Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - II тема

• 80 475
  • 776
  •   1
Отговори
# 525
  • София
И аз пия Кю10-200мг със сок от грейпфрут на вечеря и се чувствам добре, но не е ясно дали е от него , защото пия куп други неща ...Мъжът ми също го пие ( за крЪвното), но ми се струва, че за него е малко това количество  newsm78 все пак е близо 100кг.
Пинко, ти наведнъж ли пиеш 400мг?
Някой може ли да ми каже какво означава през нещо да получиш спазъм на мускула на крака, при мъжа ми се е случило и много го боляло...като чета в нета май е недостатъчен магнезий  newsm78, нека някой да се включи, ако знае нещо по въпроса  Simple Smile

# 526

Каква ли не - като антиоксидант, за кръвоносни съдове+сърце, за имунната с-ма, за кожата  Wink
Тази статия е изчерпателна http://www.herbal-greens.com/shop/page/20/koenzim-q10-coq10-.html

# 527
  • У дома
Връщам се да чета.

# 528
feyaa, благодаря за линка   bouquet

аз само като прочетох, че повишава енергията и издръжливостта на организма, отидох и си го купих  Embarassed взех таблетки от по 10 мг на Адифарм, ще пия по 3 та хоп - 30 мг...  Peace

безценен източник на идеи сте вие   bouquet

Вей, мерси за предложението   bouquet

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 17:46 от ray

# 529
И аз пия Кю10-200мг със сок от грейпфрут на вечеря и се чувствам добре, но не е ясно дали е от него , защото пия куп други неща ...

Bobka напълно възможно да е от него, защото и аз се чувствам изпълнена с енергия, а пия само Кю10 30 мг. и омега 3  180/120. Е от скоро пия и коластра, без видими причини, просто ей така- за здраве  Laughing

П.П. Добър човек ме упъти на ЛС и аз все пак успях да си поръчам от айхерба. Естествено получих и код за отстъпка от 5 долара NEV687.

# 530
Сетих се още нещо  Embarassed
Bobka аз докато бях бременна ми се схващаха така мускулите ( май се казваше крампи) и обяснението беше липса на магнезий. Вчера си поръчах това http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Calcium-Magnesium-250-Capsules/1810?at=0. , понеже пия веднъж на 2-3 дни Еко грийн мулти, а вътре има символично количество калций.

# 531
Ninia, извинявам се за тъпия въпрос, но по какво разбираш, че е Еко грийн мулти?

Може ли Q10 да го взимам вмест със сок от грейпфрут, със самия плод, т.е. да си изяждам плода, че не съм привърженичка на чистите цитрусови сокове, а разреден с вода 1:1, какъвто е приемлив вариант (за мен) ще ми дойде в повече като количество. Иначе другия вариант е със смути (нектар в блендер) от зеленолистно (спанак и подобни). Всъщност колко е необходимо като количество (мин.) за 100 мг Q10? 300 г грейпфрут или в мл - 200 мл сок?

Пинки, нали може вместо сусамов тахан, да си правя сусамено мляко? Нали целта е да е смлян сусама, че иначе с дъвчене не се получава усвояването като хората? Аз и заради калция по принцип започнах да си правя, че в момента нямам добавка калций. Прави се като накиснат сусам 1/2 чаша се смесва с 3 чаши вода и се пасира в блендер. Може и с пасатор. Лично аз си го пия без прецеждане, а и от гледна точка на съставките сезамин и ..., така трябва. С 4 смлени фурми ми хареса най-много. Дават го и с щипка сол (морска), но не ми хареса. Може и да не се накисва от предния ден, но ако е по-меко ще се пасира по-лесно и пълно. Сега си търся небелен сусам - все пак целостта на семето ще означава по повече от веществата - калций и/или другите там.

Ето още един код за 5 $ отстъпка в Ихерб: LAV691. Peace

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 07:58 от desi_sunshine

# 532
На мен ми дава възможност да използвам още веднъж кода.Значи не важи правилото ,че код може само еднократно!

Ако Q10 се пие с вода (аз не обичам грейпфрут)няма ли да може да се усвои от организма?

Bobka-крампите и спазмите са точно  липса на магнезий в организма.За това на патологично бременните с контракции им дават да пият Магнерот(магнезий) или им вливат  венозно магнезий за да предотвратят контрахирането на гладката мускулатура и продотвратяването на преждевременно раждане.

# 533
  • София
Днес спрях пипера. Почувствах тежест в черния дроб. Обяснението - тъй като пия доста неща, очевидно пипера повлиява резорбцията на много от тях и съм се претоварил. Ще ги анализирам едно по едно и сигурно ще намаля дозите. Жалко!....
Пинко, и аз се обаждам с болки в черния дроб..първо в събота мъжът ми се оплака следобяда и после мене в неделя следобед ме заболя .... Rolling Eyes единственото общо нещо, което пием и двамата е Кю10, само че той го пие от 1 месец, а аз от 10-тина дни и то вечер със сок от грейпфрут. Имам подозрения, че може и да е от сока  Rolling Eyes ние обикновено сменяме марката, но последно сокът, който пихме беше на Флорина 100% грейпфрут. Странно е все пак, ако причината е Кю10 или сока защо ни заболява на другия ден чак .... newsm78

# 534
Bobka, Пинки не се оплаква от болки в черния дроб заради Q10, а заради черния пипер! Съвсем логично си е черният пипер да повлияе така - това е подправка, сух продукт, при това от силните подправки и не напразно се консумира в минимални количества - примерно щипка, две на цялата тенджера манджа. Не, че казвам нещо ново - това всички го знаят. Аз лично смятам да се "огранича" до повечко и по-честа консумация на къри, в което има и куркума и черен пипер. Много го обичам кърито, откакто го открих неотдавна, въпреки, че харесвам това, което е без черен пипер - е, малко компромис ще напрява все пак и ще се примиря с това с черен пипер, то идва и по-евтино - колко му трябва на човек да се утеши, особено на някои. Laughing
Пинки, по принцип има ли такава добавка - чер пипер? Защото си мисля, че ако има, би трябвало да са намерили начин да неутрализират поне до някаква степен силно дразнещия ефект на тази подправка. Може би не го използват точно в този му краен вариант на подправка?

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 12:00 от desi_sunshine

# 535
Много въпроси, много нещо...

Ако пропусна някого - да прощава.

!. Относно парадоксалните реакции - бодежи, сърцебиене и пр. - По принцип всички препоръчвани до сега от мен субстанции имат изключително благоприятно въздействие върху сърдечно-съдовата система, а и върху мозъка. Иначе нямаше да ги препоръчваме.
 Но ние тук всички сме хора различни и понякога реагираме различно на едни и същи препарати. Трудно мога да го обясня.

Затова по принцип препоръчвам - ако нещо не ви понася - спрете го. След седмица го почнете пак и тогава ще стане ясно.

Специално за коензим Q10 - при тежки болести засягащи мозъка се препоръчват дневни дози  от 1200 до 2400 мг. При това положение е малко вероятно дози от 100-200 мг да ви изкарат от равновесие.

Дозата зависи главно от възрастта (при относително здрави хора). При напреднала възраст - по-висока доза.

По принцип коензима се пие с храната. Той по принцип се усвоява много зле и затова се опитваме да го форсираме с грейпфрут.

За грейпфрута - той е нож с две остриета. Той блокира ефикасно т.н. цитокини CYP 3A4 и 1A2.

Тяхната функция е да разграждат определени субстанции преди постъпването им в черния дроб.  Към тях спадат барбитурати, статини и др. Като ги блокираме, ефективната доза на тези препарати нараства рязко и усещаме тежест или болка в черния дроб.

Ако сте напърно наясно какво пиете - добре, но ако не сте сигурни - четете.

Подобна е ролята на черния пипер. Той блокира цитокините СУР 1А2 и 2А6 и се приема с някои препарати за да подобри резорбцията им (бозвелия, куркума, гинкго и др.) Но влияе и на други субстации, като коензим Q10, например.

Тия дни се сетих, че в домашната дрогерия имам Биопирин - екстракт от черен пипер (пеперин).

Намерих го - Биопирин 10 мг.(Свансон) Започнах да пия от него - нямам тежест в дроба. Явно дозата на черния пипер подлежи на уточняване.

Да бъдем наясно - нито пипера, нито грейпфрута са вредни или опасни. Те правят някои препарати, които пием опасни.

След малко ще продължим...

# 536
Продължаваме...

Bobka - крампите по принзип са много болезнени. Имат пряка връзка с контракциите при бременните и се третрат по същия начин - с магнезий. Разбира се, магнерот е най-скъпия вариант.

При поява на крампи на крака - веднага ставаме и правим няколко крачки .Иначе много боли.  

ray - почваш с 10мг, минаваш през 30 и стигаш до 100 мг. И ти излиза по евтино...

А, щях да забравя - истинският потинциал на коензима се усеща при наличие на ензими!

desi_sunshine - както искаш го яж сусама, важното е да е смлян. Суров, печен, в кафемелачка, в хаванче - няма значение.

Bobka - и аз пия грейпфрут а Флорина, пия си и LDN-а с него (заради вкуса.) От 8-9 месеца - нищо ми няма.

feyaa - коензима с храната + щипка черен пипер.

# 537
Ninia, извинявам се за тъпия въпрос, но по какво разбираш, че е Еко грийн мулти?

Eco-Green  (Мултивитамини със зелени храни) е съставен от витамини и минерали, екстракти от билки, зелени храни и храносмилателни ензими. Eco-Green  (Мултивитамини със зелени храни) повишава тонуса и енергичността на тялото.     http://www.nowfoods.bg/EcoGreen-Multi/EcoGreen-Multi-60-%D1%82%D … %D0%BA%D0%B8.html

Между другото аз разделя таблетката на 4 и пия само по четвъртинка, защото витамините, особено от В групата са в големи дози и да не се повредя нещо.....

За Кю10 - за по-доброто му усвояване помагат мастноразтворимите витамини, вит. С, пиперин. Освен чист, Кю10 се предлага и в комбинирани добавки. Аз лично предпочитам чист, защото го пия едновременно с рибеното масло, а понякога и с мултивитаминте. Но ако не пиете нищо друго е по добре да го вземете в комбиниран препарат.

# 538
Ох, аз погрешно помислих, че предния линк (този в ихерб) е еко мулти.
А пък витамините В не са ти много. Те винаги така ги дават дневните им дози, а всъщност са полезни в по-големи количества. Аз затова си поръчах В-100 комплекс, иначе по аптеките май няма такива завишени варианти, а всъщност те са най-добрите.
Пинки, ако греша, извинявам се, поправяй ме да не причиня на някой проблем с погрешен съвет.
Ето кои си поръчах аз:
http://www.iherb.com/Twinlab-B-100-Caps-100-Capsules/16285?at=0
Само да ти кажа, че оцветяват урината в ярко жълто, но това не е някакъв проблем изобщо - медицинските лица предупреждават за това да не се шашка човек.

За колко време ви идват поръчките от Ихерб? Аз поръчах на 13.03. Кога да я очаквам най-рано? А пък предвид и до Бургас още 1 ли 2 ли дни да прибавя? Thinking

# 539
iHerb идват за около седмица, но 13ти е събота. Тия дни ще дойде.

Големи дози от В витамините имат нужда хора  с проблеми с нервите - болки в кръста, тендовагинит, ишиас и др.

Общи условия

Активация на акаунт