Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - II тема

• 80 546
  • 776
  •   1
Отговори
# 360
Хаиде,момичета да се успокоим!Всеки от нас е задавал коментирани вече въпроси-пропуска човек.Случвало ни се да питаме за важни за нас неща,като Сенди,а за други да са тъпи...А veihaivei е рязка,пряма но не злонамерена...напротив много народен човек е!Едва ли е искала да крещи с големите букви,просто набляга.Приятен ден на всички!  bouquet

# 361
По-добре разгледайте това:

Не е много ясно, но като се копира от pdf...

# 362
  • В сънния Люлин, прибулен...
Точно такова нещо ми трябваше, мерси, Пинко  cook

# 363
Разшифровайте моля!Има и невежи.......визирам себе си .

# 364
  • Пловдив
Здравейте, днес четох за един продукт-Eyesight Rx , който е добър за подобряване на зрението и в неговото описание се казваше, че е добре да се комбинира с рибено масло, защото и то влияе добре на очното здраве.

Fish oils are helpful for eyesight since they provide the important fatty acids EPA and DHA to the retina. One to four fish oil capsules taken daily can help Eyesight Rx work even better since the herbal formula does not contain these long-chained omega-3 fatty acids crucial to the health of the retina. * Fish oils supplements may work better for vision enhancement if taken on an empty stomach before breakfast.

Последното изречение е интересно - рибеното масло работи по-добре за подобряване на зрението, ако се взема на гладно преди закуска.

# 365
feyaa - това е опростена (и размазана) схема на преобразуването в организма на омега-3 и омега-6 мастни киселини. Досега съм го обяснявал с думи, сега е по-прегледно.

hot pepper -рибеното масло влияе благотворно а всичко, в това число и на зрението. Най вече на ретината. При необходимост се комбинира с лутеин. Това за пиенето на гладно ми се струва странно, но пък терминът  "vision enhancement" - обогатяване на зрението ме хвърли в музиката. Аз пия рибено масло от три години и освен, че се каня да живея с орлите, сигурно вече виждам като орел! Shocked Или като бухал... newsm78

# 366
Пинки, vision enhancement е по-скоро "подобряване на зрението"...

аз преди време пиех за очите I Caps R, точно с лутеин и омега 3, пише "желатин от риба", това дали е рибено масло?

# 367
Да, ray, права си, погледнах в речника.

В моя професионален жаргон се превежда като обогатяване (неточност на българския) и това ме подведе.

Желатинът е протеин, не е масло. Това е субстанцията, която желира пача, джолан и др. А, и туткал...

Слагаш парченце суров ананас и край на желирането!

И едно допълнение - GLA е също многа полезна за очите. При сълзене или при съхнене.(отдавна забравих за този проблем.)

# 368
  • София
Искам малко да разнообразя темата с това, което ме вълнува в момента , а именно Кокосовото масло. Ето и малко инфо:

С кокосовото масло се отслабва здравословно!

За мнозина това звучи невероятно и дори еретично. Как е възможно да консумираме мазнини и в същото време да
слабеем? Възможно е и още как! Всичко зависи от мазнината, от нейния състав, свойства и възможности. А кокосовото масло има наистина уникални свойства. Време е да разберете за тях.
Малко наука
Помните ли 90-те години, когато прием дори на 1 грам наситени мазнини беше против всички правила на диетите?
Вероятно много хора все още мислят по този начин, защото сме свикнали с клишето за вредното влияние на мазнините върху здравето по принцип.
Наистина в голяма степен това няма как да се отрече - като например влиянието на мастните киселини с дълги вериги (МКДВ) върху организма ни. Когато поемаме МКДВ, които се намират в много масла от зеленчуци и семена, те се разграждат до други мастни киселини, след това се рекомбинират, влизат в кръвообращението и се отлагат директно в мастните клетки, за ужас на всички нас.
Друг вид мазнини обаче, наречени мастни киселини със средно дълги вериги (МКСДВ) имат съвсем различно влияние. Те не влизат в кръвообръщението като другите мазнини, а се отлагат в черния дроб, където веднага се превръщат в енергия, също като въглехидратите. Когато поемаме МКСДВ, тялото ни ги превръща в гориво за енергия, а не ги трупа в мастната тъкан.
Енергия вместо тлъстини
Чистото кокосово масло е един от най-богатите естествени източници на МКСДВ. Историята на неговия възход в диетите е много любопитна. През 40-те години на ХХ век животновъдите се опитали да го използват за угояване на добитъка си. За тяхна голяма изненада животните видимо отслабнали, но за сметка на това станали много по-енергични. След това серия научни изследвания показали, че замяна на МКДВ с МКСДВ във всекидневното хранене води до редукция на теглото и освобождаване от нежеланите тлъстини в областта на корема, при мъжете, и на бедрата и седалището при жените. Това удивително творение на природата (МКСДВ) не само се превръща в енергия, но също така оказва благотворно влияние на метаболизма - увеличава скоростта му и кара тялото да изгаря повече калории, а резултатът е значително намаляване на теглото.

Представата за диетична мазнина, която ни кара да отслабваме вместо да дебелеем, може да е странна, но точно това се случва, стига странично да не приемаме прекалено много други калории. Но почакайте! Става още по-хубаво. Научно доказано е, че МКСДВ изгарят бързо и засилват метаболизма, но по този начин ускоряват горенето и на далеч по-неприятните (като ефект за здравето и фигурата) мастни киселини с дълги вериги (МКДВ).
Замяната на някои от мазнините в дневната ни диета с кокосово масло може да се окаже едно от най-добрите решения, за да намалим телесните си мазнини.
Защото мнозина от нас нямат нужда да намаляват дневния прием на мазнини, а просто да преминат на мазнини, които са по-полезни – които ускоряват метаболизма и не допускат увеличаване на теглото.

Ентусиазира ме възможносття едновременно да отслабвам и да оправям метаболизма си Wink ..за това естествено си купих кокосово масло на капсули и от 5 дена съм ги почнала. В неделя си направих дори и маска и косата ми стана страхотна  Simple Smile

# 369
 Bobka много ме заинтригова с това PeaceМоже ли да ми кажеш на коя фирма си взела и цената как варира и как го пиеш?С нетърпение ще чакам да споделяш резултатите Peace

# 370
Аз си купувам студено пресовано кокосово масло в бурканче. Стават много вкусни сурови сладкиши или шоколад.

# 371
  • София
Bobka много ме заинтригова с това PeaceМоже ли да ми кажеш на коя фирма си взела и цената как варира и как го пиеш?С нетърпение ще чакам да споделяш резултатите Peace
Купих го от тук :
http://www.iherb.com/Now-Foods-Virgin-Coconut-Oil-1000-mg-120-Softgels/8220?at=0
Но можеш същото да го намериш и в България.
http://nowfoods.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0 … %D0%BB%D0%BE.html
И на мен ми стана интресно за това олио още повече, че подпомага и функцията на щитовидната жлеза....иначе от както го пия наистина имам повече енергия  Simple Smile , продължавам да пия и да се наблюдавам...основната ми цел е щитовидната жлеза  и съответно покачване на телесната ми темпреатура, което за сега не го забелязвам  Rolling Eyes
Аз си купувам студено пресовано кокосово масло в бурканче. Стават много вкусни сурови сладкиши или шоколад.
ooo, Soleil*, сподели моляте рецептата, че тъкмо пътува към мен едно бурканче кокосово масло...четох в нета, че може да се смеси с мед и какао и намазано на филия  било много вкусно

# 372
Моля ви да ми разшифровате (който може!) една думичка от табличката в рамката на Арахидоновата киселина: намира се между beef и pork. Та кое е липсващото (ми) месо (мазнина от него)? 10x  in advance. Hug

Ето интересно предложение във връзка с кокосовото олио:Домашно приготвено екстравърджин кокосово масло
Пинки , не казваш какво стана с поръчката ти от Щатите - ДДС, мито?
Да те питам какво ти е мнението за този продукт от англ. ибей: http://cgi.ebay.co.uk/Krill-Oil-48-Times-More-Potent-Than-Fish-O … sh=item41493fc2a7 Явно е скъпичко, но по принцип какво мислиш за този източник на омега 3?

Започнах да си търся и аз рибено масло. Тези ми се струват по-изгодни:
1.http://cgi.ebay.co.uk/SAVE-30-Economy-Pack-Omega-3-FISH-OIL-500- … sh=item3a4bf93d26
2.http://cgi.ebay.co.uk/Omega-3-Fish-Oil-370-1000mg-caps-top-quali … sh=item19b70ed09e
Какво мислите?

Последна редакция: чт, 18 фев 2010, 03:34 от desi_sunshine

# 373
Моля ви да ми разшифровате (който може!) една думичка от табличката в рамката на Арахидоновата киселина: намира се между beef и pork. Та кое е липсващото (ми) месо (мазнина от него)? 10x  in advance. Hug

liver - черен дроб  Peace

# 374
  • София
Има ли някой представа какво е това:
http://cgi.ebay.co.uk/FISH-Collagen-Natural-Hyaluronic-Acid-120- … 26e2#ht_708wt_935

Попаднах на него търсейки информация за Хиалуронова киселина като хранителна добавка

Общи условия

Активация на акаунт