Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - II тема

• 80 468
  • 776
  •   1
Отговори
# 540
Ок, Пинки, мерси за инфото. Hug

А този В-100 комплекс, който съм копнала горе, все пак добре ли е за мен или дозите са повече от необходимото? Аз не зная защо си мисля, че витамините В дават повече ?енергия? и затова реших пак да си взема от този вид дозировка. Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 04:57 от desi_sunshine

# 541
извинявам се за въпроса,ако е коментирано-не съм допрочела темата още Peace

маслото от макадамия става ли за вътрешно приемане,и колко е полезно?
взех за моите моми ленено за пиене, а макадамия за мазане,но те се тръшкат да пият макадамията след една грешка на баба им,която ги объркала Sick

# 542
  • Пловдив
  bouquet Поздравления за прекрасната и полезна тема! Съжалявам, че късно я откривам! Започвам да я чета отначало.

# 543
desi_sunshine - нищо им няма на дозите. Излишното се изпикава (както личи от боята).

Mamagemelar - не пречи да се пие, но някаква особена полза няма. По-добре зехтин (много харесвам  "Oliveira da Sera"). Ако е вкусно (не знам) - в салатата.

# 544
Pink Panther,  в NOW виждам, че вече имат серразим на капсули 90 бр - 20000 UI - 40 лв., това дали е по-изгодно от бодифлекса?

# 545
Не, по-скъпо е. Няма смисъл.

# 546
PinkPanther ,благодаря за отговора  bouquet
 "Oliveira da Serra" е много добра селекция-аз харесвам този с интензивен вкус-не знам какви са разликите между него и този с  мек вкус например  newsm78
но дали е достатъчно  за малките деца само зехтина?не,нали това говорите тук в темата!
засега съм наредила сусамово,ленено и май ще успея да намеря и конопено масло....ще ги редувам
какво ще кажете?

# 547
Не съм сигурна лененото дали е добре (безопасно) за деца. Не виждам макадамията защо да им я даваш. Тя е основно омега 9, подобно на зехтина, но с повече омега 9. Не, че е лошо, в храната, разбирам, но ти имаш предвид да го пият така или аз нещо не разбрах?
Моето мнение относно подходяща мазнина за дете е конопеното олио, но имам предвид да се овкусява храната, а не да пият директно каквото и да е олио  Rolling Eyes  - от гледна точка съотношение на трите основни вида омеги, които коментираме тук. Иначе дали няма някакви други особености, които може да предполагат повишено внимание при даване на дете, трябва да потърсиш инфо за конопеното олио би трябвало да е написано, ако има нещо по-особено. Сподели тук, ако има нещо притеснително.
Примерно аз съм си харесала синапеното олио за готвене (то е изключително добро и за козметични цели, особено за косата) - и от гледна точка съдържанието на омегите и от гледна точка издръжливостта му при топлинна обработка. Но е доста силно и трябва да се внимава при козметични цели, да се започне постепенно, може да не понесе на всеки. А за готвене - предполагам ще придава немалък нюанс на ястията, но дали за добро или зло, истината е, че не мога да кажа повече, защото говоря само от това, което съм прочела, а още не съм го пробвала лично. Laughing

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 02:10 от desi_sunshine

# 548

взех за моите моми ленено за пиене, а макадамия за мазане,но те се тръшкат да пият

На колко години са? В лененото масло има фитоестрогени - възможен ранен пубертет.(по-добре първо акъла, после пубертета)

По мое мнение рибеното масло си остава идеалната добавка.

# 549
ами,много са малки-прекалено малки за пубертет изобщо/на 2г5м са/ Embarassed
заради омега 3 ,заради кожни проблеми ,се насочих към добавка масло изобщо,ама май не съм домислила нещата Blush Sick
рибеното не е вариант за нас,поне докато не могат да пият  капсули-вкус на риба не понасят,а и са почти вегетарианки
поръчала съм си конопено масло,още преди месец и нещо,но цялата ми поръчка виси,че го няма на сток-тук е много трудно да си намеря

# 550
  • Пловдив
Капсулите, които пия, въобще нямат вкус на риба.

# 551
  • Тука, под липите стари...
А течното рибено масло не е ли варинат за вас? То няма вкус на риба, ароматизирано е.

# 552

Капсулите, които пия, въобще нямат вкус на риба.
точно това ,казах-те са малки за капсули!
течно рибено съм взимала на arcofarma -френски,био препарати-имаш е вкус на риба ,не повторих с друго масло,или на  друга фирма  newsm78

# 553
  • Тука, под липите стари...
Аз съм вземала Ескимо кидс, и това от дрогериите DM.  Имат съвсем различен аромат, моето дете ги приема с лекота. Струва си да опиташ поне с още една марка. Освен това значение за вкуса има и това дали маслото е било в хладилник, в смисъл, че дори и да има лек вкус на риба, когато е студено, той се тушира.

# 554
Деси, синапът не е ли зърна горчица? Олиото би трябвало да е люто.

Аз купих едно Ескимо от БГ и когато се прибвах тук видях, че не било детското, а Ескимо Омега 3. Сега не знам в каква доза да го давам на детето. Знам, че много пъти се писа ама... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт