За тези, които нещо ги вълнува, но не искат тема-3

• 44 196
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
  • София
   Здравейте, обръщам се с въпрос към тези, които вече са си сменяли щранговете?Как процедирахте с тоалетните?Аз без тоалетна не мога и един час, а ден или два да не говорим.

Майсторенето вкъщи беше не повече от 30 мин., а вода нямаше от 9 до към 17 часа. За тоалетната бяхме сипали в кофи вода.
  Благодаря! Hug То хубаво с кофи, ама не сменят ли и тръбата за мръсната вода?На мен не ми е проблем липсата на вода, ще налея два бидона, проблема ми е ползването на тоалетната.

Сменяха щранговете на топлата и студена вода. Тоалетната няма проблем да се ползва.

# 496
Знаете ли къде в София има пункт за вторични суровини?

За какъв вид вторични суровини?

Хартия - вестници и списания.

Сещам се за 2 пункта - единият е в центъра на гърба на хотел Радисън не първата , а втората пряка , точно на ъгъла е пункта / Шишман и Хаджи Димитър / , а вторият е в Красно село на ул. Хубча - някъде към номер 10-12-14 трябва да се пада. Не съм ги ползвала и незнам каков е положението в момента. До преди 1 година от офиса носехме на пунктна на Хубча. Ако не са ти близо , не се заслужава да се занимаваш, цената е нищожна.

# 497
Радостина много ти благодаря. Този в центъра ме устройва. Дано още да го има.

# 498
  • София
   Здравейте, обръщам се с въпрос към тези, които вече са си сменяли щранговете?Как процедирахте с тоалетните?Аз без тоалетна не мога и един час, а ден или два да не говорим.

Майсторенето вкъщи беше не повече от 30 мин., а вода нямаше от 9 до към 17 часа. За тоалетната бяхме сипали в кофи вода.
  Благодаря! Hug То хубаво с кофи, ама не сменят ли и тръбата за мръсната вода?На мен не ми е проблем липсата на вода, ще налея два бидона, проблема ми е ползването на тоалетната.

Сменяха щранговете на топлата и студена вода. Тоалетната няма проблем да се ползва.
Много благодаря! Hug Дано нашия домоуправител не е решил и друго!

# 499
  • Варна
Знаете ли къде в София има пункт за вторични суровини?

За какъв вид вторични суровини?

Хартия - вестници и списания.

Сещам се за 2 пункта - единият е в центъра на гърба на хотел Радисън не първата , а втората пряка , точно на ъгъла е пункта / Шишман и Хаджи Димитър / , а вторият е в Красно село на ул. Хубча - някъде към номер 10-12-14 трябва да се пада. Не съм ги ползвала и незнам каков е положението в момента. До преди 1 година от офиса носехме на пунктна на Хубча. Ако не са ти близо , не се заслужава да се занимаваш, цената е нищожна.
Цената е 2 ст. на килограм или нещо такова, май приемат само велпапе, без вестници и списания. Ninia, съветвам те да провериш предварително, да не мъкнеш някъде тонове хартия и да не ти я приемат. А пък ако ползваш кола, дори бензина няма да можеш да си платиш. Дори циганите и клошарите вече не събират кашони за вторични суровини. Най-добре намери казан за разделно събиране на отпадъци.

# 500
Не става, в кофите за разделно събиране не се хвърлят вестници и списания, то е само за опаковки - тук на самите кофи има картинки какво точно може да се хварля в тях.
Имам една много комична ситуация от преди повече от 10 години с едни вторични суровини....повече не се захващам да влача...наистина няма сметка. Единствената полза е ,че се преработва и се спасяват дръвчета от изсичане.

# 501
Бихте ли ме ориентирали колко повече ламинат и теракот да купя.Сметнала съм си точно площите на подовете,но все пак трябва да има резерва.А и едното ме помещение е трапец.
Как сте процедирали-процент от площта?Няколко квадрата?Ако някой има опит- да каже.

# 502
  • София/Осло
W,+ 10% от цялото количество. Гледай да договориш да върнеш неизползваното количество. Поне аз така направих  Peace

# 503
Благодаря за бързия отговор. Не вярвам някой да ми се съгласи да връщам количества,но ще опитам да се пазаря.

# 504
  • София/Осло
Ами зависи от фирмата , от която купуваш. На мен сами ми казаха хората ,че мога да върна неизползваното количество. Фирмата е една от най-големите в София. Склад/магазин имат в кв. В . Левски, но не помня името им  Blush

# 505
mentolka 2 ст. за кило хартия  Shocked Ами аз ще съм на загуба ако реша да ги нося. Исках да спестя на природата някое и друго дърво, но май ще е по-добре да ги хвърля кофата и да посадя 2-3 дръвчета  Laughing

# 506
Моля  Praynig някой с опит да ми помогне - боядисах си косата в черно, и след измиване си легнах с влажна коса. Резултат - черни петна по калъфката на възглавницата ми. Знае ли някой как мога да ги махна, без да повредя цвета на калъфката?  Praynig

# 507
  • Варна
mentolka 2 ст. за кило хартия  Shocked Ами аз ще съм на загуба ако реша да ги нося. Исках да спестя на природата някое и друго дърво, но май ще е по-добре да ги хвърля кофата и да посадя 2-3 дръвчета  Laughing
Така разбрах наскоро, в офиса хвърляме доста хартия, до скоро я събирахме идваше някакъв познат на шефа да я вземе и я връщаше на вторични суровини. Обаче от известно време чистачката я хвърля с останалия боклук. Което е адски тъпо, от малка знам, че хартия и стъкло не се хвърлят а трябва да се рециклират. Супер нелепо се чувствам да хвърлям и купищата брошури, с които ни заливат пощите. Така и не разбрах, къде аджеба да хвърляме вестниците и списанията Rolling Eyes

# 508
  • София
Моля  Praynig някой с опит да ми помогне - боядисах си косата в черно, и след измиване си легнах с влажна коса. Резултат - черни петна по калъфката на възглавницата ми. Знае ли някой как мога да ги махна, без да повредя цвета на калъфката?  Praynig

Вениш  Thinking Аз си боядисвам така кърпата за коса, но се изпира без проблем след това.

# 509
Така разбрах наскоро, в офиса хвърляме доста хартия, до скоро я събирахме идваше някакъв познат на шефа да я вземе и я връщаше на вторични суровини. Обаче от известно време чистачката я хвърля с останалия боклук. Което е адски тъпо, от малка знам, че хартия и стъкло не се хвърлят а трябва да се рециклират. Супер нелепо се чувствам да хвърлям и купищата брошури, с които ни заливат пощите. Така и не разбрах, къде аджеба да хвърляме вестниците и списанията Rolling Eyes

За вестниците това са двата вариянта, или на вторични суровини или в кофата за боклук.
Брошурите са някакъв др. вид хартия, която не се преработва според мен.

За засаждането на дръвчета няма лошо, независимо от това хварляш ли хартия или не.
Преди известно време попаднах на калкулатор в горичка.ком, в който според твоите разходи / кола, самолет, ток и т.н. / ти изчислява колко дръвчета годишно е добре да засадиш, за да компенсираш замърсяването на въздуха.

Общи условия

Активация на акаунт