Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - II тема

• 79 932
  • 776
  •   1
Отговори
# 60
Уважаеми г-н Пинк Пантер,
обръщам ви внимание, че в част от публикуваните от вас мнения се съдържа информация, която може сериозно да навреди на деца, неродени деца или бременни жени.

Отново подчертавам, че забележката ми не касае само тази тема.
Искрено се надявам това да е резултат единствено на недостатъчната ви информираност и да нямате  някаква форма на  изгода от писането си в този форум.

Смятам, че е редно да публикувате квалификацията си на мястото, на което влизат и четат стотици хора дневно, за да  бъдат те предуредени, че вие не сте специалист и те сами трябва да преценят как да постъпят, преди да приложат някой от съветите ви.

Още по-добре би било да сложите тази информация в подписа си, след като сте поели ролята на консултант по твърде широк кръг въпроси и на ваши опасно грешни мнения човек може да се натъкне на различни места във форума.

Ще наминавам да следя решението ви.

# 61
  • София
обръщам ви внимание, че в част от публикуваните от вас мнения се съдържа информация, която може сериозно да навреди на деца, неродени деца или бременни жени.

Искрено се надявам това да е резултат единствено на недостатъчната ви информираност и да нямате  някаква форма на  изгода от писането си в този форум.

Смятам, че е редно да публикувате квалификацията си на мястото, на което влизат и четат стотици хора дневно, за да  бъдат те предуредени, че вие не сте специалист и те сами трябва да преценят как да постъпят, преди да приложат някой от съветите ви.

Още по-добре би било да сложите тази информация в подписа си, след като сте поели ролята на консултант по твърде широк кръг въпроси и на ваши опасно грешни мнения човек може да се натъкне на различни места във форума.

spam2

# 62

Искрено се надявам това да е резултат единствено на недостатъчната ви информираност и да нямате  някаква форма на  изгода от писането си в този форум.

Смятам, че е редно да публикувате квалификацията си на мястото, на което влизат и четат стотици хора дневно, за да  бъдат те предуредени, че вие не сте специалист и те сами трябва да преценят как да постъпят, преди да приложат някой от съветите ви.

Г-н/г-жо Минаващ,
бихте ли казали, Вие пък в качеството на какъв/каква специалист преценяте съветите на "PinkPanther" като опасни?
Искам също така Вашите доказателства за вредите на същите, защото в противен случай само си правите вятър на клавиатурата.
Кои мнения от тази и останалите теми са опасни за здравето на бременни, неродени деца и родени такива?

Аз съм бременна, имам 4годишен син, здрав разум, и аз и той консумираме някои от препоръчаните от въпросната личност продукти, без да ми е опирал пистолет на слепоочието-не съм навредила нито на себе си, нито на бебето в мен или на родения ми вече син.

Очаквам Вашите аргументирани доводи, в подкрепа на обвиненията Ви, за да взема евентуални мерки, ако сте прав/а! Wink

# 63
Здравейте,
не съм писала в темата досега, но я следя от 1-ва тема и съм изненадана от мнението на Минаващ, т.к. поднесената информация е много интересна, доста компетентна и определено полезна в много отношения. Лекар съм и както много от нас имам предубеждения към хранителните добавки, но има все повече научни доказателства за ползите, особено на омега-3. Така, че време е да променяме нагласите си и да мислим първо за профилактика, после за лечние. Никой не казва, че омега-3 лекуват, но носят значителни ползи при влошена липидна обмяна, за пациенти с инфаркт и стенокардия, за автоимунни забболявания/ за всичко това има научни доказателства/ и освен това нямат никакви странични ефекти за разлика от много медикаменти. Напр. медикаментите понижаващи холестерола и триглицеридите имат всеизвестни негативни ефекти върху черния дроб, защо тогава не стартираме с омега-3, които доказано понижават триглицеридите без тези странични ефекти. Благодаря на Pinky, много научих от него. А моя принос за наличните качествени медикаменти у нас е продукта Омегадефенд- високодозиран и пречистен от сиомгова тъкан/ за възрастни е в доза 2капс. дн., големи са за деца/, цена около17 лв. Ето линк към сайта http://www.omegadefend.com/

# 64
Здравейте,
не съм писала в темата досега, но я следя от 1-ва тема и съм изненадана от мнението на Минаващ, т.к. поднесената информация е много интересна, доста компетентна и определено полезна в много отношения. Лекар съм и както много от нас имам предубеждения към хранителните добавки, но има все повече научни доказателства за ползите, особено на омега-3. Така, че време е да променяме нагласите си и да мислим първо за профилактика, после за лечние. Никой не казва, че омега-3 лекуват, но носят значителни ползи при влошена липидна обмяна, за пациенти с инфаркт и стенокардия, за автоимунни забболявания/ за всичко това има научни доказателства/ и освен това нямат никакви странични ефекти за разлика от много медикаменти. Напр. медикаментите понижаващи холестерола и триглицеридите имат всеизвестни негативни ефекти върху черния дроб, защо тогава не стартираме с омега-3, които доказано понижават триглицеридите без тези странични ефекти. Благодаря на Pinky, много научих от него. А моя принос за наличните качествени медикаменти у нас е продукта Омегадефенд- високодозиран и пречистен от сиомгова тъкан/ за възрастни е в доза 2капс. дн., големи са за деца/, цена около17 лв. Ето линк към сайта http://www.omegadefend.com/

bouquet

# 65
Важно за всички с оплаквания от псориазис!!

Снощи попаднах на ценна информация, порових се из мрежата и тя се потвърди: За повърхностно третиране на обривите от псориазис се препоръчват кремове, съдържащи GLA (гамалиноленова к-на, омега-6).

Първото което ми дойде на ум беше Nachtkerzen Öl на Dr. Teiss. От рекламата по телевизията. Сигурно има и други такива масла и кремове, може би по-добри, но иска търсене, а аз бързах да ви кажа.

Тези кремове могат да се прилагат неограничено (зависи от кесията ви). Абсолютно безвредни са що се касае до основните съставки, за бременни, кърмачки, бебета и деца.

Заради пълнителите в крема - ако съдържат парабени (четете!), които имат подчертан естрогенен ефект, бих препоръчал да се избягват до 4та гестационна седмица. Това, разбира се е валидно за всички козметични кремове, които използвате.

Прилагането на крема не отменя останалото лечение.

Когато открия нещо ново по въпроса ще ви кажа.

За желаещите да четат: пишете в Гугъл      psoriasis  +GLA    и четете...

Поради важността на новината, ще я изкопирам и в другите теми.

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 10:56 от PinkPanther

# 66
Пинки, само една корекция..предполагам в бързината си я допуснал грешката-не 4г.седмица, а месец (3м. тогава приключва органогенезата).

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 11:23 от MTV

# 67
Имам празвид, че до края на 3та седмица се завършва половата ориентация на развитие на мозъка. А всеки иска са има или 100 % момче, или 100 % момиче, а не нещо средно...

Все пак това аз само съм го чел, а ти си го преживяла... Wink

# 68

Към въпросите:

feyaa -Рибеното масло на Фитофарма не е от черен дроб, но (по моето скромно мнение) е подходящо по-скоро за дребни домашни любимци. На че е лошо, но перлите са много малки. Ако трябва да пиете по 2 г дневно, това са 53 перли! Не е удобно.

За дете на 2-3 години препоръчвам течно. Допийте си перличките и минете на течно..............................

минете на течно ,ама нъц.....по аптеките няма рибено масло в течна форма Crossing Armsпроверила съм вече на 10 места Crossing Arms
Дано правилно съм разбрала ,че дозата за дете на 2-3 години е 2 грама дневно рибено масло-така ли е ???Не е ли множко или аз греша?

# 69
  • Тука, под липите стари...
Виждам, че си от Сф. В дрогериите DM има течно рибено масло (бях писала по-горе). Обсъдих го с Пинки и въпреки, че на опаковката пише, че е за деца над 4 г, давам на едногодишната си дъщеря половин чаена лъжичка (слагам го обикновено в сутрешната и закуска). Ти спокойно можеш да даваш по цяла чаена лъжичка на 2-3 годишно дете.  Има аромат, сходен с този на Ескимо Кидс. Решението, разбира се, е твое.

# 70
https://www.vitaminlife.com/product-exec/PNAME/OMEGA__3__LEMON/product_id/48285

Аз това намерих от течните, но Now foods май не го внасят, така че мисля да си го поръчам от сайта.

Пинки, освен доставката друго не се дължи. Пратката минава през Германия (както писа Bobka) и не се дължи ДДС или мито. Ако пакетът е под 2 кг идва директно в кварталната поща. Все пак ще пиша като го получа на колко точно ми се хваща. А и все пак е 200 мл, а Ескимото е 105 мл, така че мисля че ще е изгодно.

# 71
feyaa - да, това е дозата за течно рибено масло. samuel правилно го трансформира в чаени лъжички. Аз бих го прецизирал на "непълна чаена лъжичка".

И друг път съм казвал, че нормите са орентировъчни. И три пъти да ги превишите - няма страшно.

Голямо дете - Успех! Ще чакам информация.

# 72
  • На точното място
 smile3529

# 73
samuel дай инфо къде са тези дрогерии DM. В гугъла излиза само ,че първо стартирали в Пловдив и толкова.PLS!

# 74
  • София
samuel дай инфо къде са тези дрогерии DM. В гугъла излиза само ,че първо стартирали в Пловдив и толкова.PLS!

Не съм самуел, но ДМ има в София на Мария Луиза между халите и лъвов мост.
Има и още, но не мога да ти кажа адресите.

Общи условия

Активация на акаунт