Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - II тема

• 79 785
  • 776
  •   1
Отговори
# 645
veihaivei-забравих да ти отговоря ,че ги държа в хладилник всичко що е Омега 3 Hug

desi_sunshine-благодаря ти! Ето това винаги ми е било трудно да определям.Щом на опаковката пише ,че е Омега З-1000мг се предполага ,че в една табл има 1000мг рибено масло  по 3 табл дневно по 1000мг =3000мг дневна нужда за женорята.
тук пише  http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-Molecularly-Distilled-Cho … ftgels/18104?at=0  че в 2 таблетки има 2000мг рибено масло ......следователно 3 табл /дн и съм в правилната посока.......защо са го написала така и аз не знам ......колко по лесно би било ,ако пишеше 1 табл=1000мг и готово Rolling Eyes
 а тук http://www.iherb.com/Natural-Factors-RxOmega-3-Factors-EPA-400-m … oftgels/4251?at=0  даже има малко повече от 1000мг в една табл =1065 mg

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 11:07 от feyaa

# 646
  • Варна
Някой успя ли да намери рибено масло 0мега 3 -без съдържание на соя (соеви деривати) ?

# 647
  • В сънния Люлин, прибулен...
veihaivei и другите - в този продукт освен другото има и соя. За здравите е без значение, но ако го пият и мъжете в къщи, по-добре да няма.

Пинко, моля те, обясни ми какво има в соята при мъжете!
Аз също е хубаво да я избягвам заради хипотиреоидизма ми. Ама чак пък? И кое на соята й е кофти, щото аз си вземам соев лецитин например и той ми е препоръчителен...  newsm78

# 648
Соята съдържа ФИТОЕСТРОГЕНИ.

За тебе - нищо.
За децата - нарушава крехкия хормонален баланс,
За мъжете - увеличава естрогените - пускат коремче.

Не е фатално, но да се знае.

# 649
  • Пловдив
hot pepper - нищо фатално не виждам. В първия момент, когато се появи някое момче, по-специален от другите, тя ще промени отношението си към външния си вид на 180 градуса.

О, сигурно така ще стане и то май много скоро. Като гледам как се развиват днешните деца... Не като нас едно време - чак към 7-8 клас се влюбвахме за първи път...

# 650
feyaa, гледа се не грамажа на капсулата, а този на Омега 3 (ЕПА и ДХА) в 1 капсула и тогава се определя дозата. Пинки е дал 3 г (3 капсули) дневно при стандартно рибено масло (30 % на Омега 3 в 1 г / 1 капсула), а има и такива с концентрирани по-големи количества пак в 1 г капсула, съответно се приемат 2 г дневно (2 капсули, а не 3), но пак си зависи от конкретните концентрации, защото съм виждала и доста големи такива.

# 651
feyaa, гледа се не грамажа на капсулата, а този на Омега 3 (ЕПА и ДХА) в 1 капсула и тогава се определя дозата. Пинки е дал 3 г (3 капсули) дневно при стандартно рибено масло (30 % на Омега 3 в 1 г / 1 капсула), а има и такива с концентрирани по-големи количества пак в 1 г капсула, съответно се приемат 2 г дневно (2 капсули, а не 3), но пак си зависи от конкретните концентрации, защото съм виждала и доста големи такива.

ето сега зациклих вече.................
..........добре де.......... в първото рибено масло (което пия в момента ) http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-Molecularly-Distilled-Cho … ftgels/18104?at=0  има EPA -360 mg     
DHA 240 mg =Natural Fish Oil Concentrate     2.0 g (2,000 mg)
, а в другото на Natural Factors http://www.iherb.com/Natural-Factors-RxOmega-3-Factors-EPA-400-m … oftgels/4251?at=0 .......EPA -400 mg 
DHA -   200 mg =Fish Oil Concentrate (anchovy, sardine)     1065 mg

ами те нещата май се припокриват  ooooh! изглеждат ми едни и същи newsm78 Каква е разликата им тогава на 2те рибени масла.Сори за досадата ,но ти си по напред с материала от мен и ще се радвам да разбиеш моите съмнения на ошашкване bowuu

# 652
feyaa , за първото стойностите са за 2 капсули, а за второто - за 1 капсула.

# 653
Здравейте момичета
 Джипито ми изписа  Триомега 1000+ на фирма Борола Цената  е 11,45 за 60 капсули  /в специализираните магазини  в пловдив/но продукта  е стандартизирани за EPA/DHA    съдържа и вит е капсулите са течни
Мисля че купих  добър продукт на добра цена

# 654
абе какво стана с кокосовото масло?нещо спряхте да пишете за него newsm78

# 655
  • София
абе какво стана с кокосовото масло?нещо спряхте да пишете за него newsm78
Ми не е лошо кокосовото масло, наистина дава енергия, но другия ефект отслабването  не го забелязах  Rolling Eyes...също не ми помогна за щитовидната жлеза кой знае колко..................

# 656
feyaa , за първото стойностите са за 2 капсули, а за второто - за 1 капсула.
  Да, съответно от първото трябва да изпиваш по-голямо количество. Разликата в цената на двата продукта не е много голяма. Стандартното рибено масло излиза малко по-евтино от концентрираното. Но доколкото си спомням марките са различни (тези, които постна Вей). Тоест има и други критерии за цената. Както Бобка ми даде жокерчето с рейтинга Hug  - не е лоша идея да се гледа и това при избора на продукт, мисля.

# 657
Моля за съвет, от скоро преглеждам темата и много се омотах и аз  Thinking
Искам да взема някакви добавки за дъщеря ми, която е на 14 и е с ръст 160 см, а е само 37 килограма, много е слабичка. От менията в темата за рибеното масло, мисля че това е чудесна добавка за нея /е може да ми препорчате и нещо друго, за което ще съм благодарна/.
Искам малко да се подсили, тя си яде нормално, има апетит, но не и се лепи нищичко. Освен това е доста разсеяна и мудна, какво да избера от толкова много добавки в iherb  Peace

# 658
  • Припят, Украйна
Цитат на: feyaa
ами те нещата май се припокриват   ooooh! изглеждат ми едни и същи  newsm78 Каква е разликата им тогава на 2те рибени масла....

Да добавя, че доколкото съм чел, за предпочитане е в рибното масло да има по-висока концентрация на DHA, поради причина на това, че EPA по-трудно се преобразува в DHA, докато организмът по-лесно преработва DHA в EPA при необходимост.

# 659
irim - рибеното масло е добър вариант (3 капули дневно). Бих предложил и някакви ензими (със храната!) за по-добро усвояване - Панкреатин или Бромелаин.

filkam - ЕРА се преобръзува в DHA по схемата: ЕРА (елонгаза) DPA (∆4-десатураза) DHA.

Обратно преобразуване - няма.     

Общи условия

Активация на акаунт