В помощ на кандидат-осиновителя

• 295 296
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 900
Здравейте. Ако някой може да ми помогне с малко инфо. Имам българско гражданство, но не съм българка по произход( нито един от двамата ми родители), от 18 години постоянно живея в Бг. Дали знаете, в подобен случай как ще бъде  третирана при кандидатстване за осиновяване? Като останалите български граждани, или като чужденец?
Знам, че трябва да отида да попитам за всичко, което ме интересува, но заесга още съм на етап идея осиновяване и не съм тръгнала официално да питам. Благодаря предварително.

# 901
Дирекция “Социално подпомагане” проучва и чужди граждани, които са с постоянно местопребиваване в страната, и които желаят да осиновят дете. Най-добре да се консултирате със служителите точно за Вашия случай. Каквото и да решите да правите, една среща със социалните работници няма да Ви навреди. Поне ще знаете със сигурност дали е така. Успех!  Simple Smile

# 902
  • В градината...
Щом сте български гражданин, няма законова причина някой да ви третира по различен начин по какъвто и да е повод  Peace

# 903
Благодаря много!

# 904
Здравейте отдава чета тази и още една тема.Но виждам че тук има по скорошни публикации.Въпроса ми е какво следва след като подам молба след колко време се обаждат и какво следва? Ако има друга тема където мога да следя моля да мия дадете. Sad

# 905
  • Пловдив
Здравейте  Hug Аз пак съм тръгнала по пътя на осиновяването. Днес бях при социалните и ми дадоха отново списъка, та сега чета какво съм писала преди 5 години, но сигурно са се променили някои неща. Утре смятам да ходя за мантуто и до прокуратурата и съда. Някой знае ли дали все още взимат проби само понеделник, сряда и петък / става въпрос за Пловдив /

# 906
Здавейте аз съм на 32г и с съпруга ми искаме да осиновим дете и въпроса ми към Вас е следния:
При подготвяне на документите за осиновяване се изисква удостоверение за психично здраве.Нямам психични заболявания нито се водя на отчет в Центъра за психично здраве.През 2012г загубих детето си при лекарска грешка в 7 месец от бременността,а през 2013г след претърпяна операция при която некадърен хирург ми засегна пикочния мехур и нерви в гръбнака отключих безсънние и след няколко месеца неспане и непоносими болки и обикаляне по лекари се наложи да потърся психиатрична помощ,тъй като лекарите в България след като немогат да открият причините за здравословен проблем те пращат на психиатър.Както и да е..От психиатрите имам поставена диагноза първо депресиращо разстройство и хипохондрично разстройство след като друго немогат да измислят.бяха ми изписали антидепресанти,които пих малко ,защото се чувствах от тях още по -зле но и страничните ефекти да не споменавам или привикването към тях.Затова реших че няма да се тровя и да слушам малумните лекари ,че без лекарства неможе да се оправиш.Реших да се стегна и да се справям както мога.Записах се на йога,плуване,четена на източна философия и така излязах от депресията пък и с упражненията подобрих значително състоянието си.
През 2014г успях да замина за Германия за изследвания и там установиха че наистина имам здравословен проблем т.е увредени нерви на пикочния мехур и съответно проблеми с матката която притиска мехура.Това значи че не си измислям здравословния ми проблем както тука определиха.
Та въпроса ми е това че съм била в писихиатрична клиника за няколко дни заради тези причини, които Ви изброих по горе БИ ЛИ ПОПРЕЧИЛО НА ОСИНОВЯВАНЕТО И ДАЛИ СЕ ПРОВЕРЯВА ТОВА ОТ СОЦИАЛНИТЕ СЛЕД КАТО В УДОСТОВЕРЕНИЕТО ЗА ПСИХИЧНО ЗДРАВЕ СЕ ВОДЯ ЗДРАВА.

# 907
  • В градината...
Нямаш грижа, щом не се водиш на диспансерен учет  Naughty

# 908
  • София
Перуника,извинявай за въпроса-какво значи да се водиш на диспансерен отчет? Ще съм ти благодарна за отговора.

# 909
  • В градината...
Удостоверение от психиатър, че лицето не е диспансеризирано за психично заболяване. "Не се води на диспансерен учет" всъщност нищо не удостоверява, защото психиатърът няма инфо къде и кога сте боледували. Едно време имаше възможност за подобна проверка, но сега си пишат бележка, че просто не боледувате.
А, и "учет", а не отчет. Думата е русизъм, възприет навремето.

# 910
  • София
Много ти благодаря за отговора.Желая ти лека бременност до края  и един пухкав вързоп:-) Simple Smile Simple Smile

# 911
  • В градината...
Мерси.
Е, от 3 г. си чакаме и осиновеното детенце  Tired

# 912
  • София
Следя те с голям интерес мила и много се зарадвах,когато разбрах,че си бременна.А за осиновеното,когато стане то ще си е ваше.Ние сме още в началото на вадене на документите.Пък през периода на чакане може да направиме опит на ЕЦ,вече не искам стимулации,шест ми стигат....

# 913
  • В градината...
Успех! Аз вярвам в нестимулираните или леко стимулирани /като при мен/ опити  Peace
Скрит текст:
Ембриолозите също го доказват - и 20 яйцеклетки да извадиш, шансът е в доминантния фоликул.

# 914
  • софия
Здравейте,
Понеже подготваме документите за осиновяване и искам да попитам за колко време се издава служебната бележка от национална следствена служба?

Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт