Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е лактозен дефицит и лактозна непоносимост?
Какви са симптомите на дете с непоносимост към лактоза?
Какви са препоръките за хранене при лактозна непоносимост?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е лактозен дефицит и лактозна непоносимост?
-
Какви са симптомите на дете с непоносимост към лактоза?
-
Какви са препоръките за хранене при лактозна непоносимост?
При лактозна непоносимост се препоръчва избягване на прясно и кисело мляко, кърма или АМ след 1-годишна възраст на детето. Ако е под 1 година и е на кърма, трябва да се дава Колийф, а ако е на адаптирано мляко, трябва да се използва нисколактозно. Увеличете приема на храни с високо съдържание на калций поради намаленото усвояване при деца с лактозна непоносимост.
-
Какви са симптомите на дефицит на лактаза?
-
Какви са препоръките за хранене при дефицит на лактаза?
) 
. Преди 2 месеца малчо беше болен и беше изцяло на кърма за няколко дни, но коликите не спряха, което ме наведе на мисълта, че не е от новата храна, както си мислех до тогава. Водихме го и на гастроентеролог, която след преслушване на коремчето, каза, че е едва ли не нормално 
. И сега се чудя на кого от двамата да се доверя.. Последно реших (поне засега) да го заведа при хомеопат, надявам се да помогне, макар и без да знаем какъв точно е проблемът.. 
. Не е задължително да има нещо, но направете. Цветът не е нужно да те притеснява, освен ако не е червен/черен - признак за наличие на кръв - тогава се появяват съмнения за алергия; за пръв път чувам, че само от слуз решават, че е алергия. И не бързай да се притесняваш, възрастта на твоето детенце е още мъничка, не е толкова ненормално на тази възраст да има колики, принципно могат и до 6ти-7ми месец да продължат.. Но му направете едно изследване на слузта - купуваш си от аптеката контейнерче за изпражнения и като се изака загребваш от самата слуз. И до 1 час трябва да занесете пробата в микробиологична лаборатория. Ако ще ходиш в Токуда, най-добре там да си занесеш, понеже и без това няма да я признаят от друго място. Но първо говори с Масларска (ако ще ходите при нея въобще), защото някой от техните лекари трябва да назначи изследването на лабораторията. А повръщанията ще ги израсте, Кало имаше ГЕР и спазъм на пилора, но като беше на 6-7 месеца спря да повръща
Успех и не се притеснявай, рано ти е още
. Газове не са, поне не пръцка, а само се присвива. А със захранването докъде сме - сега въвеждам сирене (което всъщност е ял от разни питки, баници и т.н.), не е ял бобовите все още и не мисля скоро да ги давам, те така или иначе са си леко проблемни, ще почакаме още малко с тях.. Други млечни, освен масло, също не е ял още (пак изключвам кисело мляко, което пак от питките е опитвал, отделно не съм му давала все още). Та, общо взето, това е останало, както и ядки, разбира се, някои по-силно алергенни плодове като ягоди; гъби не е ял.. Общо взето, нещата, които са за възрастта си ги яде, без млечни и бобови.. Чай от копър не съм се сетила да давам, честно казано. Може да пробвам, със сигурност ще спомогне да се поуспокои стомахчето