документален филм за осиновени деца ромчета на 9-10 годишна възраст в чужбина,които в момента на заснемане на филма бяха големи  със своите професии и учещи в университет.Убедих се че не това какъв е произхода , а това в каква среда живее детето е важно,какъв пример му даваш.От три години съм горда майка на най прекрасното дете което е със смесен произход - единия родител е от ромски .Взехме я на 7м. Всички деца са еднакви важно е какъв шанс ще им се даде,това си е мое мнение.

# 521
[...] руса, с най-хубавите сини очи, които съм виждала!Така, че имайте своите изисквания, колкото и грозно да звучи, а съдабата си знае работата!Успех!
Аз напълно разбирам и искрено уважавам изискването за произход (ромски, български и т.н.), но ако "имайте си своите изисквания" означава те да са физически белези от рода на: "русо, най-хубавите сини очи" и т.н., това честно казано наистина ми звучи грозно... Родителството не се поръчва по каталог и според мене "изискванията" би трябвало да са сведени до просто до минималните (или разумните), които биха довели до едно успешно осиновяване - произход, възраст, здравословно състояние. Ако сме прекалено взискателни, трябва да се замислим, дали сме готови на тази крачка... Аз лично дори ограничението за пол не разбирам, освен в случаите, когато осиновяват не семейства, а жени(или мъже), които кандидатстват сами. Права е mama merita - действително има не малко роми, които са светли, руси, синеоки... И по-тъмни българи има... Има ученолюбиви, има калпазани... Въпросът е, на какво е готов човек...
Между другото, нашата дъщеря е от ромски произход, не е синеока, но е най-красивата, най-умната, най-добрата и с най-невероятните (черни) очи... Simple Smile Благодаря на Бога за този късмет!:)

# 522
  • у дома
Аз бях с мн,изисквания-произход,пол,здр.със-ие,възраст...
И когато ми предложиха една педя бебе бях в шок,не я исках от страх ще се справя ли и т.н
Е,няма моите големи сини очи( и килата де),но е красавица и като някой ми каже,че прилича на мен побеснявам...
Е,и косицата й е редичка,ама кво да правя,моя е и това е!

# 523
Благодаря на всички за съветите  Simple Smile. Напълно съм съгласна с вас, относно това, че децата стават такива каквито си ги възпиташ. Не мога да обясня, защо имам в себе си тази бариера - съвсем честно мога да ви кажа, че дори половин негърче не ме притеснява, но ....... просто нямам обяснение. Може и да не пиша предпочитание за раса - ние с мъжа ми не сме мургави- той е малко по тъмен, но аз съм доста светла. Не сме и синеоки, а биологичната ни дъщеря - въпреки, че много прилича на баща си - е синеока и то много. Не ме притеснява факта, че ще бъде мургаво - обожавам смугли хора с черни очи, по скоро се притеснявам как ще е на интелектуално ниво. За да ме разберете ще обясня защо се притеснявам. Работя на пункт за изкупуване на вторични суровини и всеки ден имам пряк контакт с именно такива хора, има една жена, която почти всяка календарна година ражда по едно дете и няколко вече остави, защото не може да ги гледа. Всеки път като си помисля за осиновяване на дете от ромски произход се сещам за нея и за мъжа й и ми става лошо. Като знам как ядат боклуците от кофите и пушат контрабандни цигари, които миришат на ацетон, като ги пушиш, без да се съобразяват, че са бременни и си мисля как ли ще се развие това дете в бъдеще. Съжалявам, знам колко лошо звучи това, което пиша  Embarassed, но все пак, нали аз ще го гледам - мисля, че трябва да взема дете, което да мога да приема без резерви и предубеждения. Възрастта не ме притеснява може да е бебе над 8 месеца и до около две годинки и половина. Нямам претенции за цвят на очите или да има гъста коса - просто искам здраво момиченце, ако може да не е ромче.   

# 524
  • В градината...
lgdani, има голям резон в думите ти. Не мисля, че имаш повод да се притесняваш. Всеки има право да иска най-доброто за себе си  Peace

Общи условия

Активация на акаунт