Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - II тема

• 79 832
  • 776
  •   1
Отговори
# 570

Mamagemelar, а под каква форма даваш сусамовия тахан на децата? аз не успях да го пробутам на моите...

# 571
  • В сънния Люлин, прибулен...
ray, аз вярвам на теорията за храненето според кръвните групи. Та сусамът е НЕпрепоръчителен за В. Ти знаеш ли кръвната група на децата?  Peace

# 572
основно като сурови бомбони-моите са натуристки,но бомбони обичат  Grinning

# 573
ray, аз вярвам на теорията за храненето според кръвните групи. Та сусамът е НЕпрепоръчителен за В. Ти знаеш ли кръвната група на децата?  Peace

всички сме с една и съща кръвна група А2+  Peace къде да прочета повече по въпроса?

основно като сурови бомбони-моите са натуристки,но бомбони обичат  Grinning

ама сусамовият тахан горчи, как ги правиш тези бонбони? благодаря   bouquet

# 574
  • София
Аз го смесвам с мед и го мажа на филия...но пак мрънка, че не му харесва и се чудя дали да не добавя малко какао

# 575
  • В сънния Люлин, прибулен...
всички сме с една и съща кръвна група А2+  Peace къде да прочета повече по въпроса?
http://heraldry-world.mylivepage.com/blog/164_%D0%97%D0%B4%D1%80 … %D0%B5_%2F_Health

# 576
ray ,аз не го намирам за горчив тахана -само дето е малко солен за моя вкус Peace
бонбоните са с мед,тахан,смлени орехи,стафиди,разни други ядки,пшеничен зародиш ,кокос,брашно от рошкови...вариации много  bouquet

# 577
Днес ми донесоха и втората поръчка от Ихерб - спирулината, поръчана на 20-ти, т.е. за 9 календарни дни. Предполагам, че се удължава малко и от пътя Сф-Бс. Разбрах, че до 1 кг. от пощата по правило ги носят по домовете, но ако не са 2 жени, а само една, не винаги ги носи, а оставя бележка.
А какво се съдържа в грейпфрута, което подобрява усвояването на Q10?

ralykiss, благодаря за инфото  bouquet  - вече получих имейл-отговор - 13.80 лв. с ДДС е синапеното олио (доставката според куриера, т.е. отделно), но им писах да потвърдят за 1 л ли става въпрос, че не бяха написали, а и също така повече инфо за произхода и начина на добиване на маслото.

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 14:21 от desi_sunshine

# 578
ray - млада жена, във фертилна възраст, през фоликуларната фаза на цикъла, отделя по 250 мкг естроген дневно. Една-две лъжици ленено семе не може да се отрази на хормоналния баланс, защото естрогена е "подпрян"  с 25 мг прогестерон.

Но това не е така при момиченце на 2.5 години!

От 30 мг Q10 няма да усетиш прилив на енергия - аз пия по 400 мг!

Но пак е полезно.

Soleil* - в  лененото семе има толкова цианиди, колкото в пшеницата или овеса.

Mamagemelar - доста съм учуден. Аз широко препоръчвам сусам и тахан, но на възрастни хора, защото силно намалява холестерола и блокира преобразуването на гамалиноленовата к-на в арахидонова. И предпзва черния дроб от алкохолни увреждания.

Но при малки деца? Какво точно се очаква? Той не вреди, но дали помага за нещо...

desi_sunshine - бъркаш ме с енциклопедията. Какво съдържа, не знам . Но блокира СУР 1А2 и СУР 3А4, които иначе разграждат коензма още на входа.

# 579
  • София
........
 Аз широко препоръчвам сусам и тахан, но на възрастни хора, защото силно намалява холестерола и блокира преобразуването на гамалиноленовата к-на в арахидонова. И предпзва черния дроб от алкохолни увреждания.
Но при малки деца? Какво точно се очаква? Той не вреди, но дали помага за нещо...

......
Признат е от народната медицина като елексир за стомашно-чревния тракт. Приеман сутрин на гладно, по 2-3 супени лъжици е отлично средство за профилактика при язва и гастрит.
Поради голямото си съдържание на калций, сусамовия тахан се препоръчва за заздравяване на костно-мускулната система. Особено подходящ е за приемане от деца – за укрепване на организма, както и за жени в напреднала възраст – срещу остеопроза.
Отлична закуска за хора от всякакви възрасти. Приема се като се разбърка с равни части мед, за предпочитане сутрин.

Сусамът това 2 милиметрово семенце е:

"за здрави кости, коса и дълголетие

Между лечебните му свойства може да се съобщят:
- допълва енергията на бъбреците, която повлиява качеството на костната тъкан (при остеопороза напр.), също образуването на кръвта (при анемия), повишава количеството и качеството на спермата (безплодие при мъжете), повлиява качеството на косата-нейния растеж, също повлиява слуха
- профилактика и лечение на запека, също при суха кашлица
- сусамът трябва да бъде ежедневно допълнение към храната при жените в менопаузата – при горещи вълни, изпотяване, безсъние, сърцебиене, слабост
- при жени с преждевременна и силна менструация
- при хора с надмерно изпотяване, хиперактивност, склонност към повишено кръвно налягане, сърдечни заболявания, мозъчни проблеми
- външно сусамовото масло се използва при болки в ушите, кожни изгаряния, като се нанася с памуче. При повишена температура помага за снижаването й като се маже кожата със сусамово масло.
- увеличава продължителността на живота

Модерната диетология:

Сусамът съдържа тези най-важни вещества:

20% белтъчини
50% растителни масла
захариди 16%
9 % влакнести вещества

витамини – тиамин (В1),
рибофлавин(В2)
ниацин(В3)
каротени

минерални съставки – сусамът е отличен мултиминерален природен продукт-
в 100 гр. сусам има:

калций до 1500 мг. !!!
магнезий -350 мг.
желязо – 10 мг.
цинк – 10 мг.
калий – 410 мг.
фосфор – 890 мг.

този състав го прави подходящ при лечението на :

високото съдържание на олганичен калций, магнезий, фосфор – при лечението и профилактиката на остеопорозата и костните счупвания. Препоръчва се на бременните и кърмещи жени

високото съдържание на желязо – подходящ при жените и при анемичните хора
високото съдържание на витамини от групата В и магнезий, фосфор – подходящ при неврологични заболявания вкл. депресии, неврози. По същият начин е подходящ при студенти, спортисти, хора работещи тежък физически труд
високото съдържание на ненаситени мастни киселини и магнезий - подходящ при сърдечно-съдови заболявания

високото съдържание на цинк подобрява имунната система и метаболизма в организма

високото съдържание на каротени и магнезий, калций и цинк са лекарство за очите, косата, лигавиците, ноктите

сусамовото мляко може да замести кравето мляко при хора с непоносимост към лактозата

Най-добре е да се консумира природен необелен сусам, защото състава на минералите и витамините се снижава при отстраняването на повърхностните обвивки на семенцето.

Колко е впечатляващо – толкова малко семенце, а може да помогне при твърде големи проблеми.............

....една вкусна, лечебна чаша сусамово мляко дневно при много здравословни проблеми вкл. и фрактури:

100 гр. сусам
200 гр. вода
1 лъжица мед

всичко това се слага в подходящ съд и се размиксирва (с този миксер, който има перка на края), докато се получи бяла течност (бяла, защото при разкъсването на сусамовата обвивка се излива маслото, което с водата образува емулсия)
По желание може да се прибави и един банан на парченца и да се разбие с миксера - получава се прекрасно лечебно питие, което няма конкуренция между лекарствата и "хранителните добавки"

Сусам при бременни, кърмачки, малки деца, подрастващи, активно спортуващи, млади и порастнали, здрави и болни, за здраве, красота и дълголетие!

# 580
  • Пловдив

ralykiss, благодаря за инфото  bouquet  - вече получих имейл-отговор - 13.80 лв. с ДДС е синапеното олио (доставката според куриера, т.е. отделно), но им писах да потвърдят за 1 л ли става въпрос, че не бяха написали, а и също така повече инфо за произхода и начина на добиване на маслото.
[/quote] Радвам се, че съмбила полезна. В Пловдив го има в магазините за диетични храни.

# 581
ralykiss, да те питам и теб, ако си взимала на тази фирма и знаеш - тяхното внос ли е, става ли за готвене, какво е - студено или топло пресовано, рафинирано или не?
Те, предполагам, че ще ми отговорят, но да питам и потребител като мен, ми се искаше - те все пак са търговци.

мдааа, това го гласях за ЛС, но съм с ужасна мигрена, вече ме спохожда всеки цикъл, не зная какво да правя - та затова се обърках, че едва гледам от повдигане и т.н.

# 582
  • Пловдив
ralykiss, да те питам и теб, ако си взимала на тази фирма и знаеш - тяхното внос ли е, става ли за готвене, какво е - студено или топло пресовано, рафинирано или не?
Те, предполагам, че ще ми отговорят, но да питам и потребител като мен, ми се искаше - те все пак са търговци.

мдааа, това го гласях за ЛС, но съм с ужасна мигрена, вече ме спохожда всеки цикъл, не зная какво да правя - та затова се обърках, че едва гледам от повдигане и т.н.
Не съм. Съжалявам. Поне днес мигрената ти е от пълнолунието - и аз съм така. Съчувствам ти  Sad

# 583
desi_sunshine бях чела, че липсата на магнезий в организма засилва мигрената.

# 584
О, пълнолуние и такива разни ми влияят, защото съм Рак, но иначе не зная какви липси имам, но в последните месеци ми се случва само повреме на цикъл. А преди имах мигрена, по-точно имах такива периоди, когато по-често се случваше и други, когато по-рядко, но не беше повреме на цикъл. Като бях на интервю при хомеопат, помня, че ме пита за това - дали имам от тази мигрена, която е повреме на цикъл, явно има разлика, но аз тогава казах, не, защото тогава не беше така или, ако се е случвало някой път, съм го отдавала на съвпадение, щом като не е само в тези моменти. Та, ако е свързано с менструацията - ами, нямам идея в този случай, съответно и дали може нещо да се направи (не зная как ще изкарвам, когато съм на работа Confused) и се чувствам безсилна. Колдрекс (парацетамола) ми действа облекчаващо общо взето.
Ninia, магнезий пия на хапчета - 600 мг. Не би следвало да е заради това. Виж с калция съм позакъсала - нямам в момента и си правя от време на време сусамено мляко (100г сусам е твърде много да се изяде под каквато и да е форма, т.е. много по-малко калций приемам, при това в момента ползвам белен сусам, който логично е и с по-малко калций - 1160мг/100г), зелено смути, ям и други ядки. Сигурно ми е в недостиг калция, ще трябва да заделя някой лев за добавка, глася се уж, ама то само с гласене не става, но стига съм мрънкала, че има хора нямат пари за хляб, да не говорим за калций или други добавки и глезотийки. Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 мар 2010, 11:30 от desi_sunshine

Общи условия

Активация на акаунт