Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - II тема

• 80 034
  • 776
  •   1
Отговори
# 720
Ninia, desi sunshine

Благодаря за препоръките! Hug

veihaivei
Това, което си дала на линка ми изглежда супер, и аз го набелязах, но нали още разглеждам докато се ориентирам при това разнообраие  Crazy

Понеже наистина се затрудних с немската таблица реших да го сметна по формулата  - 0.15г на килограм телесно тегло, моят младеж е слабичък, 10.5 кг( за по-лесно ще го сметна с 10 кг) значи се получава 1.5 г дневна доза ако генерално не бъркам някъде  newsm78

Сега като видях каква е дозата за детенцето на veihaivei, се поориентирах в таблицата и се оказва, че сме в същата графа, от 1г.до 4г., средно активни, което прави 723 mg., знам че не може да се предозира, но все пак едната доза е двойна, та в не разбрах колко е количеството подходящо за нас... Rolling Eyes

# 721
Lauren - на детето му трябва единствено само омега-3 с акцент върху DHA. Всичко друго идва от храната:

--зехтинът съдържа над 70 % олеинова к-на (омега-9) и около 10 % линолова к-на (омега-6).

--месото (всякакво) съдържа достатъчно количество арахидонова к-на (омега-6).

Опасност от предозиране на вит. А и Д няма, но изборът е твой.

Всяко течно рибено масло ти върши работа.

И не е нужно да броиш милиграмите...

# 722
Пинки, мисля, че си имал предвид: "Опасност от предозиране на вит. Е и Д няма, но изборът е твой." Техническа грешка, защото старите ти ученици знаем колко пъти си ни го обяснавал това. Hug

# 723
В конкретния случай дамата пита за вит.А, а сме се уточнили, че в обикновеното рибено масло вит. А, няма.

И трите витамина сме ги дъвкали, дъвкали...

# 724
Lauren - на детето му трябва единствено само омега-3 с акцент върху DHA. Всичко друго идва от храната:

--зехтинът съдържа над 70 % олеинова к-на (омега-9) и около 10 % линолова к-на (омега-6).

--месото (всякакво) съдържа достатъчно количество арахидонова к-на (омега-6).

Опасност от предозиране на вит. А и Д няма, но изборът е твой.

Всяко течно рибено масло ти върши работа.

И не е нужно да броиш милиграмите...

Pink Panther разбрах благодаря, ще заложа на ето това: http://www.iherb.com/GoFish-Children-s-Omega-3-DHA-Liquid-Strawb … 150-ml/21393?at=0 пише за деца над 6 м., така всичко си в съвсем по правилата, дневната доза е 700 мг и смятам да му давам толкова.

За мен и съпружието харесах това:
http://www.iherb.com/Nordic-Naturals-Ultimate-Omega-1000-mg-180- … t-Gels/12949?at=0

Мисля да поръчвам  Simple Smile Отново благодарности за съветите   bouquet

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 11:56 от Lauren

# 725
Lauren не искам да ти се меся в поръчката ама..... това, което си харесала за теб и мъжът ти....много скъпо бе. Освен това в кутийката са 180 табл. ; дозата ти е от 2 табл. дневно- ще пиете и двамата т.е. 4 таблетки отиват дневно. За нула време ще го свършите.

PS виж това дали ще ти хареса http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-200-Softgels/323?at=0

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 12:19 от Ninia

# 726
Много скъпо, бе,  Lauren! (това за възрастни)

Аз на всички препоръчвам това:

http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-Molecularly-Distilled-Cho … ftgels/18104?at=0

Отлично масло, при това 10 пъти по евтино! А е хубаво да се пие цял живот...

Детското и то е скъпичко (25 лв за 150 мл), ама хайде, за детето сметка на парите няма да правите.

Пак повтарям - изборът е твой.

# 727
Прецъквам си темите които са ме интересували свързани с правилното хранене и дано не го приемете като оф-топик Embarassed, искам да ви предложа нещо, което следя от известно време, което е важно за нас като хора ядящи и други неща  и което има нужда от подкрепа защото са на път да го затрият.

Пуснах го и  в друга тема в която хората се интересуват какво ядат и просто ще го повторя защото не ми се пише наново, пък и пак същото ще кажа...

http://right-2-know.org/

Тук се борят за храни без химикали  и то се борят с тъпата държава, която ще ни изтреби до крак ако не се съпротивляваме.
Днес са публикували нови данни от проверките които са направили - направо ми се сгажда! Бъкани с пестициди забранени и всякакви - по 11 в едни и същи гъби!   #2gunfire  Аз го знам от няколко дни и вчера  като отидох в Била и като видях гъбите и салатите как ги граби народа за празниците направо ми се приплака пък уж не съм от тези които спасяват света.

А отгоре на всичко тук пък  един се е изцвъкал че БИО-то било начин да излъжеш хората.

А сайта им три пъти го хакваха и го пълнеха със секс простотии и те смятат, че е било нарочно.
Това обаче така ме нахъса, че просто форум няма да оставя в който да не го пусна!. ........

# 728
s+chris  - да за мене е офтопик... Защото ми е писнало от негативна информация и нужда от повече - нямам. (говоря за себе си).

Ако можеш да посочиш какво е полезно да правим (а не какво да НЕ правим!), ще бъда благодарен.

Защото негативното отношение към заобикалящия свят също е вредно. Mr. Green Mr. Green

А пускането на еднотипни съобщения във различни форуми се нарича СПАМ.

# 729
И аз това мислих да попитам s+chris, но след това предположих, че ще ни отговори с това http://right-2-know.org/index.php?option=com_content&view=ar … =51&Itemid=62
Няма лошо  Peace дадох своя принос

# 730
  • Припят, Украйна
s+chris,

Благодаря за предоставения линк, но ако възгледите, прокламирани от сайта, включват твърдения като едно твое по-старо мнение, че
Цитат на: s+chris
дебело да подчертая, че системното приемане на рибено масло извлечено независмо от къде крие сериозна заплаха за здравето, свързана с приемане по този начин на концентрирани химични вещества, които са силно токсични
и други такива, неподкрепени от сериозна научна изворова база, то аз мисля да пасувам относно подкрепата за инициативата на сайта. Peace

Извинявам се на всички за спама от моя страна, но не успях да се сдържа... Simple Smile

# 731
  • Тука, под липите стари...
Момичета, имам бегъл спомен, че преди време се коментираше и маслото от вечерна иглика (не знам дали нискостъблена иглика и вечерна иглика е едно и също). Ползва ли го някой от вас и може ли да даде някакви отзиви? Мисля да опитам с него заради много гаден предменструален синдром, а и като хормоно регулиращо средство като цяло.

# 732
От къде ще дойде това олио (омега6) при положение ,че аз готвя единственно и само със зехтин.А и е още малък да отскочи сам до "лафката"за да си купи нещо пържено  или сготвено  с олио.Остава единствен източник -месото и ядките.

feyaa,

Не се притеснявай, омега 6 има и в зехтина, както и в доста други храни. Ето линк с повече информация:

http://weightoftheevidence.blogspot.com/2006/10/omega-3-and-omeg … food-sources.html
  love001 Благодаря ти filkam за инфото.Сега съм по спокойна Blush

# 733
filkam - да, това е част от една тежка дискусия от ноември м.г.

samuel - едно и също е и съдържа 19 % GLA. Тъй като маслото от пореч съдържа 24 % GLA, предпочитам го.

Не помня за връзка между GLA и ПМС.

С Прогестогел опита ли?

# 734
  • Тука, под липите стари...
Пинки, благодаря ти, че ми го припомни. Сега ще попрочета и за маслото от пореч.
Всъщност GLA се съдържа и в Спирулината, която вземам от известно време, но не мога да се ориентирам за процентното съдържание. Възможно е точно съдържанието на GLA да ми е помогнало, защото отчитам подобрение след като започнах Спирулината. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт