В помощ на кандидат-осиновителя

• 295 452
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 915
Бележка от НСС се издава за 3 дни.Там хората са отзивчиви и като разберат че е за осиновяване са много експедитивни.Успех.

# 916
  • софия
Благодаря за отговора, радвам се,че става бързо. Притесних се, че този документ може да ни забави.

# 917
Документа от НСС се издава за седмица без да се молиш за по-бързо, ако се помолиш става и за 3 дни както са писали  Peace

# 918
  • софия
Днес бяхме и ще е готова служебната бележка в петък, което е супер.

# 919
Книга в помощ на кандидат осиновителите.
Здравейте, аз съм автора на долната книга и до скоро страдах от предрасъдъци, та не съм писала особено много за нея. Като ви чета обаче, мисля, че наистина ще ви е супер полезна. Книгата представлява наръчник, написан на човешки и нормален език - стъпка по стъпка какво следва да направите и какво да предприемете когато осиновявате дете. Има най-често задавани въпроси, мисли по темата, чужд споделен опит. Убедена съм, че ще ви е полезна!
Успех на всички

http://www.mobilis.bg/mobilis/razreshitelno-za-roditeli-kak-da-o … ka-po-st-pka.html

# 920
Книгата на Fussii беше едно от първите неща, които прочетох за осиновяването. Много практична и полезна. Препоръчвам я и аз!

# 921
Вярно ли е ,че за осиновяване се искали много рушвети или не?

# 922
На мен лично или не са ми искали, или аз не съм разбрала, че ми искат. Това в кръга на шегата. Никой няма да Ви поиска рушвети, освен ако Вие самата не се разтърсите да намерите подходящия човек, на който да ги дадете. Не мисля, че хората, /ако има такива, които постъпват по този начин/ ще влезе точно тук да си пише на кой, колко е платил и какъв рушвет точно е дал. Тук пишем обикновени хора, които си чакаме да се случат нещата по нормалния начин. Поне аз от почти всички теми, които изчетох не разбрах някой да е плащал за дете. А и самата мисъл за това е толкова грозна, че даже не си заслужава да се коментира. Но това разбира се е мое мнение. А и аз все още си чакам. Надявам се скоро да кажа, че и аз съм от тези, които не са платили и един лев, различен от държавните такси и все пак е осиновил.  Laughing

# 923
  • Пловдив
На мен лично или не са ми искали, или аз не съм разбрала, че ми искат. Това в кръга на шегата. Никой няма да Ви поиска рушвети, освен ако Вие самата не се разтърсите да намерите подходящия човек, на който да ги дадете. Не мисля, че хората, /ако има такива, които постъпват по този начин/ ще влезе точно тук да си пише на кой, колко е платил и какъв рушвет точно е дал. Тук пишем обикновени хора, които си чакаме да се случат нещата по нормалния начин. Поне аз от почти всички теми, които изчетох не разбрах някой да е плащал за дете. А и самата мисъл за това е толкова грозна, че даже не си заслужава да се коментира. Но това разбира се е мое мнение. А и аз все още си чакам. Надявам се скоро да кажа, че и аз съм от тези, които не са платили и един лев, различен от държавните такси и все пак е осиновил.  Laughing

Абсолютно съм съгласна, на мен никъде и никога не са ми искали пари. Пари се дават само ако се разтърсиш за незаконни варианти.

# 924
Здравейте!

Знаете ли за колко време се събират документите в София? Става въпрос за този набор от документи:

- Медицинско удостоверение за липса на психични заболявания, ул Екзарх Йосиф 59.

- Медицинска бележка от тубдиспансер, че не се води на отчет, ул Кирил и Методи 78.

- Служебна бележка от Национална следствена служба, бул Г. М. Димитров 42.

- Удостоверение от общината по местоживеене, че не си лишаван от родителски права и не си поставян под запрещение .

- Свидетелство за съдимост, бул Патриарх Евтимий 2.

Става въпрос за община Изгрев.

За медицинското свидетелство трябва ли специална бланка да си купя?

# 925
Здравейте!

Знаете ли за колко време се събират документите в София? Става въпрос за този набор от документи:

- Медицинско удостоверение за липса на психични заболявания, ул Екзарх Йосиф 59. Става веднага. Изискват бележка от регистратурата и после с нея преглед. Изчаква се реда при лекаря. Не си спомням работното време.

- Медицинска бележка от тубдиспансер, че не се води на отчет, ул Кирил и Методи 78. Бележката я дават в определени дни по райони. Става и тя веднага, ако няма да правите проба/медицинското изследване. На мен ми казаха, че излишно съм направила изследването. За да не се разкарвате по етажите, щото няма асансьор, взимате бележката от регистратурата на входа и лекар ви я заверява и подписва, а после на изхода плащате и получавате печат.

- Служебна бележка от Национална следствена служба, бул Г. М. Димитров 42. За около седмица, съдействат ви като разберат, че е за осиновяване.

- Удостоверение от общината по местоживеене, че не си лишаван от родителски права и не си поставян под запрещение. Зависи от общината, на мен ми я издадоха веднага срещу сумата от 7 лева. Може и за 3 или 5 дни за 3,50 лв.

- Свидетелство за съдимост, бул Патриарх Евтимий 2. Ако сте родени в София, става същия ден. Ако сте родени в друго населено място - за около 5 дни.

Става въпрос за община Изгрев.

За медицинското свидетелство трябва ли специална бланка да си купя? Моето GP ми прибра 20 лева за медицинското, не ми иска бланка. Стана веднага.

# 926
poems, благодаря ти   bouquet!

Някой знае ли това ли е бланката за медицинското:

?

# 927
Да, това е бланката. На мен си ми направиха медицинско като за работа и това беше достатъчно. Само дето и психиатъра си вписа резултата от прегледа.

# 928
cveti_75, благодаря   bouquet  !

# 929
  • Пловдив
Мен пък и двата пъти ме накараха освен това медицинско да дам и заключение в свободен текст от личния ми лекар. Нещо от типа - Въз основа на проведените медицински изследвания и прегледи считам, че лицето......... е годно да осинови.

Общи условия

Активация на акаунт