Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са стъпките за осиновяване в Пловдив?
Какви са изискванията за осиновяване в други градове?
Какви въпроси обикновено се задават на поръчителите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са стъпките за осиновяване в Пловдив?
За да осиновите дете в Пловдив, първо трябва да посетите Агенцията за закрила на детето и да се срещнете с дежурен социален работник. Те ще ви предоставят списък с необходими документи и ще трябва да попълните две декларации. След това посетете общината за бележка относно родителските права, психодиспансера за медицинско уверение и лабораторията за изследвания. Необходимо е също удостоверение, че не страдате от туберкулоза, и бележка от работодателя относно доходите ви. Накрая се срещнете отново със социалния работник, за да завършите процеса.
-
Какви са изискванията за осиновяване в други градове?
Изискванията за осиновяване в различните градове могат да варират, както и процедурите, които трябва да се следват. Например, в зависимост от социалния работник, изискванията и начинът на обработка на документите може да се различават. Затова е важно да се консултирате с отдел „Закрила на детето“ за конкретната информация за вашия регион.
-
Какви въпроси обикновено се задават на поръчителите?
-
Какви са причините за неуспешно осиновяване?
-
Как се оценява родителският капацитет на хора, които все още не са родители?
. Докато развитието с моя случай беше едва ли не замразено, в един момент всичко се разви страшно бързо. На 8 март ми беше първата среща със социалната ми, която се оказа разкошен човек. Просто всичките ми притеснения от тези срещи излетяха на мига. Разговорът беше все едно между приятели. Втората среща, която се проведе и в къщи, се състоя на 18 март. На 23 март заведох поръчителите ми да се срещнат със социалната и на 26 март ми се обади да отида да си взема разрешителното, че вече съм вписана в регистрите.
И сега остана чакането. Моля се то да е кратко и в най-скоро време да се събера с детенцето ми.