Лактозна непоносимост

• 443
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте!Дъщеря ми е с лактозна непоносимост, резултат от тази седмица.Какво не трябва да консумира?Какъв специалист трябва да посетим?

# 1
  • Пловдив
Лактоза има в млякото и всички млечни продукти / сирене ,кашкавал, кисело и пресно мляко, подсладени млека/
 Четете и проверявяйте всички етикети на продукти,които купувате, защото не се знае в кой е добавен млечен протеин. Скоро открих, че течността / не е точно марината/, в която са маслините също има млечен протеин.
 В някой салами  също може да има добавен.

В големите вериги  и в здравословните магазини се предлага безлактозни и веган продукти.
  В магазините  с турски стоки  от няколко месеца  се предлага безлактозно сирене.

# 2
  • София
Ами ние за съмнение за лактозна непоносимост се консултирахме с гастроентеролог. Не знам дали е най-правилният лекар в случая.

# 3
Мисля,че алерголог трябва да се посети

# 4
  • София
Нас алерголог ни препрати към гастроентеролог та може би и двете.

# 5
На колко е години? Лактозна непоносимост не се развива преди 2-годишна възраст. Има степени на лактозна непоносимост. Хваща ли я разстройство веднага като изпие чаша мляко? А като опита кисело мляко? Сирене? Т.н. Млечни?
Някои хора с лактозна непоносимост трябва да избягват само прясно мляко, някои прясно и кисело мляко, или само някои кисели млека, някои трябва да избягват сирене, други нямат непоносимост към сирене. Въпрос на проба и грешка е да видите кои млечни продукти и понасят и кои не.

# 6
На 14 години е ч.Не я хваща разстройство или да повръща след прием на млечни.Много често я боли корема и търсим причината,затова пуснахме глутенова и лактозна непоносимост.

# 7
Гастроентеролог.
На мен само от истинско прясно мляко ми става разстройство, а колики имах и от сирене.
Гастроентерологът, който ме прати на кръвно изследване за лактозна непоносимост ми изписа "Lactase enzyme" на фирма "Natural Factors" за 1 месец и каза после при нарушаване на диетата само.
Не спазвам диетата и ям всичко, без прясно мляко. Периодично пия капсулка Lactase enzуme.

# 8
Ходи се на гастроентеролог и не се консумират млечни.
Моят син беше с такава, не е имал никакви фрапиращи симптоми, дори болки в стомах, камо ли разстройство или друго...единственото беше, че имаше почти постоянно газове и отключи автоимунно заболяване. Тогава открихме всъщност множество непоносимости включително към глутен, те като са прецакани червата и така става.
След дълъг период на диета преди 6м въведохме постепенно всичко пак, яде в малки количества и за сега няма проблем.

# 9
Има млечни продукти (кисело мляко, сирене) , които са без лактоза. На опаковката пише. Също отлежалия кашкавал не съдържа лактоза.
Може да се взима и ензим лактаза преди консумация на млечни.
Не е добре напълно да не се ядат млечни продукти. Лишавате детето от калций и белтъци, които са нужни за растежа плюс куп витамини и т.н.

# 10
  • София
Проблемът на млечните не е само лактозата ами и казеинът все пак. Калций може да се набави и без мляко. Аз също се храня без млечни и нямам дефицит на калций.

# 11
Днешните млечни за мен са по-вредни отколкото полезни, но това е друга тема...Иначе синът ми си ядеше кокосови млечни.

# 12
  • софия
На мен преди седмица ми откриха непоносимост към лактоза. Аз много обичам и ям млечни, та сега още се ориентирам кои ги има без лактоза и къде. Знаете ли в този случай трябва ли и маслото да спра, защото на места пише, че и в него има лактоза, но била малко?

# 13
  • София
Да, спира се. Може да ползвате ГХИ като заместител.

Общи условия

Активация на акаунт